Tyttöjen Oslo

Muutaman viikon jälkeen olo alkaa pikkuhiljaa tasottua. Edelleen satunnaiset muistikuvat saa aikaan hillittömiä naurukohtauksia, eikä kännykän kuvasaldoa parane kauheasti kesken työpäivän vilkuilla. Jos ollenkaan.

Oslo-haikuvaus-005

Oslo-haikuvaus-009

Oslo-haikuvaus-012

Oslo-haikuvaus-014

Tämä meidän tyttöjen matka Osloon oli lopulta spontaanien päähänpistojen summa. Jo vuosia oltiin puhuttu, että sitkylläjoskusvielämennään. Lontooseen, sinne me mennään. Vitsi ku meille tulee hauskaa siellä Lontoossa! Sit vaan, ku on rahaa ja löytyy sopiva hetki. Eli ei koskaan. Niinpä minä jonain väsähtäneenä arkipäivänä lähetin ystävälleni viestin, että nyt vaan mennään! Eka molemmille sopiva viikonloppu ja lähdetään vaikka Osloon, sinne saa halpoja lentoja! Ja niinhän me tehtiin. Juotiin yhtenä perjantaina kalsareissa skumppaa ja hihiteltiin ajatukselle. Seuraavalla viikolla varattiin lennot ja sitten jo melkein lähdettiinkin. Mikä täydellinen pika-get-away!

Reissu oli jotakuinkin täydellinen. Molemmat oltiin painettu hommia ihan hulluna ja lähtöä edeltävänä iltana huokailtiin, että luojan kiitos mennään kohteeseen, josta ei tiedetä yhtään pakollista nähtävyyttä. Lähdettiin matkalle puhtaasti rentoutumaan, fiilistelemään ja pitämään hauskaa. Ja voi kyllä, reissu oli juuri odotustensa veroinen ja enemmänkin!

Oslo-haikuvaus-019

Oslo-haikuvaus-024

Oslo-haikuvaus-034

Oslo-haikuvaus-040

Oslo-haikuvaus-043

Oslo-haikuvaus-074

Hauskaahan (tai jonkun mielestä ehkä noloa) tässä on se, että mulla ei ole teille yhtään perinteistä matkavinkkiä Osloon. Paitsi hotelli ja meidän “kantabaari” (se oli tuo kuvissakin vilahtava 3 veljestä..). Me lähinnä käpsyteltiin pitkin katuja ja pysähdyttiin skumpalle. Kierreltiin hiukan lisää ja pysähdyttiin taas. Illat tanssittiin, puhuttiin norjaa (ei sitä posliiniin puhuttavaa, vaan niinku oikeeta) ja naurettiin niin että oli naama revetä.

Nähtiin kyllä Karl Johansgate molemmista päistä ja keskeltä ja kuninkaanlinna. Satamassakin käytiin. Ei jäänyt yhtään sellanen olo, että jotain pakollista olis jäänyt näkemättä. Päinvastoin, kaupunki yllätti hyvällä fiiliksellään niin positiivisesti, että sinne haluan matkustaa vielä toistekin!

Lopulta reissu ei (tietenkään) ollut yhtään niin halpa, kuin ensimmäiset vilkaisut antoi ymmärtää. Lennoista halvimmat oli jo myyty, kun päästiin omiamme varailemaan ja ainiin, laukut maksaa vielä erikseen. Tämä legendaarinen hotellisekoilu päättyi siihen, että maksettiin yöpymisestä tuplat alkuperäiseen budjettiin verrattuna. Hups. Kokonaisuudessaan lennot ja majoittuminen kahdeksi yöksi kustansivat noin 290 €/hlö. MUTTA hotellisekoilun tuloksena saatiinkin majoitus aivan killeriltä paikalta aivan pääkadun vierestä, joten 75 €/yö ei tuntunut lopulta lainkaan pahalta. Park Inn by Radisson Oslo ei nyt hotellina ollut mikään luksus, muttei missään nimessä huonokaan. Ja todella, sijainnista maksaa mielellään, varsinkin noin lyhyellä reissulla, vähän ekstraa.

Oslo-haikuvaus-058

Oslo-haikuvaus-076

Oslo-haikuvaus-077

Oslo-haikuvaus-088

Ja kuten osattiin odottaakin, halpaa ei ollut Norjassa muutenkaan. Me ei, muutamaa edullista vaatetta lukuunottamatta, ostettu oikeasti mitään, mutta silti tili kumisi palatessa tyhjillään. Tokihan me syötiin (näemmä lähinnä hampurilaisia eri pakoissa…) ja juotiin, mutta suurin osa skumpastakin nautiskeltiin kuitenkin tyylillemme uskollisina hotellin hammasmukeista, kun meitä neuvottiin viinit ostamaan jo lentokentän tax freestä. (kiitos Päkkänä!) Noin yksin matkustaessa se vielä meni, mutta miettiessäni, että olispa kiva tuoda koko perhe Osloon, hylkäsin ajatuksen miettiessäni pelkästään yhden ruokailun ravintolalaskua. Auts.

Mutta irrotteluviikonloppuun tyttöjen kesken suosittelen Osloa ehdottomasti! Plussina lyhyet ja kuitenkin suht edulliset lennot, kompakti keskusta, helpot kulkuyhteydet (esim. kentältä keskustaan) ja ehdottoman hyvä tunnelma! Ihmiset oli avoimia, hauskoja ja rentoja. Eikä yhtään ihan “must see”-juttua. Sekin oli tällä matkalla plussaa. Miinuksena vain ja ainoastaan hintataso.

Oslo-haikuvaus-094

Viikonloppuloma oli siis mitä onnistunein. Viikon verran sai silmäpusseja ja energian rippeitä kaivella taskunpohjalta, mutta oli aivan ehdottomasti kaiken väsymyksen ja rahanmenon arvoista!

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

7 Replies to “Tyttöjen Oslo”

 1. Olipa kiva reissata “mukana” … kerroit ja kuvailit nii että ittekin eläytyi niin ku olis ollu matkassa 🙂 Tosi upeet kuvat !!!!

  1. Hih, voi kiitos! Varsinkin, ku tuntu että räpsin vaan hätäisesti sieltä täältä. 🙂

 2. Minä vain says: Vastaa

  Juuri tuo “ei mitään pakollista nähtävyyttä” iski. Olimme reilu vuosi sitten naisporukassa Lontoossa ja siellähän niitä nähtävyyksiä riittää. No me keskityimme “pakollisiin nähtävyyksiin” lähinnä ulkoapäin ja vietimme aikaa puistossa paikallisten kanssa viiniä juoden, pubeissa, lähiöissä…Kiitos tästä kuuluu paikalliselle oppaallemme, mutta koimme saavamme erittäin paljon, vaikka London Eye pyörikin ilman meitä 🙂

  1. Kuulostaa just oikeelta! Kyllähän sitä pään pyörälle saa ilman London eyetakin. 😀

   1. Minä vain says: Vastaa

    😉

 3. Päkkänä says: Vastaa

  Ihanaa Päivi! Just tollasia noi tyttöjen kesken vietettävät irtiottolomat tulee olla ?. Tuskin olisit virkistynyt jos oisit osannut kertoa kuka on jonkun patsaan suunnitellut tai miltävuosisadalta linnoitus on peräisin. Kaikki kunnia toki niille ketkä näin rentoutuu. Tämä reissu tais tulla teille oikein tilauksesta oikeaan kohtaan! Noin sitä pitää!

  1. Just nimenomaan näin! Tietysti joku varmaan virkistyy niinkin, mutta me varsinaisesti ei. 😀 Oli kyllä ihan just niin mahtava paikka, kun olit alunperin kuvaillutkin. Tykkäsin tosi paljon!

Vastaa