Mitä lahjaksi vaimolle – nakkiMUTSIn viime hetken vinkit!

Tiedättehän sen kiusallisen hetken, kun mies kysyy vaivihkaa, mitä haluaisitte joululahjaksi? Ja sit me muijat vastataan ihan lunkisti et “en mä tartte mitään”. No sehän on siis ensimmäinen virhe. Jos mies kysyy, sille pitää vastata suoraan. Koska vaikka me kuinka toivotaan miehen tajuavan, että “en mä tartte mitään” tarkoittaa “sinähän tunnet minut, rakas. Yllätä minut!”, heihin ei valitettavasti ole (vielä) sisäänajettuna applikaatiota, joka suomentaisi fiksuja kiertoilmauksiamme.

Siispä ihan rohkea, suora vastaus, ladies! Jos haluat koruja, kerro se. Lähetä vielä mieluummin linkki oikeanlaiseen, jotta virheiden mahdollisuus vähenee. Saattaa kuulostaa itsekkäältä ja yllätyksettömältä, mutta jos joka tapauksessa miehesi sinulle jonkun lahjan ostaa, onhan monella tavalla fiksumpaa saada jotain, mille on käyttöä, eikö totta?

Ja miehet. Jos kaikesta huolimatta nainen vastaa sinulle vaivihkainen hymyn kare kasvoillaan “en mä tartte mitään”, hän odottaa yllätystä. Nainen myös olettaa, että syksyn mittaan keskusteluiden lomassa viljellyt vihjailut ovat tuottaneet tulosta ja sinä tiedät tarkalleen, mitä rakkaasi toivelista pitää sisällään. Jos et kuitenkaan syksyn keskusteluja pikakelaamalla löydä mitään, mistä ammentaa, tässä muutama kelpo vinkki!

* kirja

Onko vaimo kirjaston suurkuluttaja? Käykö hän kauppareissuilla kirjakaupassa fiilistelemässä ja hipelöimässä opusten selkämyksiä? Pursuileeko yöpöytä kirjapinoista? Hyvä kirja on oiva lahja lukijanaiselle. Apuja kirjan valintaan kannattaa kysyä kirjakaupasta. Ja parasta, mitä kirjan mukana voi antaa, on lukurauhaa. (ja ehkä pussillinen irtokarkkeja tai viinipullo)

* harrastuksen tukeminen

Käykö vaimo ratsastamassa, kuntosalilla tai harrastaako hän vaikka maalaamista? Harrastukseen liittyvä lahja on myös aina paikallaan, sillä se osoittaa naisellesi, että seuraat ja olet kiinnostunut hänen tekemisistään. Jos et kuitenkaan ole varma, mitä hän harrastukseensa liittyen tarvitsee, luotettavinta on ostaa lahjakortti.

* yhteinen aika

Ehkä eniten vaimo kuitenkin toivoo kahdenkeskistä aikaa kanssasi. (juu, juuri sinun) Mikään ei osoita rakkauttasi samoin, kuin se, että olet varannut pienen yhteisen viikonloppuloman, hoitanut lapsille hoitopaikan ja koko setin. Viikonloppuloman sisältö voi olla mitä tahansa kahdenkeskisestä mökkiviikonlopusta kylpylälomaan tai Tallinnan reissuun. Extrapusut ja -halaukset saat varmasti, jos olet ympännyt reissuun mukaan jotain vaimoasi erityisesti kiinnostavaa. Se, että suostut kuluttamaan muutaman tunnin inhoamasi artistin keikalla tai vaikka teatterissa, kertoo naiselle kaiken oleellisen.

Aina ei ole mahdollisuutta kokonaisiin viikonloppulomiin, mutta ei huolta! Nainen ei odota kuuta taivaalta, vaikka se joskus siltä saattaakin tuntua. Yhteinen iltavapaa elokuvan ja ruoan merkeissä ajaa saman asian. Tässä pätee sanonta “ajatus on tärkein”. Ja nimenomaan se, että ajatus lähtee mieheltä itseltään. Tällaisen “yhteinen aika” -lahjakortin toteuttamisessa vain mielikuvitus on rajana! Älä ole liian ryppyotsainen, muista huumori!

Jos tekemäsi lahjakortti on “avoin”, eikä sisällä mitään virallisia varauksia, muista myös asettaa se täytäntöön! Pelkkä ajatus ei enää lämmitä, jos lahjaa ei koskaan saa lunastaa.

sorry-babysitter-expensive-date-night-funny-ecard-hEukuva

Vältä näitä:

* korut

Jos et tarkoin tiedä vaimosi makua, parempi ehkä jättää korut itsessään kauppaan ja hommata lahjakortti.

* alusvaatteet

Todella huomattava ryssimisen mahdollisuus. Kokoasia ei ole kovin yksioikoinen. Vaikkei se sinusta olisikaan kovin vakavaa, nainen ajattelee jotakuinkin näin: “miksi se osti näin isot? Näytänkö mä NÄIN läskiltä?” tai “näähän on pienet! Se haluais, että mä olen pienempi!”. Lopputulemana molemmissa tapauksissa mahdollisesti tiukka salaattikuuri ja itsensä ruoskiminen.

Halutessasi ilahduttaa alusvaatteilla, luota jälleen lahjakorttiin.

* salikortti

Tämä pätee kyllä sekä miehiin, että naisiin. Jos salijäsenyyttä ei ole erikseen toivottu, mikään ei todennäköisesti pilaa joulutunnelmaa yhtä varmasti, kuin kääröstä paljastuva “kulta, sinusta on tullut pullukka” -vihjaus. Ei, ei, ei.

VÄLTÄ NÄITÄ

* keittiövälineet

Jälleen, jos näitä ei erikseen ole toivottu. Vältä viimeiseen asti muistamasta elämäsi naista yleiskoneella tai paistinpannulla. Ilahduttaa valitettavasti yhtä paljon, kuin pölypussit.

* vaimolle naamioitu lahja, joka onkin oikeasti sinulle

Se, että ostaa uusimman pleikkarin, koska “nyt voidaan kattoo blu ray:nä leffoja” ja ymppää mukaan jonkun romanttisen komedian, ei ole lahja vaimolle. Tai kanavapaketti, jossa on 16 urheilukanavaa ja yksi, joka esittää 90-luvun laatusarjoja. Ni ei.

Ei tosin kukaan todellisessa elämässä tuollaista tekisikään. Eihän?

* me ei osteta toisillemme joululahjoja

Naisten kohdalla nämä sopimukset pitävät yleensä sisällään option siitä, että hänet kuitenkin, sopimuksesta huolimatta, yllätettäisiin lahjalla. Varaudu siis lahjalla sopimuksesta huolimatta.

****

Onko hankalaa? Tuliko liikaa ohjeita? Onko ristiriitaista, että “kiellettyjen” lista on pidempi, kuin vinkkilista? Ei oikeastaan. Nainen toivoo ennen kaikkea, että käytät älynystyröitäsi. Mietit, mitä juuri hän haluaisi, mikä ilahduttaisi eniten. Tärkeintä on, että lahja on osoitettu juuri hänelle, oli se sitten mitä tahansa. Useimmille naisille lahjan rahallinen arvo on täysin merkityksetön asia. Joten vaikka juuri nyt matti kurkkaisi kukkarosta, voit keksiä jotain, mikä ilahduttaa.

Unohda siis tuskailu jouluruuhkassa ja keksi jotain persoonallista.

Mukavaa Joulua!

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

7 Replies to “Mitä lahjaksi vaimolle – nakkiMUTSIn viime hetken vinkit!”

 1. Minä vain says: Vastaa

  Hihhii. Juur näin ! Hyvää joulua 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Heh. 😀 Kiitos, samoin!

 2. Mainio kirjoitus

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! 🙂

 3. Osu ja uppos!

 4. Heheh, tuo yhteisen ajan tarkeys, varsinkin kun lapset ovat pienia, on mittaamattoman arvokasta. Sain ex-miehelta kerran viikonlopun lahjaksi, mutta se edellytti, etta mina hoidin kaikki jarjestelyt – kokkasin viikon verran ruokaa pakastimeen, varasin lastenvahdin, buukkasin hotellin, ruoat jne. Kaikki tama tietenkin normaalin 10 tunnin tyopaivan + kahden tunnin tyomatkojen, lasten hoidostahakureissujen, kokkailun ja siivouksen jalkeen. Ei mennyt ihan putkeen se reissu. Perille paastyamme kaaduin punkkaan ja nukuin suoraa soittoa seuraavaan aamuun 🙂 No, tasta voi vetaa jotain johtopaatoksia miksi han on ex.

 5. Voi, oot niin oikeassa. Tää pitäis linkittää joka miehen sähköpostiin. Itse olen saanut lahjoja laidasta toiseen. Pohjaanoteerauksena juurikin paistinpannu ja myöskään uutta puhelinta en arvostanut, sillä inhoan opetella uusia tietoteknisiä temppuja. Parhaimpina mielessä hartaudella maalattu muotokuva itsestäni. 😉 Se ajatus, se ajatus.

Vastaa