And she’s twelve.

Siinä se mun aprillihuijarini on. Ihan vaan kokonaan 12-vuotiaana.

Vein tytön tänään syömään juhlan kunniaksi. Ihan kaksin. Ja tuli sellanen pakahduttava onni. Tästä tyypistä on kasvamassa hieno ihminen. Osaa käyttäytyä. Osaa nauraa. Ja mitä isommaksi on kasvanut, sitä enemmän uskaltaa heittäytyäkin. Lapsi, joka oli ennen kouluikää niin ujo, ettei selvinnyt edes kerhokuvauksesta itkemättä, on nykyään luokan konserteissa eturivissä ja soittaa pätkäyttää vielä jossain biisissä rumpujakin.

Ylpeys on aina omien lasten kohdalla liian laimea ilmaisu. Kyllä se on kokonaisvaltainen onni, mikä vanhemman valtaa, kun lapsista kasvaa ihan oikeita ihmisiä.

Mä oon vielä niin onnekas, että kelpaan korvaksi monelle jutulle. Ei äidille kaikkea kerrota, mutta aika paljon kuitenkin. Koitan nyt nauttia siitä, koska tiedän sen olevan kohta ohi.

Nyt meillä on yksi 12-vuotias. Sellanen, joka menee syksyllä alakoulun viimeiselle luokalle. Just nyt (kun se ei paisko ovia…) mä olen ihan hirveen onnellinen, että meillä on yks sellanen.

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

18 Replies to “And she’s twelve.”

 1. Oih, ne ihan oikeasti kasvaa? Ihan oikeastiko niiden kanssa voi joskus jutella?

  Ei siinä, tietysti ihan kiva kun Hilda luetteli tänään kenen kaikkien kulta hän on ja laulettiin 238 kertaa Popsi popsi porkkanaa, mutta kyllä sitä välillä kaipais jo vähän muutakin..

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis joo joo! Tosin ne pirulaiset osaa sit jo pistää ikävästi vastaankin… 😉

 2. Onnea teidän 12 veelle 🙂 omani täyttää kesäkuun lopussa saman verran.

  Kyllä, oi kyllä, juuri niin tuttuja tunteita taas kerran kirjoitit.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! Oli ihan tyytyväisenä, kun nyt saa luvalla katsoa kaikkia K-12 leffoja. 😀

 3. Onnea onnea! Äidille ja tyttärelle! Ihanasti kirjoitit tyttärestäni! Meillä täytetään 11 vuotta tänä vuonna. Samoin ajatuksin, ylpeyttä ja onnea <3

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Täytyykin muistaa palata tähän kirjoitukseen, kun neiti esittää parhaat temppunsa… 😉

 4. No awwwwwwws! <3 Söppänät. Ja kylläpä on tytär ulkoisesti ihana yhdistelmä sekä isää, että äitiä. Onnea kaikille! ^_^

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hihiiii! Niinhän tää taitaa olla. Pienemmät on toistensa kopiot ja tää vanhin enemmän itsensä näköinen. 🙂

 5. Ihanaa! Onnea synttärisankarille ja ylpeälle äidille! 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Ja hei, mieti meitä ton ikäsenä! Bileissä juostiin jo! Käääääk! 😀

 6. Susanna says: Vastaa

  Paljon onnea kauniille tyttärelle ja äidille kans 🙂 Teissä on kyllä samaa näköä.

  Mäkin yritän viettää säännöllisesti aikaa tyttären kanssa, kun ollaan perheen ainoat naiset. Nyt kun neito on täysi-iän kynnyksellä on ihana huomata miten upea nainen hänestä kasvaa.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! 🙂 Melkein pitäis oikeesti kalenteriin laittaa tälläset kahdenkeskiset hetket viikoittain. Eihän näitä muuten tule otettua.

 7. Irasaniitta says: Vastaa

  Paljon onnea! 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! 🙂

 8. On ne ihania! Silloin kun ne ei oo kamalia

  1. Mä oon muuten kauhistellut näin perästä päin, kun 17-vuotiaana kaverin kanssa juotettiin mökillä yks 12-vuotias känniin! Eihän se tarvinnut kun muutaman oluen, mutta hemmetti soikoon, kun mun lapsi täyttää kesällä kymppi, (bonuspoika syksyllä 12), ja tasan niitä ei kukaan ole juottamassa känniin vielä vuosikausiin

 9. Ihan parasta, kun kirjoitat olevasi ylpeä lapsistasi!
  Sellainen aito ylpeys hienosta jälkikasvusta on suomessa jotenkin niin harvinaista ja usein koetaan vielä noloksi. Kuitenkin ihan parasta, mitä lapsen itsetunnolle voi tehdä, on aidosti ja aiheesta kehua häntä toisten kuullen.

 10. Mikään, mitä olen itse tehnyt ja onnistunut, ei tunnu miltään sen tunteen rinnalla, kun saa iloita oman lapsen onnistumisesta. Ihan huikeita onnentunteita tuottavat nämä pampulaiset. Teineinäkin <3

Vastaa