Leivästä virtaa!

Päästiin koko perheellä, tai oikeastaan erityisesti lapset, mukaan Pågenin kampanjaan, jossa saatiin kehitellä muksujen suosikkivälipaloja. Suunnittelin ensin erilaisia pizzaleipiä ja moussetäytteitä, kunnes hokasin kysyä lapsilta. Ja mistä lapset pitää? No yksinkertaisista asioista! Ainakin meillä.

Niinpä annoin lapsille vapaat kädet. Laitoin tarjolle juustoa, kinkkua, maksamakkaraa ja kasviksia. Lapset saivat valita suosikkinsa Pågenin Limpukka-, Oivallus! Subs- ja Oivallus! Kuitupalat -leipien joukosta ja kasata välipalansa juuri sellaiseksi, mistä kukin itse tykkää.

Pågen-Bella-012

Pågen-Bella-015

Pågen-Bella-029

Kovin suuria vaikeuksia ei muksuja tähän ollut mukaan saada, penskat kun olivat päättäneet yllättää äidin syömällä leipäpussit jo viittä vaille tyhjiksi, ennen kuin ainuttakaan kuvaa oli tallentunut kameralle. Niinpä lopulta tässä vaiheessa käytiin jopa pientä kinastelua viimeisistä Oivallus! Subs-paloista, jotka on lasten ehdottomia suosikkeja. Yksi käytti leipänsä paahtimen kautta, toinen sulloi omansa täyteen tomaatteja ja kolmas kuvasi leipäluomuksensa Instagramiin. Yhteistä kaikille oli kuitenkin tuo kerrosleipä. En tiedä mikä taika siinä on, että leipään laitetaan kansi päälle, mutta näiden mielestä ei ole parempaa välipalaa, kuin kerrosleipä.

Pågen-Bella-025

Pågen-Bella-032

Pågen-Bella-048

Pågen-Bella-036

Kuinka sitten valmistuu helppo nakkilasten suokkarivälipa, eli kerrossubi? No näin:

1 Pågen Oivallus! Subs-leipä

voita tai margariinia

maksamakkaraa tai kinkkua

juustoa

salaatinlehtiä

kurkkua, paprikaa ja tomaattia

Voitele leivät margariinilla tai halutessasi maksamakkaralla. Kokeile leipiä myös paahdettuna! Lisää leivälle salaattia, kinkkua ja juustoa. (järjestystä saa muuttaa, jos haluaa) Kruunaa leipä kurkulla, tomaatilla ja paprikalla. (ei oo pakko käyttää kaikkia, jos ei tykkää) Laita leivälle kansi, ihaile hetki muhevaa kerrosleipääsi (ja ota kuva Instaan) ja nautiskele kaakaomukillisen kanssa.

Pågen-Bella-014

Pågen-Bella-040

Pågen-Bella-043

Ja kuten 9-vuotias koripalloilijanalku asian ilmaisi: ”urheilevan nuorukaisen pitää syödä hyvä välipala ja paljon kasviksia!” Näinhän se just on. Terveellinen ja energiaa antava välipala on noussut ainakin meillä tosi tärkeäksi. Usein treeneihin riennetään iltapäivästä jo siinä vaiheessa, kun äiti vasta kömpii työpäivän jälkeen kotiin ja lämpimän aterian kokkaaminen on vasta suunnitteluasteella. Koulun jälkeisestä välipalasta pitää siis saada riittävästi pitkäkestoista energiaa, jotta treeneissä jaksaa painaa täysillä.

Nämä Pågenin leivät on meillä olleet suosiossa jo aiemmin, näissä kun yhdistyy lasten suosikki pehmeä, vaalea leipä sekä täysjyvä ja runsas kuitupitoisuus. Tietysti se, että leivissä ei ole säilöntäaineita, on plussaa.

Pågen-Bella-050

Pågen-Bella-061

Pågen-Bella-058

Pågen-Bella-064

Vaikka nämä on meidän välipala-arsenaaliin kuuluneet jo aiemminkin, loppuvuoden ajan on vielä erityinen syy ostaa näitä Pågenin herkkuleipiä. Jokaisesta myydystä Limpukka-, Oivallus! Subs- ja Oivallus! Kuitupalat -paketista lahjoitetaan nimittäin kaksi senttiä koululiikunnan tukemiseen. Pågenin, Suomen Olympiakomitean ja Suomen Olympiajoukkueen yhteisen kampanjan tavoitteena on lahjoittaa 7000 koululiikuntavälinettä alakoululaisille ympäri Suomen. Erinomainen tavoite mun mielestä!

Lisää loistavia välipalavinkkejä löydät muuten täältä.

Onko teillä siellä kotona innokkaita lapsiliikkujia ja millaisia helppoja välipaloja teidän pöydistänne löytyy?

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

3 Replies to “Leivästä virtaa!”

 1. Nams ^^ vaikuttaa kyllä hyvältä 🙂

  Meillä välipala vaihtelee todella paljon päivästä.
  Paljon meillä syödään hedelmä ja marja pohjaisia juttuja.
  Kuten hedelmäsalaatteja ja smoothieita.

  Leipää meillä syödään vaihtelevasti.
  Kotitekoinen leipä menee aina hyvin kaupaksi pöydässä, mutta kaupanleivät eivät niin hyvin.
  Meidän perhe kaupanleipien suhteen on sellainen, että melkein kaikki leivät meillä menee paahtimen kautta 😀

  Napa on meidän innokas lapsiliikkuja, jolla kyllä virtaa piisaa.
  Mieluisin laji on vielä hieman hakusessa, mutta tähän mennessä hän on ainakin pitänyt kaikista.

  -Napamassu
  Mami

 2. KatariinaO says: Vastaa

  Mä on voi ostaa noita subeja kotiin, koska vedän itse sen paketillisen niitä alta aikayksikön 😂😂. Ja paahtimeen kautta.

  Ipanoille maistuu leipä välipalaksi, myös karjalanpiirakka on pop. Satsuma-aikana vedetään niitä, joskus innostutaan banaaneista ja toisinaan omenoista. Ovat vähän kausittaisia nuo välipalasuosikit.

 3. Aivosolu says: Vastaa

  Kattelin noita joskus kaupassa ja huomasin että niissä on ihan tosi paljon sokeria. Enemmän kun siinä mitä yleensä syödään. Pitänee vielä tarkistaa uudemman kerran koska hyviltä noi näyttää.

Vastaa