Lukuloma!

Mä olen jäljessä! Vuodenvaihteessa aloittamani lukuhaaste on edennyt kyllä, mutta ei ihan siihen tahtiin, kuin olisin toivonut. Huomenna starttaa jo viikko 12 ja luettujen kirjojen määräksi nousi juuri äsken kahdeksan, mikä tarkoittaa siis sitä, että olen jopa neljä opusta aikatauluani jäljessä.

Mä pääsin tällä viikolla itseasiassa pitkästä aikaa taas kunnolla lukumoodiin. Kärsin muutaman viikon jonkin asteisesta lukulukosta, enkä meinannut saada kirjoja m_i_l_l_ä_ä_n eteenpäin. Ja sit tuli tietysti vielä kuviota sekoittamaan House of Cardsin kolmas kausi, eikä yht’äkkiä aikaa löytynyt lukemiseen lainkaan. Pyh!

Viikko sitten kävin kirjastossa, palautin kaikki yöpöydällä pölyttyneet opukset ja aloitin ikäänkuin puhtaalta pöydältä. Kävin lukulukon kimppuun nopealla Anna-Leena Härkösellä ja uskalsin tarttua heti perään yli 800 sivuiseen, kovasti kehuttuun Joël Dickerin ”Totuus Harry Quebertin tapauksesta” -kirjaan. Normaalisti kammoan hieman tuollaisia yli 500 sivun järkäleitä, koska tunnen omat tuuriluku-taipumukseni. Jos en pääse kirjaan heti sisälle, sen lukeminen alkaa tuskastuttaa ja mitä pidempi teos on kyseessä, sitä varmemmin homma alkaa laahata.

Tässä tapauksessa pelko oli onneksi aiheeton! Dicker imaisi (pun intended) mukaansa välittömästi ja piteli otteessaan aika mehukkaasti aivan viimeiseen pisteeseen saakka. Muutamat kirjan hahmoista jäivät mun makuun hieman ohuiksi ja jopa liiankin karrikoiduiksi. Muuten lukukokemus oli kaiken kaikkiaan hieno ja ehdottoman suositeltava!

Hyvän kirjan jälkeen jää aina hetkeksi hiukan tyhjän päälle. Harmittaa, että kirja loppui, kun sitä olisi voinut ahmia vielä lisääkin. Toisaalta kirjan ”jälkeisissä” viihtyy mielellään ainakin yhden illan ennen seuraavan romaanin aloittamista.

Mut lukuloman mä tarttisin! Pärjäisin ihan mainiosti, jos saisin päivittäin kahvia ja jotain syötävää ja vaan lukisin. Vanhana musta tulee ainakin sellanen lukumummo.

Miten muiden lukuhaaste etenee? Ja olisko jollain hirmu hyviä vinkkejä vaikkapa nyt haasteen trilogiaksi? Meitsin lista näyttää tällä haavaa tältä:

Kirja, jonka on kirjoittanut naiskirjailija – Maija Vilkkumaa: Nainen katolla ****

Ei-fiktiivinen kirja – Hanna Nikkanen, Antti Järvi: Karanteeni – kuinka AIDS saapui Suomeen ****

Ystävän suosittelema kirjaLeena Parkkinen: Galtbystä Länteen ****

Kirja, jonka voi lukea päivässä – Anna-Leena Härkönen: Palele porvari ja muita kirjoituksia ***

Kirja, joka sai sinut itkemään – Jonas Gardell: Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin, osa 3; Kuolema ****1/2

Kirja kirjailijalta, jonka teoksia et ole aiemmin lukenut –  Kim Izzo: Avioliitto Jane Austenin tapaan ***

Kirja, jonka aloitit, mutta et saanut luettua loppuun saakka – Erik Axl Sund: Varjojen huone ****

Kirja, jossa on yli 500 sivua – Joël Dicker: Totuus Harry Quebertin tapauksesta ****1/2

Onkohan mun sittenkin pakko aloittaa jo seuraavaa… kauheesti syyhyttäis!

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

9 Replies to “Lukuloma!”

 1. Piti kommentoida, että toi luetun kirjan ”jälkeise” on niin totta. Sitä pitää hetken surra ja tuntee itsensä melankoliseksi, sanoa heipat ihanille tyypeille, haha. Kiitti vinkistä, tosta 1000-sivuisesta!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Niin, eiks ookki? Siitä myös jotenkin tietää, onko kirja yhdentekevä. Jos ei tule jälkeisfiilareita, ei ollut kovin hyvä kirjakaan. 😀

 2. Karjakko says: Vastaa

  Vielä myöhästyneet onnittelut vanhenemisen johdosta tai siitä huolimatta!
  Mulla on menossa nyt kirja nro 16, eli pieni mukava etumatka, jos vaikka tapahtuu jotain katastrofaalista, kuten et ei ehtis lukea tmv.. Mä en ehkä osaa antaa kirjavinkkejä, kun tsekkasin sun kirjavinkit tuolta, ja sä olit antanut vaan kaks tähteä mun lempikirjalle!!! Eli Yösyötölle. Se on mun ihan ikuinen suosikki, mikä pitää lukea ainakin kerran vuodessa! Mutta mitä hyviä nyt oon lueskellut, niin mm. Eppu Nuotion Paine (joka jäi tosin ärsyttävästi kesken), Oikukkaat sydämet (Warren Adler), Paikka vapaana (J.K Rowling).. Trilogiaksi oon kaavaillut Leena Lehtolaisen sarjaa, jonka nimeä en kyllä muista, mut sisko vinkkas siitä. Itse asiassa nyt luen juuri Lehtolaisen yhtä dekkaria.. Oon lukenut nyt lähinnä sellasia, joita en oo ennen lukenut ja kohta on kyllä ihan pakko korkata joku tuttu ja turvallinen, esim. Cecelia Ahernin kirja, joista tykkään kovasti!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi hitsi, sullahan on hyvällä mallilla! Ja kiitos vinkeistä, painan korvan taakse. Vaikkei toi Yösyöttö ihan feivis ollukaan. 😀 Lehtolaista luin joskus paljon, nyt en oo aikoihin enää lukenut. Ehkä vois kokeilla sitäkin taas!

 3. Arjessa ehtii lukea ihan liian vähän!
  En edes kehtaa ajatella, milloin viimeiksi vein lapset kirjastoon.

  Lomalle hotelliin pakkaan nykyään aina mukaan kirjan tai kaksi. Ei ole parempaa lomaohjelmaa kuin maata aamulla lukemassa ”vielä yksi luku” ennen valmiiseen aamupalapöytään astumista.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi, parasta mahdollista! Kiireetön aamu kirjan kanssa. <3

 4. Täällä mennään kohti kirjaa 13, kohtuu hyvällä mallilla siis just nyt.
  Olen aivan lumoutunut noista Älä koskaan pyyhi kyyneleitä paljain käsin kirjoista (nappasin vinkin sinulta, kaunis kiitos siis siitä!!), just lopetin sen kakkosen ja sieluun niiin sattuu juuri nyt. Kolmonen on ehkä pakko ostaa (??!!), sillä olen kirjastossa varauslistalla 70/76 … eli menee ikuisuus ennen kuin saan sen.
  Minulla suunnitelmissa myös lukea Norsunhoitajien lapset, olisiko se yli 500 sivua …
  myös Ulla-Leena Lundbergia löytyy jemmasta … samoin mietin että raaskisinko lukea vikan Potterin, siinä sitä taikuutta olisi.
  Eli lukulomaa täälläkin kaivataan, kipeästi. Vai mitenn olisi joku ihana lukuretriitti?!
  Tai Lukupiiriretriitti? Oi että!

 5. Lukuloma olisi kyllä luksusta 🙂 Miksei sitä voisi lisätä perinteisten kesä- ja talvilomien lisäksi, kysyn vaan!?!

  Erehdyin asettamaan itselleni (epävirallisen, mutta kuitenkin) 50 kirjaa vuodessa -lukuhaasteen ja laahaan hieman jäljessä 9 luetulla kirjallani. Niin paljon ihania kirjoja, niin vähän lukuaikaa. Eilenkin piti hinkata kotia puhtaaksi, ei puhettakaan lukuhommista. Tosin tänään on sitten mukava lukea puhtaassa kodissa 🙂 Joo, lukumummo tulee minustakin, samoin hirimummo, sellainen pirskahtelevan iloinen lukutoukkavanhus 😀

  Kumma juttu, tuntuu että trilogioita tulvii ovista ja ikkunoista, mutta kun niitä alkaa miettiä lyö pää tyhjää. Sori.

 6. Oon käytännössä muuttanu työttömäksi tulon jälkeen kirjastoon ja voih sitä riemua ku saa vaan lukea päivät pitkät kirjoja. Mitä nyt työhakemuksien täyttö aina välillä keskeyttää! 😀 Tuo Torey Haydenin Viattomat oli pettymys, vaikka yleensä tykkään Haydenin kirjoista.

Vastaa