Ihan hyvähän se on

Alko tossa vähän naurattaa. Pysähdyin tuossa iltasella kotiin tultuani tuijottamaan räjähtänyttä läävää ja muistin, että ihan hetki sitten jaoin vielä sellaisia suloisia, syyspositiivisuudella ladattuja sisustelukuvia. Oli pakko napata pari tunnelmapalaa nykytilanteesta. Koska juuri se kaikki, mitä näiden kuvien väliin mahtuu, on sitä elämää.

syksy-koti2

syksy-koti3

arki2

arki3

arki1

Kuvien välissä on ehditty tuntea satoja tunteita, unohdella läksyjä, itkeä ja kiivetä kainaloon, etsiä kadonneita sormikkaita ja sukalle paria. On kaadettu mehulasi, naurettu kippurassa, kutitettu ja kiukuteltu, kaivettu aamukohmeessa vaatteita pyykkikorista, korjattu pyörän ketjuja ja kiinnitetty heijastimia. Äkäisenä ollaan paasattu, syöty nakkeja suoraan paketista, kyselty enkun sanoja, halattu, luettu kirjoja ja haettu leipomosta iltapäiväpullat.

Ja se on ihan hiton siistiä, se. Että kaikki ne tärkeimmät jutut on kohdillaan ja elämä soljuu eteenpäin sellaisessa suloisen kaoottisessa kakofoniassa. Ehkä kaikki on just ihan hemmetin hyvin silloin kun ei ehdi puunata ja keskittyä kaikenmaailman kunnossapitotöihin koko ajan. Kun illalla voi kaatua sänkyyn ja miettiä, että hitsi, miten paljon tähänkin päivään mahtui.

Niin että kai tää on ihan hyvä näin. Tää meidän tavallinen, arkinen ja sotkuisen sekava elämä.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

12 Replies to “Ihan hyvähän se on”

 1. Nuo auringonkukat naurattivat! Ja pyykki narulla on merkki siitä, että vaatteita (joskus) pestään! Ja jääkiekkokypärät, eikös ne kuulu ihan automaattisesti sisustuselementiksi hahaha terv. nimim. 8 pojan (ja 1 tytön) äiti 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Miten ihmeessä sitä sokaistuukin noille kuoleville kukille aina? Tiäs kuinka kauan noikin on tossa vesi kuivahtaneena lerpattaneet. 😀 Ja totta, meillä kyllä joskus on muistettu pestä pyykkiä! On oikein kuva todisteena! 😀

 2. Edellistä kompaten: pyykit narullahan on tosiaan hyvä merkki: sitä pestään! Samoin kypärät on hyvä merkki: teillä harrastetaan! Reppu lattialla: lapset opiskelevat! Nuutuneet kukat: käytätte aikanne varmaan noihin edellisiin, oikeasti tärkeisiin asioihin eli lapsiin ja perushuoltoon ?. Oikeasti, aivan ihanan lämpimiä ja kotoisia kuvia. Tunnelma välittyy tänne asti.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Jes! Just näin! Tällasta se on. Paljon puuhaa ja touhua ja monta touhuajaa. Ei puutu elämältä sisältöä! 🙂

 3. elämällä on taipumus vyöryä ihmisen ja kaikenmoisen fiilistelyn yli.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Erittäin oivallisesti sanottu!

 4. Ihanalta ja kodikkaalta näyttää! Hienoja ne on ne sisustuslehtienkin kodit, mutta eiköhän niissäkin elämä näy silloin, kun kamerat eivät ole paikalla.
  Mun tekisi mieli kirjoittaa anopille lista kaikista, jotka kuivattaa pyykkiä a. kokoon taitettavalla telineellä ja b. olohuoneessa. Haluanko pyykkitelineen olohuoneeseeni? Mielummin en. Onko mulla vaihtoehtoja? No ei.
  Aurinkoista loppuviikkoa! 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Ja tietysti nämä on niitä valintoja. Tapasin hetki sitten ihmisen, joka oli valinnut käyttää aikansa täysin itselleen tärkeisiin asioihin; työhön, kotiin ja koiriinsa. Hän ei käyttänyt aikaansa mokkapalojen leivontaan tai talkoillut lasten harrastusporukoissa. Ja musta toi on tosi hienoa. Samoin mä oon just nyt valinnut olla mukana tosi monessa ja juosta lasten harrastusten mukana ympäriinsä. Todennäköisesti kymmenen vuoden päästä tärkeyslistalla on taas jotain muuta. 🙂
   Kivaa viikonloppua sinnekin!

 5. Niin tutun näköistä! Kiitos voimaannuttavasta näkökulmasta, oikeasti!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi, ihanasti sanottu! <3 Kiitos!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Puss!

Vastaa