Kesän 2017 parhaat

Tämä kesä on ollut vähän omituinen. Vaikka en itse hirmuisesti helteistä perusta, on kesän tuntu kieltämättä jäänyt hieman ohueksi, kun terassilla on joutunut värjöttelemään kevyttoppavaatteissa. Ehkä siitäkin syystä tuntuu omituiselta, että lähestytään jo elokuuta, hämärtyviä iltoja ja koulutarvikkeiden hankintaa.

Onneksi lomafiilis ei oikeasti ole säistä kiinni ja kesä on ollut tähän asti varsin mainio monin puolin. Hassua, miten erityisesti kesät jää mieleen tietynlaisista jutuista. Hämmästyttävän hyvin sitä muistaa minä kesänä luki minkäkin kirjan, kuinka muutama vuosi sitten söin joka kesäaamu leipää savujuustolla ja tomaatilla, tai miten kesällä -98 luukutettiin Vengaboysia ja juotiin päärynäsiideriöverit.

Tämä kesä tulee jäämään meikäläiselle muistoihin todennäköisesti ainakin seuraavista jutuista:

Kirja: Vaikka harmillisesti lukeminen arjessa on vähentynyt, lomilla luen edelleen paljon. Tähän mennessä kesän mieleenpainuvimmat tarinat ovat olleet Soili Pohjalaisen Käyttövehkeitä, Laura Honkasalon Perillä kello kuusi ja Martina Haagin Olin niin varma meistä. Myös Leena Parkkisen Säädyllinen ainesosa oli hieno. Jos siis kaipailet lukuvinkkejä, nappaa lukuun vaikka joku noista.

Sarja: Koko kevään kaikki hehkutti Skamia, enkä mä vaan muka ehtinyt tai jaksanut keskittyä. Nyt kesällä katsottiin teinin kanssa yhdessä, ja ah, miten ihanan pakahduttavan aito ja mahtava nuortensarja! Myös ehdottoman hyvä päänavaus väistämättä kiusalliselta tuntuvalle seksi-keskustelulle teinin kanssa. Myös Ylellä alkanut The Young Pope vaikuttaa ensimmäisten jaksojen perusteella erinomaiselta kesäsarjalta.

Ruoka: Mulla on paha tapa koukkuuntua hyväksi havaitsemiini ruokiin tai ruokatuotteisiin, ja jostain syystä tätä tapahtuu erityisen paljon kesällä. Bongasin hetki sitten Mistä on pienet pojat tehty -blogista aivan erinomaisen toimivan ja nopean chorizopastan ohjeen ja tätä ollaankin pyöräytelty jo useampaan otteeseen. Eli koukussa ollaan. Tämän kesän syömisen kulmakiviä ovat olleet myös lähivihannekset ja terassiruoka. Kesäisin ravintoloihin tulee ylipäätään kannettua huomattavasti muuta vuotta enemmän rahaa.

Juoma: No kuohuviinihän sopii tietty jokaiseen vuodenaikaan, mutta ihan paras janojuoma on kivennäisvesi, erityisesti Lidlin Saskia (se sininen). Ennen kovastikin limppareiden perään ollut mieskin on siirtynyt Saskian pauloihin, eikä isojen pullojen sixpäkki kauaa jääkaapissa happane. Tämän kesän kahvi on sen sijaan ollut perinteinen Juhla Mokka, tummapaahtoisena. Aijjettä.

Käyttöesine: Aurinkorasva. Onnistuin nimittäin polttamaan yläselkäni uimarannalla suht pahasti viime viikonloppuna, vaikka aurinkorasvakin oli kyllä mukana. Kassissa. Tuskaisen kirvelyn ja kutinan jälkeen muistan varmaan tästä lähtien läästiä iholle asti. Hommasin myös ensimmäistä kertaa IKINÄ kunnolliset aurinkolasit* optikolta. Nyt yritän suojella uusia Michael Korsejani jopa melkein niissä määrin, etten tohdi käyttää niitä ollenkaan! Tarkempaa infoa tuosta optikkoreissusta tulossa muuten vielä erikseen myöhemmin.

Meno: Koska kesä on säiden puolesta ollut vähän epämääräinen, ollaan pyritty käyttämään hyväksi jokainen tilaisuus ja ampaistu uimarannalle heti, kun lämpötila on lähennellyt pariakymppiä. Talviturkki karistettiin jo ennen juhannusta, mutta sydänkohtauksen partaalla käyn edelleen joka kerta hyiseen veteen hypätessäni. Toinen tämän kesän ehdoton suosikki on torstaivisaristeily! Tänään ollaan hyppäämässä jälleen M/S Kertun kyytiin nauttimaan kesäisestä saaristosta, kylmästä juomasta ja hauskasta visailusta. Aivan erinomainen konsepti! Ylipäänsä paikalliset tapahtumat, konsertit ja torimeininki on olleet tosi kivoja ja kannatettavia. Lähelläkin kyllä tapahtuu, kun vain avaa silmät ja lähtee messiin.

Biisi: Rock the Beachin jälkimainingeissa olen luukutellut Foo Fightersin Wheelsia ja palannut mielessäni Hietsun auringonlaskun tunnelmaan. Uudemmista viisuista Demi Lovaton Sorry not sorry osuu meitsillä johonkin kosmiseen r’n’b -soluun. Ja tietysti kaikki radiossa veivattavat despasiitothan tästä kesästä jää mieleen, vaikkei ehkä haluaiskaan.

Niin. Ei tää sittenkään hassumpi kesä ole ollut. Ja vielä jatkuu!

-Päivi

*arskat blogin kautta saatu

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

12 Replies to “Kesän 2017 parhaat”

 1. Tampereen Mirkku says: Vastaa

  Despasiitto! Ja sitten se Enriquen ihan samanlainen renkutus! Toudellakin! Tää jää muistoihin kuuman teen ja heinäkuisten välikalsareiden kesänä. Mutta tuohon Käyttövehkeitä -kirjaan. Luen parhaillaan, mutta luettuani tänä vuonna monta ulkomaista romaania, tuntuvat suomalaisten kirjailijoiden ja erityisesti tämän kirjan lauseet jotenkin lyhyiltä. Luen siis vähän väkisin, odotan koko ajan että tarina käynnistyy ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Voi jösses, joo! Noita renkutuksia. Mutta niistä ne kesät muistaa. Niinku just ton Vengaboys-kesänkin.

   Mä tykkään tollasesta suoraviivaisesta. Siis niinku Käyttövehkeissä. Pidin hirmuisesti siitä, miten se oli kirjoitettu ja kuinka tuttu se jotenkin oli. Ja ehkä sopii tähän mun sekavaan elämäntyyliin. Saa äkkiä juonen päästä kiinni. 😀

 2. Heippa, jos kuplavedet maistuu, niin suosittelen kokeilemaan soodastreamia tms. laitetta. 🙂 Meillä menee yksi kaasupullo kuussa, eli 9-11e/kk siihen, mutta vettä tulee juotua huomattavasti enemmän kuin aiemmin, eikä turhaa muovipulloroskaa kerry. 🙂 Ei itse olla käytetty mitään niitä makuesansseja soodaan, mutta varmaan nekin on ihan ok. 😀 Eihän se sooda tietysti kivennäisvettä ole, suolat puuttuu, mutta jos ihan vaan se hapokas maku miellyttää, niin suosittelen. 🙂 Lisäksi siitä kuuluu joka kerta soodapullollisen valmistuessa sellainen pierua muistuttava “pröt-pröt”-ääni, josta saa revittyä ihan oman huvinsa. ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mää just yks päivä mietin tota, kun näin jonkun mainoksen. Se vois olla oikeesti meille kyllä hyvä!

 3. Ihan totta, että kovin outo fiilis tänä kesänä on ollut, kun koko ajan jotenkin odotan, että kesä alkaisi ja samalla tuntuu jo syksyltä! Noista lukemistasi kirjoista olen lukenut Säädyllisen ainesosan ja Käyttövehkeitä. Tykkäsin molemmista. Tuon Perillä kello kuusi voisin mieluusti lukea.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Tänään on ollut tosi lämmin! Uimaaaaan! <3
   Joo, tuota Perillä kello kuutta kyllä suosittelen. Oli mukava luettava.

 4. Ihana kuva sinusta 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi! Kiitos! <3

 5. Villasukat ja kuuma kahvi on kyl ollu tänä kesänä aika kova juttu! Tavallaan ei edes haittaa, hauskaa viettää jotenkin.. erilainen(?) kesä kuin yleensä. Ei oo tarvinu ottaa paniikkia siitä ettei vietä niitä oikeanlaisia kesäpäiviä rannalla makoillen ja piknikkejä vietellen kun ei ole ollut sään puolesta mahollista. Ja silloin kun on ollut nättiä niin on voinu nauttia tavallaan paljon enemmän ja paremmin!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Se on ihan totta. Mä jotenkin oon aina tykännyt myös synkemmistä kesäpäivistä, kun saa luvan kanssa käpertyä dekkarin ääreen sohvalle ja vaipua päiväunille välillä. <3

   Ja kyllähän kaikkein parasta kesässä on silti valo. Ainakin mulle. Jaksaa paljon enemmän.

 6. Eri kaupungeissa, ja paikoissa vierailut ovat olleet tämän kesän musta juttu. Olen halunnut käydä tosi monessa paikassa.
  Vielä muutama paikka kiertämättä, ei kuitenkaan kiireellä mennä, vaan ihan rauhallisesti mennään.

  Ihania kuvia sinulla!

  Käy tutustumassa blogiini!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Me käytiin kans juuri nopealla reissulla Tampereen ja kautta Pohjanmaalle ja takaisin, ja mietin, että pitäis vaan enemmän ja useemmin. Avartaa!

   Ja kiitos, pitääkin poikkeilla! 🙂

Vastaa