Vie minut, minut vie jonnekin

Tämä on merkittävä vuosi. Tai se jää ainakin omiin aikakirjoihini merkittävänä, koska olen päättänyt niin.

Esikoinen päättää peruskoulunsa, keskimmäinen puolestaan siirtyy syksyllä jo yläkouluun. Mutta ennen kaikkea puolisoni, tuo vakaa tunteiden tiehöylä (his words, not mine) astelee toukokuussa seuraavalle kymmenelle. Hän täyttää siis pyöreät 40 vuotta.

Nyt jos saisin maailmankaikkeudelta ja metsien keijupölyltä pyytää, niin skippaisin tällä kertaa tämän uuden kymmenen mukanaan tuoman kriisin. Vaikka itse olen miestäni kolme vuotta nuorempi, se ei estänyt aivan hurjalla rytinällä päälle vellonutta kolmenkympin kriisiä kymmenen vuotta sitten. Siis juu, nimenomaan silloin, kun mieheni täytti 30, en vielä minä itse.

Siinä sitten perustettiin kivijalkakauppaa, lopetettiin kivijalkakauppaa, ja muutenkin koikkelehdittiin vähemmän suotuisilla vesillä monta vuotta. Ei ollut kovin hyvä ajanjakso elämässä se. Opettavainen ja silmiäavaava kyllä, mutta ei kovin miellyttävä.

Mutta ehkä kymmenen lisävuotta ovat tuoneet tullessaan nyt sitä paljon puhuttua varmuutta ja rentoutta. No en tiedä, ovatko, mutta ehkä sitä kriiseilee nyt lähinnä laiskasti vaan päänsä sisällä. Kun ei vaan jaksa lähteä enää reuhtomaan.

Kirjoitin jo vuoden ensimmäisenä päivänä muutamia ajatuksia vuoden varalle, mutta nyt haluaisin lisätä listalle yhden kohdan.

✴️ Haluan lähteä useammin, jotta voin palata.

Huomaan välillä tarvitsevani irtautumista tästä paikasta. Näistä seinistä, matalasta maisemasta, noista samoista kostean meri-ilman liukastamista kaduista. Kun hetken käy muualla, näkee oman maisemansa taas kirkkaammissa väreissä.

Ollaan kolme päivää pyöritelty ajatusta kevään lopulle sijoittuvasta koko perheen lomamatkasta. Tuntuu siltä, että viikko muissa maisemissa tekisi meille kaikille hyvää ja irrottaisi arjesta kunnolla.

Viimekeväinen Wienin matka osoitti muksujen olevan erinomaista matkaseuraa, joten elättelin ensisijaisesti toiveita kaupunkilomasta. Lento paikkaan X, sieltä junalla kohteeseen Y, ja tuolta sitten lennolla kotiin. Ja tietysti muutama päivä molemmissa kohteissa. Paljon nähtävää, uusia kokemuksia ja chilliä menoa.

Toisaalta houkuttelee aivot narikkaan -rantaloma. Mahdollisimman vaivaton pakettimatka kaikilla helpoilla herkuilla. Aurinkorasvan tahmaista tuoksua, palmuja ja pommeja uima-altaaseen. Ihan vaan totaalilepoa auringossa.

Enhän mää tiädä! Auttakaa! Kaikki vinkit Euroopan lomakohteista otetaan ilolla vastaan. Reissussa siis tuolloin mukana 11-, 13- ja 16-vuotiaat. Ja me vanhukset tietty.

… vie pian, äläkä tuo takaisin…

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

14 Replies to “Vie minut, minut vie jonnekin”

 1. Kun mä voitan lotossa, ostan nipun lentolippuja. Silloin en mieti ilmastonmuutosta, vaan lennän ihan mihin vaan. Menen Lontooseen NewYorkin kautta…
  Siihen asti paheksun tietysti lentämistä ilmastonmuutokseen vedoten. Koska mulla ei siis ole moiseen varaa.

  Ja tuo neljäkymppiä. Se on tulossa täyteen mullakin. Yritän ohittaa moisen merkkipaaluun arkisen harmaasti kuin siinä menneiden aikojen lehti-ilmoituksessa konsanaan (ei siis siinä, jossa luki ”matkoilla”, vaan se toinen ilmoitus, jossa oli teksti ”en juhli merkkipäivääni”). Ahdistaa ajatuskin siitä, että moista nyt lähdettäisiin juhlimaan. Unohtuisi koko mokoma.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Meilläkin on moiseen varaa vain hyvin harvoin. Arki kaikkine kuluineen, harrastusmaksuineen ja auton korjaamisineen vie kyllä useimmiten suurimman osan siitäkin vähästä, mikä normaalisti ehkä sukanvarteen jäisi.
   Mutta voi, kun haluaisin mennä. Nähdä ja kokea. Imeä itseeni sitä kaikkea, mitä maailmalla on tarjota.
   Ja hei. Neljääkymppiä kyllä juhlit! Oikein kunnolla!

 2. Barcelona Katalonia,ihana paikka,paljon nähtävää,upea ilmasto.Kävimme katsomassa jalkapalloa Camp Noulla,viinitiloilla-no ei ehkä kiinnosta lapsia-,Montserratin vuoristossa,kirkot,arkkitehtuuri,museot ym.Olipa mielenkiintoinen kohde!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kuulostaa niin ihanalta! Kiitos vinkeistä, tutkailen ehdottomasti tätä! <3

 3. Mulla on krooninen matkakuume, jonka vuoksi ollaan ihan elämäämme järjestetty niin että on mahdollisuus matkailla monta kertaa vuodessa ? Eurooppaa aika paljon reissanneena suosittelen välttämään ainakin Barcelonaa. Jos Espanjaan mieli tekee niin Madrid, ehdottomasti ja ilman muuta. Niin rennon letkeä tunnelma, vaikka iso kaupunki onkin. Berliini on myös kestosuosikkini, siellä taisin olla viime vuonna kaksikin kertaa. Ja vielä ihana Ateena ❤️ Mikä mahtava paikka viettää nelikymppisiä! Näistä vaihtoehdoista mä lähtisin miettimään, kaikissa viihtyy varmasti koko perhe.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Berliini on meilläkin keikkunut listojen kärjessä koko ajan, sinne pääsisi vieläpä aika kohtuullisella hinnalla tämänkin kokoinen lössi. Ateenan olin ihan unohtanut listoiltani, kiitos muistutuksesta! Se lisätään ehdottomasti mukaan! <3

 4. vaaleanvihreä says: Vastaa

  Molemmissa on puolensa. Rantaloman jälkeen on virkistynyt ja valmis sujahtamaan heti arkeen. Kaupunkiloman jälkeen voi tarvita pari päivää jalkojen lepuutusta..
  Myös meillä matkustelu on harvinaista herkkua. Kaikki reissut ovat olleet myös lapsille mukavia muistella jälkikäteen.

 5. Miten olis Las Palmas? Saisitte rannan, fiestoja, kulttuuria, vanhan kaupungin kujia ja hyviä kaupunkishoppailuja yhdellä kertaa. 🙂
  Sylvia

 6. Miten olis Las Palmas? Saisitte rannan, fiestoja, kulttuuria, vanhankaupungin kujia ja hyviä kaupunkishoppailuja yhdellä kertaa. 🙂
  Sylvia

 7. Jahas, mä ryhdyin ihan jankuttamaan. Sori siitä. 😉
  Sylvia

 8. Liisbeth says: Vastaa

  Barcelona. Siellä on kaupunki ja siellä on myös ranta ja voi junailla myös johonkin muuallekin halutessaan..

 9. Itse liputtaisin taas Lissabonin puolesta. Mieletön kaupunki ja paljon nähtävää. Hintataso kohtuullinen ja palvelua saa hyvin englanniksi. Barcelonasta en pitänyt niinkään. Paljon sielläkin nähtävää, mutta Lissabon viehätti huomattavasti enemmän. Lennot toki pidemmät.

 10. Anni Tonder says: Vastaa

  Berliini on kyllä mahtava lasten kanssa! Löytyy kiinnostavia museoita, hyviä kauppoja ja upea eläintarha sekä pienen matka päässä jättimäinen vesipuisto Aqua park ? Rento kaupunki lasten kanssa lomailuun.. Budabest olk myös todella kiva lasten kanssa! Lapset tykkäsivät siellä etenkin kylpylöistä ja upeasta sirkuksesta.. Myös maanalainen labyrintti oli hieno!

 11. Niina Nippeli says: Vastaa

  Niin siis etteks te olleet tulossa siis tänne hiekkalastikolle? Täällä on keväällä ihanan lämmintä (ihan v*tun kuuma) ja rauhallisen leppoisaa (Ramadan: ei ruokaa & juomaa aurongonvalon aikaan). Heh heh, laitanko kahvit tulille?? 🙂

Vastaa