Helppo ja nopea tonnikalapiirakka

Minä kun en sillä viisiin tähän tämän päivän torttuhumputukseen innostu ollenkaan mukaan, niin ajattelin sen sijaan nostaa teille kokeiluun tällaisen oman ruuhkavuosikeittiöni vakioleivonnaisen, joka valmistuu sekä nopeasti että helposti, ja käy yhtä lailla kaffepöytään, illanistujaisiin ja sinne turnausbuffetteihinkin.

Jos en nyt ihan väärin muistele, alkuperäisessä ohjeessa oli aineksia vielä vähemmän ja olen itse lisännyt sekä tillin että sipulin, joten vielä simppelimmän ja lapsillekin maistuvan version tästä saa riisumalla ohjetta vielä esimerkiksi noiden ainesten osalta. Tämä piratsu on tainnut olla täällä itseasiassa joskus vuosia aiemminkin, mutta hiukan muokkasin ohjetta ja halusin nostaa tämän uudestaan iloksenne. Koska tää on oikeasti hyvä ja tositosi helppo!
Tämä tonnikalapiirakka valmistuu tosi äkkiä uuniin paistumaan, kun täytteen valmisteluissakaan ei tarvitse muuta kuin pilkkoa muutamat aineet ja latoa vuokaan. Tästä saa kätevästi myös uunipellillisen verran, kun tuplaa ainesten määrän. Tämä on siis sellainen tavallisen piirasvuoallisen kokoinen ohje.

Mutta pidemmittä lätinöittä:

Helppo tonnikalapiirakka

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
0,5 dl kermaa/vettä
suolaa
(juustoraastetta)

Nypi jauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste. (ja juustoraaste)
Painele taikina piirasvuokaan ja paista uunin alatasolla 225 C, 10 min.

Täyte:
1-2 prk tonnikalaa
paprikaa
punasipulia
tilliä
n. 200 g juustoraastetta
3 munaa
3 dl ruokakermaa
suolaa
sitruunapippuria

Lisää esipaistetulle pohjalle tonnikala, paprikasuikaleet ja sipulirenkaat, sekä kerma, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset. (olisin tipauttanu mukaan vielä muutaman kapriksen, mutta mun mies ei osaa arvostaa…)
Jatka paistamista uunin alatasolla 200 C, n. 30 min.

Mä painelen tämän piirakkani kanssa tänään vielä turnausbuffettiin. Ja lupaan tehdä myös vielä erikseen sen buffetti-postauksen, jota taisin suunnitella jo syksyllä. Mutta “kaik aikanas”, kuten isäni osuvasti näissä tilanteissa heittää.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Helppo ja nopea tonnikalapiirakka”

  1. Saattaa käydä niin, että mulla onkin huomenna yhden naisen piirakkajuhlat…

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

      No olikos? <3

Vastaa