Iisipiisi kesäkakku

Marenki. Miten mä aina välillä unohdan marengin! Ja vieläpä täällä Uudessakaupungissa, missä valmistetaan ehdottomasti parasta maistamaani marenkia, ei liian äklöä ja sisältä juuri sopivan sitkasta. Nuo markettien tehdasvalmisteiset marengit ei juurikaan nappaa, mutta tämä paikallinen on ehdottoman hyvää. Ja miten ihana tekosyy laiskotella; suosia paikallista tuottajaa ja ostaa marenki valmiina.

tv 016

tv 020

En tiedä, mahtaako kaikki telkkarin leipovat Leilat ja unelmien Ullat hypätä mun niskaan, jos kutsun valmismarenkipohjaan tehtyä kakkua pavlovaksi, joten olkoon tämä vaan kesäinen marenkikakku.

Tarvitset:

1 marenkikakkupohja (reippaat voi valmistaa itse)

2 dl kuohukermaa

sokeria ja vaniljasellaista

tuoreita marjoja

Vatkaa kerma ja mausta sokereilla. Pursottele, tursottele tai lätki marenkipohjan päälle. Koristele lempparimarjoillasi. Mansikka ja pensasmustikka on tosi bueno!

Keitä kahvit ja NAUTI.

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

8 Replies to “Iisipiisi kesäkakku”

 1. Nyt tuli muistoja. Ja hyviä! Meillä oli vuosia sitten kesätöissä tyttö, joka oli Uudestakaupungista kotoisin. Hän teki meille juuri tuota kakkua ja oli hankkinut marengit varmaan juuri tuosta samasta leipomosta. Marenkilevyt oli sellaisia ruskehtavia. Ihan parasta kakkua ikinä!!

  1. Jep, sellaista vaaleaan ruskeaan vivahtavaa on sävy. Ja niin hyvää! 🙂

 2. Otettaisko Päivi sittenkin tuon herkkukakun kanssa ihan ne skumpat?

  1. Tiäks Altsu, KYLLÄ OTETAAN! Kippis! 😀

 3. Nimetön says: Vastaa

  Uudenkaupungin marenkia me ostetaan täällä vähän kauempanakin. Se on kaupan marengeista parasta, vaikka kallista onkin.
  Melkein yhtä hyvää, kuin itse tehty 😉
  (Ja aina takuuvarmasti onnistunutta)

  1. On kyllä hintavampaa varmaan ku muut, mutta mekin tehtiin nyt yhdestä pakkauksesta kaksi kakkua. Käytettiin pohja yhteen kakkuun ja kaksi päällikerrosta toiseen. 🙂

   1. nakitjamutsi says: Vastaa

    k

 4. […] Peteksentien marketista ja oluen omasta Vakka-Suomen Panimosta. Kesän paras (ja helpoin) kakku syntyy Uudenkaupungin marengista ja lähivihannessalaatti höystetään Pookin […]

Vastaa