PikkuTsätti testauksessa vol. 2

Kirjottelinkin teille tuossa jo aiemmin syksyllä Lastenlääkäriasema Pikkujätin uudesta online-verkkopalvelusta, jossa yhteyden lastenlääkäriin saa suoraan vaikka omalta kotisohvalta. Meidän perheen ensikosketuksesta PikkuTsätti-palveluun pääset lukemaan täältä.

Äskettäin kirjauduin palveluun uudestaan. Tällä kertaa tarvitsin tukea ja mielipidettä esikoisen jalkakipuiluun. Tyttö on valitellut kantapäätään jo useamman viikon. Kävelemään on koko ajan pystynyt, mutta kipu on vaivannut enemmän tai vähemmän kuitenkin päivittäin. Tanssitreeneistä ei tuon ikäinen millään malttaisi olla pois, vaan kipu väheni aina maagisesti ennen harkkoja… palatakseen pahempana samana iltana ja seuraavana aamuna.

Passitettiin ensin muksu kouluterveydenhoitajalle, joka oli arvioinut, että jalassa saattaisi olla kantakalvon tulehdus. Tyttö tuli kotiin ja sanoi, että pitää homma sisäkenkiin pehmeät pohjalliset. Olin vähän että häh. Mihin sisäkenkiin? Pitääkö sille nyt ostaa sisäkengät, jotta niihin voi hommata pehmopohjalliset?!

Tässä vaiheessa päätin ottaa chat-yhteyden lääkäriin ja kysyä vähän tarkempia kotihoito-ohjeita. Tällä toisellakin testauskerralla sain todella hyvää palvelua. Kun tunnukset oli olemassa jo ennestään, kirjauduin ja olin suoraan chatissa. Keskustelimme lääkärin kanssa hyvän tovin ja käteen jäi hyviä konkreettisia venytysohjeita ja hetkellinen treenikielto.

PikkuTsätti-004

Edelleen liputan siis vahvasti tämän palvelun puolesta! Tämänkin vaivan kanssa oltaisiin hyvin todennäköisesti odotettu vielä jonkin aikaa, ennen kuin oltaisiin vastaanottoaikaa varattu. Nyt saatiin todennäköisesti samat ohjeet verkon kautta, kuin oltaisiin saatu käymällä fyysisesti lääkärin pakeilla. Tällä perheaikataulutuksella hoidan varsin mieluusti verkossa kaiken mahdollisen, nyt siis myös lääkäripalvelut osittain.

Ja kuten varmaan jo viimeksikin mainitsin, tämä palvelu toimii myös ulkomailla, eli kaikkialla missä verkkoyhteys pelittää. Musta olisi ainakin helpottava ajatus, että lomareissullakin olisi yhteys suomalaiseen lastenlääkäriin kaiken varalta.

Oletteko ehtineet jo testailla PikkuTsättiä? Millaisia kokemuksia on palvelun käytöstä? Tai mitä mieltä ylipäänsä olette tämän tyyppisistä palveluista?

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “PikkuTsätti testauksessa vol. 2”

  1. En oo testannut tuota palvelua mutta olin tänään koulutuksessa, jossa juteltiin tämän tyyppisistä palveluista. Ja ylipäätään robotiikasta terv.huollon saralla. Ja kyllä sekä chat-tyyppiset, että sitten videomötet olisi tosi käteviä sekä lääkärien että potilaiden välillä että sitten henkilökunnan keskusteluvälineenä keskenään. Toivottavasti lisääntyvät ja pian!

    1. Varmasti on monipuolisesti terveydenhuollosta hyötyä tän tyyppisestä. Ja varsinkin, kun sairaanhoitopiirejä typistetään eikä haja-asutusalueilla edes niin vaan pääse lääkäriin.

Vastaa