Täydellistä välipalaa metsästämässä

Kaupallisessa yhteistyössä Riitan Herkun kanssa

Mää rrrakastin lasteni ruokahuoltoa, kun ne olivat pienempiä. Enkä nyt tarkoita imetystä, vaikka omat ihanuutensa (ja kamaluutensa…) siinäkin oli, vaan sitä hetkeä, kun vauva sai alkaa syödä kiinteitä. Siitä lähtien meikä oli liekeissä!

Minä kuutioin, keitin, soseutin, survoin, höyrytin, pilkoin, pussitin ja pakastin. Ammensin epäilyttävän värisiin kasvismössökuutioihin kauhoittain äidinrakkautta, annostelin tarkasti, tein ruokahetkistä kivoja. Kokeilin ennakkoluulottomasti kasviksia, hedelmiä ja marjoja, suunnittelin ateriat niin, että toistoa ei tullut liikaa, vaan jokaisella ruokailuhetkellä oli jotain vaihtelua.

Taaperoiksi kasvaneille lapsille pilkoin innoissani kerhoeväitä, keittelin vispipuuroa ja kiisseleitä, leivoin korvapuusteja ja vähäsuolaisia sämpylöitä. Jaksoin olla innostunut ja kekseliäs, luin paljon lasten ravinnosta ja kokeilin perhelehtien reseptejä. Olin kuten kuka tahansa vasta aloittanut projektityöntekijä, sen hetkinen prokkis sattui nyt vaan olemaan lasteni ravitsemus.

No, sen jälkeen moni asia on muuttunut. On tullut kymmeniä keitettyjä nakkikeittoja ja satoja paistettuja makaronilaatikoita, tuhansia väännettyjä välipalaleipiä ja vähintään yhtä monta safkakompromissia ruokapöydässä, kun joku ei kuitenkaan tykkää. On tullut uusia projekteja – töitä, arkea, remontteja, elämää. Arkiruoasta tuli homma, joka piti lähinnä saada pois alta töiden jälkeen, mielellään aika nopeasti.

Ihan oma (ajoittain epätoivoinenkin..) maailmansa ovat olleet välipalat. Tuo pienestä asti opeteltu ruokarytmi lapsilla pitää aika hyvin kutinsa arjessa edelleen, mutta mitä isommiksi mukelot kasvavat, sitä enemmän tulee myös treenejä, kavereita, menoja ja reissuja, joille pitäisi keksiä fiksuja, terveellisiä ja ennen kaikkea mahdollisimman helppoja välipaloja. Eikä edes pelkästään lapsille, vaan samanlaisia nopeita näläntaittajia kaipaan arjessani usein itsekin.

Ja näiden kanssa on kieltämättä mennyt entisellä sosemaisterillakin sormi suuhun.

Kun me ysäriteinit vielä reissattiin tyytyväisinä turnausmatkoilla vauvojen hedelmäsosepurkit repuissa, niiden muodikkuudesta ollaan nykyään ilmeisesti voimakkaasti toista mieltä. Pitkäksi venähtävien koulu- ja harkkapäivien, turnausreissujen ja ihan vaan myös meikäläisen jääkaapittomalla työhuoneella viettämän päivän nälkäkiukkua katkomaan tarvittaisiin jotain, mikä säilyisi lämpimässä repun pohjalla, antaisi riittävästi energiaa, ja tietysti maistuisi hyvälle. Kun banaanit ja hedelmämössöt ei makuhermoon iske, on yhtälö ollut jopa yllättävän haastava.

Syksyllä apuun riensi Riitan Herkku.

Tiedättehän, mustasaarelainen suomalaisyritys, joka valmistaa esimerkiksi aivan hervottoman hyvää leipäjuustoa, ja niin, myös monen perheen perjantaiherkkua Metripizzaa. Riitan Herkun juustoihin olin tutustunut hyvinkin läheisesti jo vuosia sitten Stockan juustotiskin takana (sekä myyjänä että asiakkaana), mutta yllätyksenä mulle tuli, kuinka laaja tuotevalikoima yrityksellä on.

Ja siinä se kohta jo töröttikin: minun lämpöisen reppuni uumenissa herkullisena säilyvä, täysin kotimaisista raaka-aineista Suomessa valmistettu, säilöntäaineeton, täyttävä ja oikeasti hyvänmakuinen kaurajuoma.

Kaurajuomaa on kahden makuisena: lasten treenikasseihin tiensä löytänyt mustikka ja useimmiten minun repussani nykyisin mukana kulkeva puolukka (joka maistuu muuten ihan ruis-puolukkapuurolle, best!). Riitan Herkun kaurajuomat ovat nimensä mukaisesti juomia, eli helposti reissun päälläkin kulautettavassa muodossa, mutta kotimaisen kauran ansiosta täyttävämpiä kuin vaikkapa pelkät mehut.

Mustikka- ja puolukkakaurajuomien lisäksi minuun kolahti Riitan Herkun arvot ja hyvä meininki. Yritys haluaa tuoda juuri meidän arkikiireiden tallomien ihmisten ruokapöytiin laadukkaita ja aitoja, kotimaisista raaka-aineista valmistettuja makuja. Luonnolliset ainekset ovat kaiken keskiössä – esimerkiksi kaurajuomien makeutukseen on käytetty ripaus ihan aitoa sokeria teollisten makeutusaineiden sijaan, ja juomien marjaisuuden salaisuus ovat aidot, kotimaiset marjat. 

Ja hei, jos yrityksen motto on “Hyvään pyritään, mutta priimaa tuppaa tulemahan”, niin eihän siitä voi olla tykkäämättä.

Aika kauas on noista 15 vuoden takaisista kiehautteluista ja siivilöinneistä tosiaan tultu. Mutta edelleen arvostan ruoassa samanlaisia asioita kuin silloinkin – luonnollisuutta, aitoutta ja ilmastoahdistuksen myötä yhä enemmän myös kotimaisuutta. On jotain tosin ajattelussa muuttunutkin. Nykyisin osaan arvostaa myös hyviä valmiita tai puolivalmiita tuotteita, enkä koe niiden käyttämisen vähentävän yhtään arvoani sen enempää äitinä kuin ihmisenäkään. Enemmänkin olen vain kiitollinen, että Riitan Herkun Riittakin aikanaan keksi alkaa leipäjuustoa valmistaa ja vähitellen sen myötä on osaltaan helpottamassa nykyään meidänkin arkea.

Jaa, että tuliko muksuista sitten kaikkiruokaisia ja ennakkoluulottomia ruokailijoita tuon ahkeran ruokaprojektini ansiosta? No ei. Epäillen nyppivät sipulinkappaleet pyttipannusta vaikka 39 asteen kuumeessa ja söisivät mieluusti makaronia ketsupilla vaikka viikon putkeen. Eli ihan perus “kiittämättömyys on maailman palkka” -hommia. 

Riitan Herkun porukka halusi tarjota myös yhdelle teistä mahdollisuuden kokeilla marjaisia kaurajuomia, joten nyt lähtee arvottavaksi tuotepaketti! Kommenttiboksiin huikkaamalla olet mukana paketin arvonnassa. Muista laittaa mukaan toimiva sähköpostiosoite, jotta saadaan sitten voittaja mitä pikimmiten kiinni ja tuotepaketti matkaan. Arvonta-aikaa on loppuviikon ajan, eli sunnuntaille 3.2. klo 23.59 saakka.

Onnea arvontaan ja kaurainen KIPPIS!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

66 Replies to “Täydellistä välipalaa metsästämässä”

 1. Mukana

 2. Voi nuo olisivat meidän teinien koulun ja harrastusten täyttämässä arjessa loistavia! Ja tuleehan nuo tuotteet vielä tuosta ihan meidän vaasalaisten naapurista 😉

 3. Mukana!

 4. Mukana!

  Mari.p.partanen@gmail.com
  (Ed.kommentin voi poistaa, siitä unohtui s.posti)

 5. Mukana 🙂

 6. Sirpa Latva-Lusa says: Vastaa

  Mukana

 7. Mukana! 🙂

 8. Kuulostaa täydelliseltä välipalalta töiden ja treenien (tai muun iltariennon) välillä. Eli mukana!

 9. Oij, nuo olisi lyhyille kahvitauoille töihin mahtavia! Täytyy maistaa 🙂

 10. Mukana!
  Kakkosluokkalainen tarvii kolme kertaa viikossa kouluunkin välipalan mukaan ja just säilyvyys tuottaa paljon tuskaa. Ja kun ei saa tietenkään olla aina samat eväät, niin vaihtelu on tervetullutta.

 11. mukana

 12. Hyvät lisukkeet!

 13. Mukana ??

 14. Määkin mukana arvonnassa…

 15. En usko ennen kun oon itte maistanu!

 16. Mukana arvonnassa 🙂

 17. Kiva olisi kokeilla 🙂

 18. Nää kuulostaa tosi hyville!

  Osallistun 🙂

 19. Ruokaan liittyviä arvontoja ei parane jättää välistä! ??

 20. Näitä pitää kokeilla, mukana arvonnassa 🙂

 21. Nämä on hyviä kun haluaa nopeasti jotain terveellistä välipalaa mausta ja laadusta tunkimättä?

 22. Wau, kuulostaa hyvältä. Täällä Äiti joka nyppii ne sipulit…. Oispa kiva kokeilla.

 23. Kuulostaa hyvältä, kiva olisi kokeilla.

 24. Mukana!

 25. Mukana ?

 26. Käteviä välkkäreitä!

 27. Oi joi!
  Meillä treenataan ja kisataan jäähalleilla monta kertaa viikossa.
  Välipaloja kuluu ihan älytön määrä, vaikka yritänkin saada lämpimän aterian pöytään aina koulupäivän päätteeksi ennen treenejä.

  Yritän suosia mahdollisimman puhtaita ja yksinkertaisia juttuja. Onneksi lapsi on ”hyvä syömään”, joten isommaksi evääksi voi rasiaan tehdä vaikka ruokaisan salaatin. Mutta on niissä silti hommansa…

  Roberts berries on ollut tähän asti meidän suosikki. Hinta vaan on tässä tuotteessa niin huikea, ettei kyllä joka viikko kehtaa ostaa.

 28. Näistä ois koko perheelle. Miehelle menisi töissä eväänä, minulle salin jälkeen ja isompi tyttökin varmasti tykkäisi mustikasta 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Paljon onnea, Tiinape! Arvontaonni suosi tänään sinua. Laittelin sulle sähköpostia! 🙂

 29. Innolla arvonnassa mukana 🙂 Saattaisivat maistua koko perheelle.

 30. Leena Ranta says: Vastaa

  Oi, kiinnostaisi kokeilla!

 31. Mummin pirpanoille E, A ja A maistuis varmaan äiteelle
  ?

 32. Mukana!

 33. Tää vois toimia myös mulla ?

 34. Jonskuti says: Vastaa

  Minä ja poikani tykättäisiin 🙂 eikä tarvitsisi aina olla miettimässä nopeaa välipalaa mikä olisi vielä terveellinen!

 35. Kiitti vinkistä, noita testaan vaikken voittaiskaan!

 36. Mukana, kuulostaa hyvältä.

 37. Mukana arvonnassa!

 38. Saija Valkonen says: Vastaa

  Kyllä. Herkkupakettia odotellessa. Automatkalle 2+2. Takapenkillä siis 2v. & 5v. ja etupenkillä näläntaittajien metsästäjät.

 39. Noora Wasiljeff says: Vastaa

  Mukana ?

 40. Mukana

 41. Mukana ollaan

 42. Oi joi. Oon niin leipääntynyt tekemään esikoisen kerhoeväitä. Porkkanoista syödään yks pala, leivästä haukataan kerran, ja juggeen ei edes kosketa. Voi sitä ruokahävikin määrää.

  Jos koittaiskin lähestyä kysynnän ja tarjonnan kautta, ja laittaa mehun tilalle huijausmehua (eli kaurajuomaa), niin onnistuiskohan se… On se ainakin kokeilemisen arvoista. ?

 43. Mukana!

 44. Mukana :3

 45. Yläkoululaisen aina nälkäisen pojan ruokkijana olisi kiva kokeilla tätä välipalajuomaa. Eikä se pahaa tekis meikämummillekaan.

 46. Meidän maitoallergiaperheessä monet kaurapohjaiset tuotteet ovatkin jo tuttuja, mutta näihin juomiin en ole vielä aiemmin törmännyt. Olisi siis huippua saada tuotteita testiin!

 47. Mukana =) Varmasti Herkullisia!

 48. Ooh, nämä kuulostavat kyllä hyviltä :). Mukana!

 49. Olis hyvää treenievästä koko perheelle, mukana siis!

 50. Toi mustikkakaura kuulostaa hyvältä? Mukana arvonnassa?

 51. You got me ruispuolukkapuuron kohdalla ?

 52. Mukana myös!

 53. Mukana arvonnassa:)

 54. Mukana ?

 55. Mukana! Vaikuttaa just hyvälle iltapäiväeväälle koululaiselle ja itsellekin!

 56. Jeppeli says: Vastaa

  Välipaloja kuluu harrastavien lasten kanssa eli mukana!

 57. Näistä voisi olla apua minun kovalle vatsalle, ilmaa tulee ja sen kyllä kuulee.

 58. Meijän pojat harrastavat hiihtoa, luistelua, mäenlaskua ja sisäliikuntalajeja isompi poika käy pelaamassa säännöllisesti ja välipalaa menee jos vaikka minkälaista.

 59. Olisihan noita mukava kokeilla. Riitan Herkulla on monia hyviä tuotteita, mutta se harmittaa, että muistaakseni heidän mehukeitoissaan (kuten nykyään myös Valion ym) käytetään makeutusaineita. Vatsa kun ei tykkää, mutta suu kyllä tykkäisi tyrnimehukeitosta ?

 60. Mukana. Noi ois niin hyviä eväitä työpäivää ajatellen.

 61. Mukana! Meillä on koko ajan joku välipalakriisi?Kolmen päivä koulussa, treenejä, muuten vaan ei oo mitään syötävää. Kolme muksua jotka koko ajan on menossa ja tulossa….

 62. Mukana! ??

 63. nakitjamutsi says: Vastaa

  Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille! Voiton vei nimimerkki Tiinape. Hänelle on laitettu sähköpostia voitosta. 🙂

Vastaa