Lomamuistio

Harjoittelun piikkiin.

Siten on hyvin pitkälti mennyt tämä kesäloma, kuten niin moni asia viime vuosina. Kun työ, ja sitä myötä elämä rytmeineen muuttuu, pitää monia asioita harjoitella uudestaan. Kuten nyt sitten tätä lomailua.

Niinkuin jo viime viikolla kirjoitinkin, lomaa kyllä kaipaan, vaikka työstäni ihan hirmuisesti tykkäänkin. Tämä vajaan parin viikon vapaa osoitti taas vielä aiempaakin selkeämmin sen, että enemmän kuin taukoa itse työnteosta, kaipaankin lomaa nimenomaan arjesta. Aikatauluista, vaatimuksista, muistamisesta ja käytettävissä olemisesta.

Heräilin koko loman ajan tasaisesti aamuisin vain kymmenen minuuttia myöhemmin kuin arkena, huolimatta siitä, että valvottua tuli useimmiten myöhäiseen yöhön. Juhlien järkkääminen huuhtoi kyllä ajatukset vahvasti pois töistä, mutta sen tärkeimmän, ihan vaan levon ja löysäilyn osuus jäi lopulta aika pieneksi.

Meinasi hetken jo harmittaakin.

Toisaalta aloitan työt huomenna myös ihan mielelläni. Omalla tavallaan on jotenkin jopa huojentavampaa antautua taas hommien vietäväksi, eikä epätoivoisesti yrittää vältellä kaikkia viestimiä. Ehkä tämä onkin vaan asia, joka pitää opetella hyväksymään tämän kaltaista duunia tehdessä.

Eikä loma nyt varsinaisesti mitenkään huono ollut, muistutti vaan, että jos aivot haluaa hetkellisesti heittää naulaan, on parempi matkustaa johonkin kokonaan pois. Että voitte sit taas ensi vuonna muistutella, kun painin tämän saman aiheen kanssa täällä kotinurkissa.

Onneksi lomaan mahtui myös paljon niitä perinteisen ihania kesäelementtejä helteisistä rantapäivistä mustikkamaitoon ja herneövereistä kesäteatteriin. Ja kesähän on vasta puolessa, jos sitäkään! Sitäpaitsi pienemmät mukulat matkaavat huomenna melkein viikoksi mummulaan, ja no, teiniä nyt ei paljon kotona näy muutenkaan, joten sitä kuuluisaa parisuhdelaatuaikaa on tiedossa.

Eli Netflix ja yhteinen sipsipussi. Best!

Ehkä tämä tyhjänpäiväinen tajunnanvirta riittää nyt tälle illalle. On se loma ainakin riittävästi aivoja pehmittänyt, näemmä.

Huomenna taas jotain asiallisempaa! Ehkä.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Lomamuistio”

  1. Tää olis taas tää jokavuotinen kateus tosta mummolaviikosta ?

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

      Hahah, mä kyllä ymmärrän! Sitä kun saa viikon viettää ku ellunkanat, ei ole parempaa! Tosin nyt on eka kerta kun esikoinen ei halunnut mukaan, koska kaverit. Ja se on kyllä ihan ok, eipä sitä liiemmin kotinurkissa näy muutenkaan. Eli lasketaan kahdenkeskiseksi ajaksi silti! 😀

Vastaa