“Varppina laitat ulkohousut” ja muita talvipukeutumisen perusteita


Kaupallisessa yhteistyössä Ellos

Käykö teille koskaan niin, että jää kesä päälle? Että ostaa automaattisesti mehujäitä pakastimeen vielä lokakuussa ja antaa mukuloiden lähteä kouluun ohuissa kesähousuissa vielä kalseassa syyssateessa? Joo, siis ei mullekaan tietenkään, mutta onneksi silti meitsin ja Elloksen yhteistyö jatkuu ja panivat mut kerrankin ajoissa tilaamaan lapsille talvikampetta. On nimittäin useammin kuin kerran topattu ohuen välikausitakin alle villapaitaa, kun ensimmäiset yöpakkaset on yllättäneet. Tiedättehän, sillä samalla tavalla kun lumi yllättää autoilijat joka vuosi.

Itse olen ollut enemmän tai vähemmän talvi-ihminen aina. Tosin todellisuudessahan tuo talvi-ihmisyys liittyy hyvin vahvasti mielikuviin sellaisesta runollisesta lapsuuden talvesta, jolloin sopiva pakkanen nipisteli nenänpäätä, pulkka liukui oivasti lumikinoksissa, luistelemassa käytiin luonnonjäillä ja leivottiin koko perheen voimin lumiukolle vartaloa kotipihan tasaisen kauniista lumivaipasta. Sen sijaan talvi-ihminenkään ei fanita neulojen lailla pistelevää jäätävää tihkua tai raskaana niskassa roikkuvaa lyijynharmaata taivasta. Saati tasaisena jatkuvaa monen kuukauden pimeyttä.

Tuollaisia ne talvet kuitenkin on viime vuosina, ainakin täällä länsirannikolla pääasiassa olleet. Sen lisäksi, että ilma ottaa muuten aika vahvasti kupoliin, epävakaiset talvet on vaikeuttaneet huomattavasti lasten talvikamppeiden hommaamista. Osta nyt tenavalle kaikenmaailman lumilukoin varustettuja lasketteluhousuja, kun hyvässä (huonossa) lykyssä koko talvena ei kunnolla pakasta ja parhaat vetimet ulkoiluun löytyy sadevaateosastolta.

Tosin, kuten varmaan jokainen vanhempi tietää, kaikkein hankalinta talvipukeutumisessa on oikeasti saada mukulat pukeutumaan niihin hommaamiisi talvipanssareihin. Kun uhmaikäinen veltostuu makaroniksi jo kaulurin kohdalla, taapero kertoo taas silmät kirkkaina, kuinka hän pärjää ihan hyvin räntäsateessa tyllihameella ja kumisaappailla. Kouluikäinen puolestaan inisee kylmyyttä, mutta ei todellakaan pue ulkohousuja, ku ei kellään muullakaan oo. Vaikka siis kaikilla todellakin on. Teini-ikäisen kanssa asiasta ei kannata lähteä edes keskustelemaan, vaan antaa sen rauhassa jäädyttää nilkkansa kuolioon. Sieltä kantapään (tai nilkan) kautta se vasta kuitenkin oppii.

Koska lapsia itseään kiinnostaa saumateippausten ja suojakalvojen sijaan lähinnä se, miltä vaatteet näyttävät, annan muksujen usein itse valita vetimensä. Suoritan tietty itse ensin esikarsinnan, jossa blokkaan liian kalliit, halvat ja epämääräiset, mutta sen jälkeen päästän lapset valitsemaan. On ehkä edes 0,5 promillea suurempi todennäköisyys, että pukevat päälleen ne ulkohousut, jos ovat saaneet ne itse valita.

Aiemman Ellos-postauksen kamat on olleet nyt syksyllä kovassa käytössä molemmilla lapsilla ja erityisesti pojalle hommattu kuoritakki on ajanut sateessa asiansa enemmän kuin mallikkaasti. Koska poika on lapsista se, joka ei paljon ilmoista hätkähdä, vaan ulkoilee joka tapauksessa, hommasin hänelle nyt jokasään kuorihousut, jotka menee kerrospukeutuen myös varmasti ekoilla pakkasilla. Erityisesti jätkän kohdalla ulkokamppeita pitää olla myös hiukan eri tilanteisiin. Nyt tilattu sininen parkatakki toimittaa ns. paremman takin virkaa, tiedätte varmaan, miltä näiden metsäkiipijöiden ulkoilutakit useimmiten näyttää… Pipona perusharmaa ja lämmin kaksinkertainen myssy ja jalkaan Reiman vettähylkivät, vuorilliset Wetter Jeans -kengät. Ei sitten jokainen hypätty lätäkkö loisku kantapäissä.

Pikkumimmi sai sen sijaan ihan kunnon toppahousut ja (kuvitteellisessa..) lumessa möyrimiseen soveltuvan laskettelutakin. Pipo (tiätty!) myös sävyihin sopiva.

Jälleen kenkiä lukuunottamatta kaikki vaatteet on Elloksen omaa mallistoa, jonka hinta-laatusuhteeseen olen pidemmän käytönkin jälkeen edelleen hyvin tyytyväinen. Enkä voi tarpeeksi korostaa tilaamisen helppoutta elämäntilanteessa, jossa kaupoissa kiertämiseen ei ole aikaa, eikä sen puoleen kiinnostustakaan. Klik, klik ja muutaman päivän kuluttua paketti on postissa.

Verkkokaupassa on jälleen iso läjä ulkovaatteita (mm. nämä postauksen housut ja takit) 25 % alennuksessa, joten kannattaa käydä kurkkaamassa! Haalariosastolle suoraan tästä, ulkovaatteisiin tänne ja kenkiä vertailemaan tästä.

Ja kyllä. Ulkohousut on pakko laittaa, vaik ei oo ees kylmä. 

-Päivi

Yhteistyössä Ellos

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

9 Replies to ““Varppina laitat ulkohousut” ja muita talvipukeutumisen perusteita”

 1. Meillä luettiin hieman nolona pari viikkoa sitten wilma-viesti jossa ope kertoi neidin jääneen välkällä sisälle koska ulkona oli mielestään liian kylmä.. Kyse ei ole siitä etteikö sopivia kamppeita olisi, vaan siitä että niitä ei aamulla suostuta pukemaan päälle. Seuraavana aamuna ulkohousut menivät reppuun mutta lähtivät sentäs kouluun mukaan. Esiteinikolmosluokkalainen. Terrible!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oih, toi on just tota. Ja mua hämmästyttää eniten se, miten pöyristyneitä ne muksut on, kun niille siinä pakkasrajan tuntumassa alkaa ehdotella hanskaa ja ulkohousuja. Kyllä ainakin meidän eteisessä pyörii öögat sellasta hedelmäpeliä, ettei mitään järkeä. 😀

 2. Mut ku mää en enää jaksais vääntää.
  Ei ne suostu edes takkia päälleen laittamaan, kun lähtevät aamulla kouluun. Ihan sama, vaikka taivaalta sataisi mitä.
  Ja jos sä äiti voisit viedä mut tänään autolla, kun siellä on niin kylmä pyöräillä…
  Tai hei, mitä jos sittenkin pyöräilisit, mutta pukisit noi vaatteet päälle ensin ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mä niin tajuan. Ku mäkään en jaksais yhtään. Se on sitä samaa laulua vuodesta toiseen… jaaaaa aina alusta. Phuuh!

 3. Tämä oli ensimmäinen mielenkiintoinen asupostaus ikinä keneltäkään, koska sulla on ilmiömäisesti sanat hallussa ja taito niitä viljellä. Meillä kolme teiniä, joten ollaan siellä nakunilkka genressä, mut kai sekin on aika aikaansa.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Ou jes! Ihan paras palaute! Kiitos!

 4. Miten nää vastaa kokoaan? Meillä ei ole ennen ollut Elloksen ulkovaatteita, mutta nyt kiinnostais vähän tilata. Haalareissa varsinkin oikea koko vähän mietityttää. Jos sulla olis 116cm pitkä muksu niin tilaisitko 116cm vai 122cm haalarin?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mun mielestä vastaavat aika hyvin kokoaan. Mulla on tapana aina ottaa mieluummin jo se seuraava koko, etenkin pojalle, joka on kasvanut pituutta hitaasti. Nyt on karvan yli 140 cm, mutta ulkovaatteet on kaikki 146. Ne on aavistuksen reiluja, mutta menevät varmasti koko talven. Ehkä vielä ensi talvenakin.
   Eli siis pientä kokoa nää ei oo, vaan vastaa hyvin kokoaan.

 5. Tuossa toiseen blogiin jo laitoinkin, kuinka ratkaisimme meillä tämän niskoittelun. Jos ulkohousut ja takki eivät pysy päällä koulussa silloin kun niin on sovittu, siirrytään käyttämään haalareita. Uhkaus meni jo niin pitkälle, että tilasin yhdet 152cm jo kotiin, mutta keskustelutuokion jälkeen nämä palautettiin 🙂

Vastaa