Juhlakrapula

Tein keväällä parhaan mahdollisen kesää koskevan päätöksen. Ensinnäkin päätin ylipäänsä pitää lomaa, toiseksi hajauttaa loman useampaan pätkään – vähän juhannuksena ja viikko rippijuhlien valmisteluun. Fiksuin veto oli kuitenkin jättää yksi kokonainen viikko juhlista palautumiselle. Sitä on nimittäin tarvittu.

Meillä oli ihanat juhlat. Juuri sellaiset rennot, värikkäät, äänekkäät ja leppoisat, joita toivoinkin. Juhlien valmistelu ei ehkä mennyt niin rennoissa merkeissä, mutta myönnän olevani vähän bilenatsi. Meillä kun ei juuri viime vuosina ole synttärijuhlia tai muitakaan kekkereitä järjestetty, nyt, kun syy kunnon juhliin oli, halusin puunata ja valmistella kaiken kunnolla.

Aikaa siihen meni, rahaakin toki, mutta seuratessani sunnuntaina sädehtivää juhlakalua ja hymyilevää vierasjoukkoa, ja tavatessani pitkästä aikaa sukua ja ystäviä, en olisi voinut olla tyytyväisempi. Panostus kannatti ja uskoisin, että samalla kaavalla jatketaan myös tulevissa juhlissa.

Tämä viikko onkin tosiaan mennyt sitten palautellessa. Päiviin on kuulunut tuntikausien Netflix-putkia, lukemista ja lepoa. Sekä tietysti kilokaupalla juhlista yli jäänyttä sapuskaa. Ei sipulipiirakkaa siis hetkeen mulle, kiitos!

Näistä meidän perheen ensimmäisestä isommista juhlista jäi ruoan lisäksi käteen myös vinkkejä sekä itselle tulevaisuuden mahdollisten rippi- ja valmistujaisjuhlien järjestelyyn että muillekin samantyylisten bileiden järjestäjille. Seuraavia järjestäessä joku voisi siis muistuttaa mua lukemaan muistiinpanoni näistä bileistä esimerkiksi ruoan määrän, apukäsien ja siivouksen suhteen.

Aiheeseen liittyvää vinkkipostausta on tulossa vielä hieman myöhemmin, samoin kuin varmaan muutama aika hyväksi havaittu resepti myös. Kunhan juhlakrapulastani tokenen ja juhlakuvaaja lähettää loput fotot, niin täältä pesee!

Nyt jatkan kuitenkin vielä lomanviettoa vaakatasossa. Äkkiä se pari viikkoa on taas vierähtänytkin.

-Päivi

*kuva: Ella Jalava/Mainostoimisto Grafesko

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

8 Replies to “Juhlakrapula”

 1. Tiia Haltia says: Vastaa

  Tuttu tunne! Meidän rippijuhlien jälkeen iski tajuton väsymys ja vähän kuin olis pudonnut tyhjänpäälle. Nyt jo helpottaa ?
  Mukavaa kesää!☀️

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Jep, sama! Nyt alkaa pikkuhiljaa helpottaa, mutta huomenna kutsuukin jo työt. Mutta eikös se tästä kuitenkin taas! 🙂 Kivaa kesää sinnekin!

 2. Mää ihan vallan herkistyin myös sun juhlapäivityksiä katsellessa. Iski tajuntaan, että omakin tenava on muutaman vuoden päästä rippikouluiässä! Ja silloin meilläkin juhlitaan! Jään ilolla odottelemaan juhlavinkkejäsi ja luottoreseptejä. Se teikäläisen “heit sin vaa”-salaattikin teki lähtemättömän vaikutuksen ja sitä me tehtailemme silloin, kun haluaa jotain helppoa ja takuuhyvää! Onnea nyt vielä jälkikäteenkin – niin riparista selvinneelle kuin juhlaorganisaattorille aka “bilenatsi” (tää nimike on niin hyvä, hih hih!)! Oot ihan mainio!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Ihana kuulla! Mä oon kyllä samanlainen herkistelijä, seuraan usein pala kurkussa toistenkin tärkeitä juttuja. Niitä peilaa omaan elämäänsä ja heti herkistää!
   Mahtavaa, että reseptit on olleet käytössä! Ja lisää on tosiaan tulossa pian! 🙂

 3. Tampereen Mirkku says: Vastaa

  Juhlavinkkejä odotellessa! Lupaan järjestää kummipoikasi juhlat sitten niiden avulla, 4 vuotta aikaa valmistautua! Mutta jotain juhlakrapulaa olen potenut myös vaikka olin vain vieraana, voin kuvitella mitkä fiilikset järjestäjätaholla on. Aivan huiput bileet oli ja kovasti niitä odotettiin. Oli ihana nähdä ja aina kun nähdään sitä muistaa, että olis ihanaa nähdä useammin ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No jes! Täytyykin laittaa paras lista tulille ja tulla sit tarkistuskäynnille neljän vuoden päästä. 😀
   Oli kyllä ihan parasta nähdä pitkästä aikaa. Ootte kyllä just sitä porukkaa, jonka kanssa aika tai välimatka ei ole tunnu koskaan. <3

 4. Ihan huikean kaunis rippilapsi noissa instakuvissa!
  Voi, kunpa itsekin osaisin käyttää punaista huulipunaa…

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! Hän oli kyllä ihastuttava! <3

Vastaa