Viisi hyvän hotellin ominaisuutta + arvonta!


Kaupallisessa yhteistyössä: Holiday Inn

Mä olen viime vuosina yöpynyt hotelleissa varmaan useammin kuin aiemmin koko elämäni aikana. En nyt mitään valtavaa määrää, mutta töiden, matkojen ja muiden rientojen lisääntyessä hotelliyöpymisiäkin on luonnollisesti tullut enemmän.

En kuitenkaan ole jatkuvasti muualla yöpyvä reissutyöläinen, joka ei välttämättä enää vuosien jälkeen niin välitä minne päänsä kallistaa, vaan kaipaan kyllä hotelliöiltäni vähän jotain enemmän kuin arjelta. Tiedättekö, jotain pientä ekstraa. Lisäksi ainakin itselleni on tosi tärkeää, että hotellissa palvelu ja homma toimii – siitähän siellä maksetaan.

Pari viikkoa sitten pääsin Helsingin reissullani testaamaan uudistuneen Holiday Inn Helsinki West Ruoholahden osana meidän yhteistä kaupallista yhteistyötä. Majoittuminen aavistuksen ydinkeskustan ulkopuolella ei tuntunutkaan ihan niin pelottavalta kuin maalaisen mieli ennakkoon ajatteli (varjele, jos sitä lähtee vaikka metrolla väärään suuntaan!), vaan sai mut pikemminkin pohtimaan, mitkä on omasta mielestäni oikeasti tärkeitä pointteja hotelliyötä varatessa.

⭐️ Sijainti

Minä olen sen verran pikkukaupungin tyttöjä, että olen aina vähän jännittynyt matkustaessani suurempiin paikkoihin. Tiedättekö, kun ne ihmiset siellä päättäväisesti marssii siitä vasemmalta ohi metron liukuportaissa kun et itse vielä yhtään tiedä, kumpaankohan hiivatin suuntaan sillä oranssilla mötikällä pitäis lähteä.

Vasta nyt, kun hotelliöitä on alkanut kertyä enemmän, olen uskaltanut (eikö ole rohkeaa?!) valita hotskun useammin myös ydinkeskustan ulkopuolelta ja huomannut, että useimmiten se kannattaa. Kun hiukan rapsuttelee mukavuusalueensa pintaa ja hyppää julkisiin, näkee helposti vähän sen kapean turistialueen ulkopuolellekin. Ja se on aina poikkeuksetta avartavampaa ja mielenkiintoisempaa.

Holiday Inn Helsinki West Ruoholahti sijaitsee siis (kovin yllättäen) Ruoholahdessa, käytännössä noin 10 minuutin matkan päässä Helsingin ytimestä. Itse tulin bussilla Kamppiin, jossa hyppäsin puolestaan metroon. Yhden pysäkinvälin jälkeen olinkin jo Ruoholahdessa ja muutaman minuutin kävelyn jälkeen hotellilla.

Hotellia vastapäätä sijainneesta kauppakeskuksesta löytyi muuten kaikki viikonloppulomalle tarpeelliset palvelut: ruokakaupat, kahvilat, ravintolat ja Alko.

⭐️ Aamupala

Kaikkihan sen tietää, että oikeasti tärkein hotellin mittari on siellä tarjottu aamiainen. Aamupalan runsaus, tuoreus ja esillepano vaikuttavat ainakin itselläni ehkä eniten siihen, millainen mielikuva koko hotellista lopulta jää.

Hotelleissa selvästi myös panostetaan aamiaistarjontaan koko ajan enemmän, niin on selvästi tehty myös Holiday Inn Helsinki West Ruoholahdessa. Aamiaistila on osa todella viihtyisäksi uudistettua Open Lobby -tilaa, eikä aamiaisella tullut yhtään sellaista kiusallista hetkeä, ettei pöytää meinannut löytyä, koska tila levittäytyi fiksusti koko aulan alueelle.

Itse aamiainen oli juuri sellainen fressi, monipuolinen ja laadukas, jollaista hotellilta toivookin. Pikkumakkarat, pekonit, munakokkelit ja muut lämpimät oli houkuttelevasti tarjolla koko tilan keskellä pannuissa kolisevien metallihauteiden sijaan ja tarjolla oli tosi laadukas valikoima esimerkiksi erilaisia muroja ja myslejä. Lisäpinnoja saa myös ehdottomasti mahdollisuudesta paistaa ja tuunata omat pancaket – tämä olisi tosi kiva hotelli myös lasten kanssa! (ja ravintolassa muuten alle 13-vuotiaat muksut ruokailevat maksavan aikuisen seurassa ilmaiseksi!)

⭐️ Hinta

Hotelliyölle asetettu hinta vaikuttaa tietysti siihen mielikuvaan, mikä hotellista etukäteen muodostuu. Omalla kohdallani kipuraja ihan perusyöpymisestä asettuu siihen 120 euron korville, mieluummin tietysti alle.

Mulla yöpyminen Holiday Inn Helsinki West Ruoholahdessa kuului yhteistyöhön, mutta äkkigooglaamalla esimerkiksi pe-la -yöksi yöpymään pääsee jopa alle 90 eurolla. Se on minusta aika mainio hinta, etenkin kun sijainti ei ole kuin sen yhden metropysäkin päässä Helsingin ytimestä.

⭐️ Viihtyisyys

Yksi iso osa hyvää hotellikokemusta on hotskun tilojen viihtyisyys ja siisteys. Nyppyiset, nuhjuiset tai epäsiistit tilat eivät saa ainakaan minua varaamaan huonetta toistamiseen, vaan arvostan sitä, että vaikka hotelli olisi vanhempikin, siitä on pidetty hyvää huolta ja uudistettu tarvittaessa.

Holiday Inn Helsinki West on juuri uusittu ja onkin tiloiltaan tosi freesi ja viihtyisä. Huone oli äärimmäisen siisti ja sisustettu tyylikkäillä harmailla, valkoisilla ja rauhoittavalla vanhalla vihreällä. Ihan erityistä plussaa haluan kuitenkin antaa hotellin aulatiloista, joista mainitsin jo aamiaisen yhteydessäkin. Yhtä aikaa leikkisät, tyylikkäät ja rouhean rohkeat sisustusratkaisut onnistuvat luomaan tosi miellyttävät yleistilat, joissa ihan oikeasti tekee mieli viettää aikaa. Kaikissa hotelleissa näin ei todellakaan ole.

Erityistä plussaa annan lukuisista työpisteistä, joissa on myös kohdevalaisimet. Uudistetussa Open Lobbyssa voi siis hyvin tehdä töitä samalla kun nauttii iltapalaa tai lasin viiniä. Tai sit vaan heittäytyä kaverin kainaloon sohvalle ja katsella telkkaria.

Plussaa vielä runsaasta pistorasioiden määrästä! Reissaava sometyöläinen arvostaa, kun ei tarvitse olla salapoliisi saadakseen koneen ja puhelimen lataukseen.

Ai niin. Ihan ykkösjuttu on myös aulan pöytäfutis! Emmi kyl voitti.

⭐️ Palvelut

No siis wifi. Ehkä oikeasti hotellin tärkein yksittäinen juttu, etenkin työmatkaillessa. Holiday Inn Helsinki West Ruoholahdessa nettiyhteyteen pääsi yhdellä klikkauksella, ilman salaperäisiä ja epämääräisiä salasanalappuja. Netti myös toimi yhtä hyvin huoneessa kuin yleisissä tiloissakin, mikä ei sekään valitettavasti aina joka paikassa ole (vieläkään) itsestäänselvää.

Erityistä huomiota kiinnitin huonepalvelun esilletuontiin. Vaikka huonepalvelua ei käyttäisi usein, joskus pitkän päivän jälkeen on kivointa tilata hamppari huoneeseen ja nautiskella se omassa rauhassaan. Tässä hotellissa huonepalvelusta oli tilattavissa kattavasti koko ravintolan valikoima huoneeseen ja lista oli oikeasti houkutteleva. Lisäksi syötävää on tarjolla vuorokauden ympäri – myös öisin!

Myös aamiainen oli pienestä lisämaksusta tilattavissa huoneeseen kätevästi ovenkahvaan kiinnitettävän lomakkeen avulla (introvertti kiittää, kun se voi vältellä ihmiskontakteja…). Lomakkeeseen rastitetaan vaihtoehdot, joita huoneeseen toimitettavaan aamiaiseensa haluaa ja kellonaika, jolloin sen haluaa toimitettavaksi. Sitten vain läpyskä oveen roikkumaan ennen klo 22.45 (muistaakseni) ja aamulla ruoka odottaisi oven takana toivottuun aikaan. Aika ihanaa ja helppoa!

Ja muuten! Jos liikuskelette Ruoholahdessa päin ja haluatte muuten vain käydä kurkkaamassa, miltä uudistettu hotelli näyttää, kannattaa koukata paikalle lounasaikaan. Holiday Inn Helsinki West Ruoholahden uudistuneen ravintolan avajaistarjouksena tarjotaan nimittäin kaksi lounasta yhden hinnalla. (tarjous voimassa 5.5. saakka)

Mutta hei, nyt kun mä olen avautunut näin ahkerasti omista hotellitärpeistäni, kuulisin mielelläni, millä perusteella te lukijat valkkaatte majoituksianne. Eli kerro kommenttiboksissa, mihin sä kiinnität hotellin valinnassa huomiota ja osallistut samalla arvontaan!

Meitä on kamppiksessa mukana yhteensä kuusi bloggaajaa ja kaikkien meidän blogien kommentoijien kesken arvotaan yhden yön majoitus kahdelle hengelle Holiday Inn Helsinki West Ruoholahti -hotellissa. Arvontaan voi käydä osallistumassa 27.5.2018 saakka. Kisan säännöt löydät täältä.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

118 Replies to “Viisi hyvän hotellin ominaisuutta + arvonta!”

 1. Hinta/laatusuhde on mielestäni tärkeä kriteeri.

  1. johanna says: Vastaa

   Mielestäni Ruoholahdessa sijaitsevassa hotellussa pitäisi Olla edullisemmat hinnat kuin keskustassa sijaitsevissa hotelleissa

 2. Hotelleissa valintaani vaikuttaa hinta-laatusuhde. Välillä pihistelen, jolloin en myöskään odota hotellilta perusmukavuuksia enempää. Siisteys ja sängyn mukavuus ovat minulle tärkeitä. 🙂 Urheilumahdollisuus tai luonnon läheisyys ovat kiva lisä. 🙂

 3. Aamiainen, pieni ylellisyys muutenkin ja kätevä ja edullinen parkkipaikka.

 4. Sijainti on tärkeä, mutta vieläkin tärkeämpää on viihtyisyys ja hinta ?

 5. Tärkeimmät jutut hotellin valinnassa ovat siisteys, äänieristys (tämä ei viittaa mihin kovin extremeen, mutta herkkäunisena todella tärkeä juttu), hyvä aamupala (lisäpisteitä paikallisherkuista kuten mustamakkara Tampereella ja siitä, että aamiaisella on jotain mikä voittaa kotiolot) ja palvelut. Pienten lasten kanssa usein matkustavansa toivoisin, että hotellilta saisi ostaa pientä iltapalaa huoneeseen (jogurtti, voileipä tms järkevään hintaan) kun väsymys alkaa olla sitä luokkaa, että ravintolaan ei enää ole asiaa.

  1. Pakko lisätä viimeksi pieleen mennyt ja kovin lyhyeksi jäänyt hotellireissu tuoreessa muistissa (olin yksin kolmen pienen lapsen kanssa hotellissa kun 3v. alkoi oksentaa… ja norohan se sitten oli!!), että henkilökunnan palvelualttius, suhtautuminen ja asenne ovat kaikki kaikessa. Huolimatta siitä, että vierailumme keskeytyi heti alkuunsa, hotellista ja henkilökunnan auttamishalusta jäi hyvä fiilis.

 6. Dr. Nobody says: Vastaa

  Sijainti, viihtyisyys ja hinta. Tuossa järjestyksessä.

 7. Tärkeää on siisteys, hyvä sijainti ja herkullinen aamiainen 🙂

 8. Hinta-laatusuhde on tärkeä, itselläkin noin 90 euroa on se mitä haluan maksaa yhdestä yöstä aamiaisen kanssa, kuntosalia ja saunaakin olisi hyvä olla samaan hintaan, sijainti ja toimiva ilmastointi, kerran oltiin hellekesänä ja eipä ilmastointi sitten toiminutkaan ja hikoiltiin koko yö Turussa eräässä hotellissa.

 9. Vaikea vastata kun menee niin tilanteen mukaan. Välillä sijainti ja hinta/laatusuhde edellä ja välillä hupimatkoja vain fiiliksen mukaan tyylin et lähdetään katsomaan joku meille uusi Kylpylähotelli.

 10. Hotellin syrjäisempi sijainti hyvien liikenneyhteyksien päässä keskustasta on mukava senkin vuoksi, että keskustan yökerhoista palaava bileväki ei vaella ikkunan ali pikkutunteina. Asia on toki eri, jos on itse hippareissulla. Hyvät hotellit jäävät mieleen liinavaatteiden laadukkuudesta, niidenkin kohdalla on mukava olla arjen yläpuolella.

 11. Sijainti on ehdottomasti tärkein! Usein hyvällä sijainnilla olevat hotlat on kalliimpia, mutta toisaalta lomalla ollessa ei jaksa ressaa liikkumisesta liikaa 🙂 Toi Ruoholahtihan on todella hyvässä paikkaa metropysäkin päässä ja ois ihanaa kyllä voittaa kunnon hotelliyö <3

 12. Niina Erjanne says: Vastaa

  Hyvä aamiainen on todella tärkeä. Samoin se että tuntee hotellissa olevansa pikkuisen arjen yläpuolella.

 13. Nikkuliina says: Vastaa

  Itselleni on tärkeää kotimaassa hinta laatusuhde, ulkomailla sijainnilla on valtava merkitys. Aamiaisen tuoreus ja hotellin persoonallisuus on myös merkityksellistä erityisesti silloin kun on rentoutumassa.

 14. Hinta-laatusuhde on tärkeä. Sijainnillakin on iso merkitys.

 15. Heimoi, olet selkeästi kirjoittanut tekstiäsi niin, että varmistat hotellin nimen myöhemmin. Nyt teksti vaikuttaa hieman aukkotehtävältä, koska lauseista puuttuu hotellin nimi ja se puuttuu tuolta yhteistyöpostausmerkinnästä myös postauksen yläreunasta. Päivitätkö, kiitos.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Heimoi! Kiitos palautteesta, onpa kumma, että sulla ei hotellin nimi näy! Se on siis koko kirjoittamisen ajan kulkenut mukana, mutta nimi toimii joka kohdassa linkkinä. Mulla näkyy selkeästi sekä kännykällä että koneella, voikohan kyse olla selaimesta..? Selvittelen asiaa!

   Ja hotelli siis Holiday Inn Helsinki West Ruoholahti.

  2. nakitjamutsi says: Vastaa

   Moi uusiks! Mahtaako sulla olla adblocker käytössä? Näissä kaupallisissa yhteistöissä linkitykset menevät tuohon “blokkauslistalle”, eli nuo tyhjät paikat johtunevat siitä.

   1. No onhan mulla. Se taitaa selittää tämän. Mä jo ihmettelin, että olisko Sappisen emäntä muka julkaissut niin keskeneräisen tekstin. Eihän toki. Vika mun asetuksissa siis! Kiitos ja anteeksi!

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

     Kyllä meinas mennä Sappisen emännälläkin iltapala väärään kurkkuun jo paniikista! 😀 Mutta hyvä, että selvisi.

 16. Hinta-laatusuhde, sijainti ja hyvä aamiainen
  T. Johanna

 17. Werhoutuja says: Vastaa

  Todella vähän tullut käytyä hotelleissa, mutta tuo sinunkin mainitsema yleisilme. Epäilyttää jos jo aulatilat nuhjuiset.
  Oispa mukava voittaa yö tuonne. Kuulostaa kokeilun arvoiselta paikalta.

 18. Sijainti on ykkönen. Aamupala ja hotellin viihtyisyys tulevat seuraavina.

 19. Tärkein kriteeri hotellin valinnalle on ehdottomasti sijainti. Reissaan jonkin verran yksin ulkomaita myöten erinäisten keikkojen perässä ja ehdottoman tärkeää on että hotelli on mahdollisimman lyhyen matkan päässä keikkapaikasta. Keskellä yötä ei huvita siirtyä pitkää matkaa keikkapaikalta hotellille vieraassa kaupungissa.

 20. JonnaTii says: Vastaa

  Hotelli valikoituu useimmiten sijainnin perusteella eli lyhyt kävelyetäisyys haluamiin paikkoihin. Palveluista uima-allas on myös mikä ratkasee.
  Hyvää aamiaista unohtamatta 🙂

 21. Hmm..sijainti, viihtyvyys ja hinta, niistä lähdetään usein liikenteeseen, mutta tilanteesta riippuu paljolti myös.
  Lasten kanssa kun ollaan matkassa, niin perusjuttujen lisäksi arvostamme oheispalveluita, allasosastoa jne. Miehen kanssa kun kaksin lähdetään, niin kummasti huomiota saa “perusjuttujen” lisäksi myös ravintolan taso, aikuisten makuun oleva allasosasto ja oheispalvelut (esim hieronta jne.)
  ?

 22. Aamiainen on tosi tärkeä☺

 23. Hinta-laatusuhde on tärkein kriteeri.

 24. Siisteys on tärkeintä sekä tietysti aamiainen ym ruokailut, jos ei viitsi lähteä minnekään.

 25. Hinta ja laatu, eli niiden tulee olla balanssissa. Tietysti myös se mitä hinta sisältää esim. aamiainen?
  Sijainti on ensiarvoisen tärkeää, eli esim. kaupunkilomalla hyvä etäisyys keskustaa nähden/hyvien yhteyksien päässä (jos vähän kauempana). 🙂

 26. No aamiainenhan se usein houkuttelee eniten! Tietenkin myös sijainti ja hyvät kulkuyhteydet. 🙂

 27. Elise H. says: Vastaa

  Minulle sopivan hinnan lisäksi tärkeimpiä asioita hotellissa ovat siisteys ja hyvä aamiainen. Jos näissä on selviä puutteita, en mene toista kertaa. Mukana arvonnassa, tosi ihanan näköistä tuolla hotellissa 🙂

 28. – Sijainti, aamupala ja sänky ovat tärkeimmät asiat.

 29. Sijainti, hinta ja aamiainen! Myös kuvat huoneesta vaikuttavat. Kylpyamme olisi superplussaa, lapset ja äiti arvostaisivat!

 30. Sijainti ihan ensiksi. Sitten kiehtoo, jos hotelli on jollakin tavoin vähän erilainen ns. perushotelleihin nähden – eli viihtyisyys. Hinta vaikuttaa myös valintaan.

 31. Hinta ja aamupala! Ja pienten lasten kanssa reissatessa toimiva sijainti/julkiset yhteydet on tärkeitä! 🙂

 32. Viihtyisyys ja edullisuus. Ilman autoa liikkuvana täytyy olla hyvät kulkuyhteydet.

 33. nisulana says: Vastaa

  Hyvä breku on tärkeä, siisteys myös. Nuhjusta ei mieli maksaa ja herkuista mieli lepää. Hinta kolmantena, maksan kyllä kympin – kaksi enemmän jos tiedän kahden ensinnä mainitun olevan taatut.

 34. Heta Valkeinen says: Vastaa

  Edullisuus ja hyvät kulkuyhteydet kera viihtyvyuden! ?

 35. Nelliina says: Vastaa

  Hinta, sijainti ja viihtyisyys on tärkeimmät jutut hotskua valitessa. Mukana.

 36. Yövyn hotellissa niin harvoin , että haluan hotellin olevan uusi/hyvä/siisti. Yleensä Valitsen siis uusia “trendikkäitä” paikkoja. Tietysti vertailen myös hintoja, mutta se ei ole kuitenkaan päällimmäisenä listalla.

 37. HInta-laatusuhde on tärkein, mutta myös sijainti on tärkeä! Kuulostaa tosi hyvältä vaihtoehdolta tuo Holiday inn Ruoholahti 🙂

 38. Hintaan ja aamiaiseen, joskus mietin myös sijaintia ja rauhallisuutta.

 39. Minttunen says: Vastaa

  Aamiainen, hinta ja sijainti 🙂

 40. Hinta, sijainti & aamupala. Ja tietty, jos lapset on mukana, niin lapsiystävällisyys.

 41. Aamiainen ja sijainti 🙂

 42. Viihtyvyys, siisteys, pitää lupaukset ja myös hyvä ruoka.

 43. Hinta vaikuttaa valtavasti! Mutta tsekkaan myös sivuilta saadut kuvat.. Ja hintaan täytyy tietysti kuulua aamupala!

 44. Sijainti ja yleisilme on tärkeä! Siisteys on minulle erittäin tärkeää, koska puhtaissa lakanoissa nukkuu yönsä hyvin.;) Ja hyvästä aamupalasta plussaa!:)

 45. Sijainti, hinta ja persoonallisuus 🙂

 46. Sijainti, hinta, siisteys ja usein pysäköinti vaikuttavat valintaan. Kivalta vaikuttaa uusi Holiday inn. ?

 47. Anu Laurila says: Vastaa

  Sijainti ja hinta, lähes kaikissa hotelleissa Suomessa onneks siistiä ja kohtalainen aamiainen. Jos olen ilman lapsia reissussa panostan usein isompaan huoneeseen paremmassa hotellissa, vähän luksusta siis.

 48. Hotellin valintaan vaikuttaa eniten hinta-laatusuhde ja tietenkin sijainti. Myös tunnettavuus on plussaa. 🙂

 49. Liisamaria says: Vastaa

  Sijainti, sijainti ja sijainti. Kävelymatkan päässä julkisista tai parkkitilat. ⭐️

  Myös se ettei hotelli kuulu mihinkään ketjuun on ollut yksi valintakriteerini. Pienet boutique- hotellit ovat metkoja. ⭐️

  Tilojen siisteys, tunnelma ja viihtyisyys.
  Omaperäisyys ja idea. Hintalaatusuhde. ⭐️

 50. Sijainti, siisteys, hyvä sänky & petivaatteet. Eikä pidä unohtaa hyväntuulista palvelua, sillain että tuntee olevansa tervetullut. Ja aamupala, mielellään sellainen missä ei ole lastentarhameininkiä – valikoituu aika pitkälle senkin mukaan nykyään. Tämä Ruoholahti on entuudestaan hyvinkin tuttu ja kuuluu mun Hki top 5:iin. Koska aamupalalla tuoreista hedelmistä salaattia ? – eikä muutenkaan valittamista. Tykkäsin sisustuksesta jo vuosia sitten. Uudistuksen jälkeen en ole tosin päässyt yöpymään.

 51. Sijainti, hyvä aamupala, hotellin yleisilme ja edullinen parkkipaikka ovat tärkeitä asioita, joihin kiinnitän eniten huomiota hotellia valitessani ?

 52. Hyvä aamupala ja sijainti ovat tärkeimmät.

 53. Sijainti, hinta ja aamiainen ?

 54. Aamiainen, sijainti, siisteys ja viihtyvyys ☺️

 55. Aamupala edellä mennään yleensä hotellivalinnassa ja sijainti hyvänä kakkosena – hinnassa voi vähän nikotellakin jos oikeesti haluaa jonnekin. Riippuu vähän että millä kulkuvälineellä ja yhdistelmällä ollaan matkassa että mitä painottaa eniten.

 56. Lasten kanssa matkustettaessa riittävän iso perhehuone, jossa on kunnon sängyt neljälle.

 57. Sijainti, hinta ja pysäköinti.

 58. Siisteys, aamiainen ja sijainti on minulle tärkeimmät.

 59. Kun vain joskus pääsisi hotellilomalle, tällä hetkellä mieluiten ilman lapsia ja nukkumaan! Arvostan siis äänieristystä ja hyvää sänkyä!

 60. Sijainti on kyllä tärkeä. Erityisesti yksin julkisilla matkustaessani en halua vaihtaa kulkupeliä moneen kertaan ja arpoa mihin suuntaan pitikään lähteä… Puolison kanssa autolla matkustaessa voi sitten vähän seikkallakin, kun kaksi vain usein näkee enemmän kuin yksi 🙂

 61. -Suski75 says: Vastaa

  Luonnollisesti hinta ja sijainti vaikuttavat hotellin valintaan, mutta myös joku extra-juttu herättää kiinnostuksen. Viimeksi yövyttiin vanhasta vankilasta hotelliksi muunnetussa Hotel Katajanokassa, yhden yön pako arjesta muuttui piirun verran kiinnostavammaksi erikoisessa miljöössä 🙂

 62. Hyvä sänky, aamiainen ja autopaikka. Olettaen että siisteys olisi jo itseisarvo eikä sen tasoa tarvitsisisuomalaisessa hotellissa arvuutella.

 63. Sijainti, viihtyisyys ja aamupala on tärkeimmät kriteerit! Tietenkin myös hinnan ois hyvä olla kohdillaan…

 64. sijainti, hinta ja arvostelut 🙂

 65. Sijainti ja hinta/laatusuhde ovat melkein tärkeimmät.

 66. MarjaKoo says: Vastaa

  Sijainti ja hyvät unet, hyvä aamiainen… Jotain pientä extraa.

 67. Sijainti, hinta ja aamiainen.

 68. Sijainti, viihtyisyys ja hinta. Ja suurperheellisenä tietty se, montako henkeä yhteen huoneeseen mahtuu/ huoneiden yhdistämismahdollisuus ☺

 69. Tärkeintä on sijainti, sekä palvelun laatu. Jos joskus saan huonoa palvelua tai kuulen tuttavalta sellaisesta, jätän kyllä hotellin väliin.

 70. Siisteys, sijainti ja aamiainen, siinäpä ne tärkeimmät.

 71. Sijainnin ja hinnan perusteella 🙂

 72. Johanna says: Vastaa

  Aamupala, palvelu, hyvä yleisilme, mielellään kohtuulliseen hintaan.

 73. Siisteys ja rauhallisuus tärkeitä, samoin hyvä sänky, toimiva wifi ja maukas aamiainen.

 74. Suosin jossainmäärin ketjuja, joista saan etuja. Toinen tärkeä asia on parkkipaikat. Joskus on joutunut maksamaan yön yli parkkeeraamisesta jopa 20 euroa ja se on mielestäni aika suolainen hinta hotelliyön lisäksi. Kyllä hotellin pitäisi järjestää asiakkailleen kohtuuhintainen pysäköinti. Kuitenkaan kaikki yöpyjät eivät omalla autollaan saavu.

 75. Kyllähän se hinta on aika tärkä, mutta sijainti on usein vielä tärkeämpi.
  Kiva sisustus on plussaa, ja aamupala todella tärkeä, kun yleensä on pitkä päivä edessä aina jossakinpäin.

 76. Jenni Vanhanen says: Vastaa

  Ystävällinen palvelu, viihtyisä ja raikas yleisilme ja kohtuuhintainen..

 77. Hinta-laatusuhde, sijainti, lapsiystävällisyys.

 78. Päivi Polso says: Vastaa

  Hinta-laatusuhteeltaan hyvä, kuntosali, monipuolinen aamiainen

 79. Paula Rajaharju says: Vastaa

  Sijainti, siisteys ja aamupala !

 80. Hinta ja laatu sekä sijainti:) Tyttöjen humppavkl sijainti ihan ykköskriteeri ja aamupala seuraa silloin toisena. Lasten kanssa vaikuttaa mukavuudet ja tila .

 81. Sijainti, hinta-laatusuhde ja laadukas ruoka.

 82. Mirca Seppänen says: Vastaa

  Hinta-laatusuhde!

 83. Sijainti, hinta ja viihtyisyys 🙂

 84. Janatuinen says: Vastaa

  Palvelu, siisteys, tyyli, aamiainen.

 85. Hinta-laatu, sijainti ja hyvä ja monipuolinen aamiainen. Arvostan myös kivaa sisustusta ja siisteyttä.

 86. Hinta, aamupala ja sijainti ovat ne tärkeimmät!

 87. Riippuu aina vähän tilanteesta,joskus hinta on tärkein,joskus taas sijainti,palvelut ym. Siisteys hotellissa on yksi tärkeimmistä kriteereistä,edullisuus ei mielestäni saa tarkoittaa likaisuutta.

 88. Hyvä hinta-laatusuhde, siisteys, sijainti, aamupala. Katson myös arvosteluja ja kokemuksia netistä etukäteen. Suomessa myös kokemukset tietystä hotelliketjusta vaikuttavat.

 89. Minulle tärkeää on kohtuullinen hinta, laatu joka kattaa siisteyden ja aamiaisen laadun ja sijainti on äärimmäisen tärkeä.

 90. anne vieri says: Vastaa

  hinta ja sijainti vaikuttaa. tuo oli kivan värikäs.

 91. Taru Tähtinen says: Vastaa

  Tärkeimpiä ominaisuuksia on hotellin sijainti. Huoneen siisteys, hyvä sänky. Äänieristys ettei kaikki äänet kuulu käytävältä huoneeseen. Hinta ja laatu suhde. Aamupalaa on aikaa syödä ja että on tilaa syödä. Aamupala on monipuolinen ja siinä on huomioitu mahdolliset allergiat, esim. gluteenittomat tuotteet on selkeästi merkitty. Ystävällinen henkilökunta.

 92. Koska ite yövyn hotellissa ainoastaan perheen kanssa, huoneen koko ratkaisee. Hinta kulkee kyllä siinä rinnalla toisena tärkeänä. Huoneeseen on siis mahduttava kaikki kolme lasta ja suuri plussa on kyl se, ettei kaikki nuku ihan kylkikyljessä vaan että lapsille varattu vuodesohva ja pienimmän matkasänky olisivat edes metrin päässä musta.

 93. Olisipa mahdollista edes kiinnittää huomiota hotellin valinnassa, tällä hetkellä kun ei ole edes telttamajoitukseen varaa. 😀
  Muuten sijainti ja sisäilmanlaatu (ts homeeton) olisi kriteerit yöpymiselle.

 94. Hinta, sijainti ja lemmikkiystävällisyys. Ilmainen parkkeeraus!

 95. Hinta-laatusuhde, sijainti ja hyvä aamiainen.

 96. Anna-Riikka Kauppila says: Vastaa

  Sijainti, hinta, arviot ja kuvat ??

 97. Tärkeimpiä asioita hotellissa ovat siisteys, kiva sänky ja hyvä aamiainen.

 98. Kristiina says: Vastaa

  Hotelliaamupala, onko parempaa.

 99. Mira Neuvonen says: Vastaa

  Kuulostaa miellyttävältä kokemukselta. Kiinnostaisi päästä itse kokeilemaan.

 100. Itselleni tärkeintä hotellissa on sijainti. Myös laadukas ja runsas aamiainen sekä silmää miellyttävä sisustus pääsevät korkealle listallani, kun usein hotelliyöltä kaipaa sitä pientä arjen piristystä 🙂

 101. Tsekkaan aina kuvat huoneista ja aulatiloista, niiden perusteella pitää tulla hyvä vaikutelma. Hinta toki vaikuttaa myös, ja muiden suositukset.

 102. Siisteys ja aamiainen ovat tärkeimpiä. 🙂

 103. Hinta, sijainti ja muiden kokemukset vaikuttavat paljon hotellin valintaan.

 104. Jos hotellissa on vähän tavallista parempi erikoisruokavaliotkin huomioiva aamiainen, niin olen jo heti puoliksi myyty. Lisäksi kun näppärä sijainti, kohtuullinen hinta ja pieni arjen luksus huoneessa vielä ruksitaan alta pois, niin olen buukannut hotellin alta aikayksikön.

 105. Aamiainen keliaakikolle, hinta-laatusuhde, (hyvät tyynyt:D) ja ilmainen parkkeeraus!:)

 106. Kukkanen says: Vastaa

  Tarjoushaukkana metsästän aina hyvää hinta-laatusuhdetta: mahdollisimman halpaa ensisijaisesti 🙂

 107. Rakkaudellinen asiakaspalvelu on tärkein! 🙂

 108. Ystävällinen palvelu ja hyvä hinta-laatusuhde on minulle ykkösjutut, kun valitsen hotellia. 🙂

 109. Sijainti ja hinta 🙂

 110. Sijainti, asiakaspalvelu ja hinta 🙂

 111. Aamiainen tosi tärkeä ja hyvä palvelu.

 112. Tärkein on hyvä hinta-laatusuhde (Pehmeät lakanat ja iloinen henkilökunta)!

Vastaa