Kämppä kuosiin, kevät tulee!


Kaupallisessa yhteistyössä Kärcher

Tiedättekö sen jakomielitautisen fiiliksen ensimmäisten kevätauringon säteiden valaistessa huushollin, kun yhtä aikaa on innoissaan kirkkaudesta, valosta ja kevään lupauksesta, ja kuitenkin kauhistunut, millaisen saastan keskellä sitä ihan tyytyväisenä läpi talviajan kotonaan elelee? Meillä erityisesti rasvatahraisen keittiön kylpeminen aamupäivän auringossa saa kaivelemaan rättiarsenaalia, toinen talviajan turpiinottaja on kuisti. Koska jonkun neropatin mielestä lapsiperheen sisääntuloväylän lattia on hyvä maalata vaaleanharmaaksi. Itse en tietenkään myönnä olleeni näin typerän ratkaisun takana.

Kun Kärcheriltä tarjottiin kaupallisen blogiyhteistyön tiimoilta testiin uutta FC 5 Premium -lattiapesuria, ajattelin, että miksikäs ei. Jos tuon pitkän saapas-luistin-kura-rähmä-ajan jälkeen kuistin ja eteisen lattian saisi putsattua ilman konttaamalla hoidettua raivokasta juuriharjausta, sopii oikein mainiosti, kiitos.

karcher1

karcher4

karcher6

Myönnän, että itse en ole kovin laiteorientoitunut ja maltan hirmuisen huonosti tutustua käyttöohjeisiin, saati kerätä ja kasata erilaisia vipstaakeja. Sälytinkin tämän epämiellyttävän kokoamistehtävän miehelle, joka tapansa mukaan teki pitkäpinnaisesti työtä käskettyä ja katsoi hetken kuluttua minua vähän säälien.

– Niin, eli lisäät vettä ja pesuainetta, laitat johdon seinään, esikostutat ne telat ja alat pestä. 

Aha. Ja noin simppelisti tuo tosiaan kävi. Laite toimitetaan lähes käyttövalmiina, eli käytännössä paikoilleen naksautettiin vain koneen varsi ja pesutelat. Laitteen etuosaan lisättiin pesuvettä ja puoli korkillista pesurin mukana toimitettua pesuainetta, ja vehje oli jo käyttövalmis.

Pesurin lattiateline on älyttömän näppärä. Sen lisäksi, että laite pysyy sen avulla kätevästi käyttövalmiina pystyssä siivousnurkassa, sekä telojen esikostutus että loppuputsaus hoituvat telineen avulla. Puhdasta vettä kaukaloon, pesuri päälle ja telat ovat taas puhtaat ja käyttövalmiit. Kätevää!

karcher5

karcher8

karcher10

karcher3

Itse peseminen se vasta kätevää on. Johto seinään, nappi pohjaan ja kaasua! Pesuri tuntuu tottumattomalle hieman raskaalta ja ohjailu vaatii hieman papuakin, mutta erinomaisen siististi ja tehokkaasti laite hommansa hoitaa. Vettä tulee harjaksiin tasaisesti, eikä lattian kuivumista venyttäviä ikäviä lätäköitä tule. Muutenkin laite käyttää vettä fiksusti ja lattioiden kuivuminen käy myös suitsait!

Perinteiseen moppiin verrattuna ehdottomasti FC 5 Premium -pesurissa tehokkainta on kuitenkin se, että se pesee koko ajan puhtaalla vedellä. Likavesi kerääntyy talteen laitteen takaosassa sijaitsevaan säiliöön, eikä siis pyöri uudestaan ja uudestaan pitkin lattioita, kuten perinteisillä menetelmillä. Eikä ole muuten mitään ihan vähän likaista vettä, mitä tuolta pieneltä kuistiltakin irtosi. Vai maistuisko hörppy tästä?

karcher7

karcher2

Pesun jälkeen tuo likavesisäiliö tyhjennetään ja huuhdotaan, ja telat pyöräytetään puhtaaksi lattiatelineessä. Kaiken kaikkiaan nopea ja tehokas tapa lattianputsaukseen!

Pähkinänkuoressa nakkilaisten armottoman testiraadin plussat ja miinukset FC 5 Premium -lattiapesurista:

PLUSSAT

+ Pesuri on nopea koota käyttökuntoon ja erittäin helppokäyttöinen.

+ Lattiatelineen avulla laitteen telat on helppo putsata ja itse pesuri näppärä säilyttää käyttövalmiina.

+ Laite käyttää pesuun aina puhdasta vettä ja pesujälki on todella hyvää.

+ Pesuriin tulee ehkä tartuttua hanakammin, koska peseminen sen kanssa on nopeaa ja näppärää.

+ Lattiapesuri sopii monenlaisille lattiapinnoille, jopa laminaatille, parketille ja maalatuille lautalattioille, kuten meillä.

MIINUKSET

Pesuri tuntuu ensikertalaiselle aavistuksen raskaalta, mutta helpottanee, kun käyttöön tottuu.

Vanhan, hieman sokkeloisen talon kaikkien nurkkien peseminen laajoilla teloilla on hieman haastavaa. Ehdoton kuitenkin uudempiin, kynnyksettomiin asuntoihin, joissa laajoja lattiapinta-aloja.

PESUVESI

Aivan erityinen suositus kurahaalareiden ja puuro- ja mehutahrojen kanssa painiville pikkulapsiperheille ja lemmikkitalouksiin, joihin pihalta helposti monenlaista rähmää kulkeutuu. Lisää tuotetietoutta ja videopätkääkin pesurista voi kurkata täältä.

Joten ei muuta kuin suitsait ja putsplank!

-Päivi

Yhteistyössä Kärcher

lifie

 

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

12 Replies to “Kämppä kuosiin, kevät tulee!”

 1. Pärkkele! Mun täytyis hankkia joku tuommoinen härpäke – ollaan nyt asutettu taloa 8 vuotta, enkä ole kertaakaan esim. pessyt ikkunoita. Myös terassin (vaaleanharmaa, kenenköhän pöllön idea lieni koiratalouteen) lattia on täynnä tassunjälkiä – olen silmäillyt vihaisesti juuriharjaa ja mäntysuopaa ja päättänyt ryhtyä toimeen vasta, kun tarkenen olla ulkona puolialasti (eli en varmaan koskaan).

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis kyllä tällä huomattavasti mieluummin lattioita puhtaaksi huristelee kuin sen juuriharjan kanssa konttaa! Suosittelen, erityisesti koiratalouksiin, niinku teille! 🙂

 2. Kevät ja aurinko tosiaan paljastavat likaiset ikkunat yms. Iik…. 😉
  http://westendmum.fi

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Joo, voi ei! Noi ikkunat on kyllä kans paha. Mä seuraavaksi kyllä hankin sen ikkunapesurin, se on muuten niin viheliäistä hommaa!

 3. Niin kun vaan jaksaisi ensin tyhjentää lattiat roinasta…ja saisi nauttia siisteydestä mutta kun se lattia on pian samannäköinen..

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis toi! Jos joku raivais kaiken roinan, mä vetelisin tosi mielelläni lattiapesurilla vaikka naapurinkin huushollin. 😀

 4. Mulla on samalta valmistajalta ikkunapesuri ja tekstiilipesuri.
  Ilman ikkunapesuria pärjäisin kyllä (vaikka onhan tuo melko kiva lelu ja vaihtelua normaaliin pesurutiiniin), mutta tekstiilipesurista en enää luovu!
  Matot voi pestä paikallaan lattialla, samoin vaikka sohvan tai sängyn. Likavesisäiliö on vähän samanlainen kuin lattiapesurissasi
  – pesuvettä katsellessaan kyllä tietää pesseensä.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mä sit taas haaveilen just tosta ikkunapesurista, se on niin väsynyttä ja tympeetä hommaa muuten. Toi likavesi on kyllä herättäjä. Toikin moska kuvassa oli ihan älyttömän pieneltä alueelta. Yöööök.

 5. pauliina says: Vastaa

  Hei ostin sit tuommosen! Mainonnan uhri! ; ) Yksi kysymys: täytyykö tuota on-nappulaa painaa koko ajan kun laitetta käyttää?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei jes, nyt tulee puhdasta! ✌ Ei tartte painaa koko aikaa, vaan painat aluksi hieman pidempään, niin sitten alkaa rullata. Iloisia siivoushetkiä! ☀

 6. Likavesikuvasta tuli itselle vähän yök-olo, ehkä siksi etten tahdo edes tietää kuinka saastaista se vesi oman kämpän lattialta olis.. näpsäkän oloinen vekotin muuten!
  Itselle on tarjoiltu sitä saman merkin ikkunanpesintä (tai siis, äiti on ostanut ja todennut ettei tarvikaan ja tuputtaa miulle), mutta en ole ottanu vastaan koska ikkunoiden peseminen käsipelillä on ihan sikahauskaa! Samoin tiskaaminen ja kylppärin kaakeleiden pesu! Lattioiden pesu taas ei ole. Joten pistetään pesuri harkintaan – sikälimikäli saan joskus noi hirveät tavarakasat ja kirjat pois lattioilta kuleksimasta että olis näkyvää pintaa jota pestä! ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis onhan toi aika iljettävää, mutta osoittaa kyllä sen, että olipa taas aika aiheellista pestä… Puhdasta tällä ainakin tulee!

Vastaa