Matkanjohtajanne tässä, hei!

Ei tule kiireessä kuin kusipäisiä kakaroita. Vai miten sitä sanotaan. Voin kuitenkin yhtyä lausumaan. Varasin nimittäin eilen, ihan tosta vasurilla vaan äkkiä hotellin viikonlopun Oslon reissuun. Tarina ei (valitettavasti) pääty tähän.

Oltiin tän mun seuralaiseni (eli Annest ja Ellust sen Annen) kanssa eilen, ettei millään jaksais nyt niitä hotelleja kattella. Mutta sit tää kuitenkin laittelee jotain viestiä, että nyt löyty halvalla joku kerrossänkykämppä. No paksuhan ei kerrossängyssä yövy ja tietysti oli mentävä ite tsekkaamaan tarjonta.

”Hei täält löyty ihan sikahalvalla tällanen Park Inn by Radisson Oslo-juttu! Ja ihan keskustassa, otetaan tää!” Ja siitä saman tien otettiin. Vitsi ku saatiin halvalla, hehkuttelin miehellekin.

No ihme että saatiin, kun taisi olla tää varaamani hotelli lähempänä naapurikunnan rajaa, kuin Oslon keskustaa. Varasin jumalauta VÄÄRÄN HOTELLIN! Tää mun Anneni sit illalla laitto varovaisesti viestiä, kun välitin hänelle varausviestin, että täähän on aika kaukana keskustasta. En tietenkään ensin edes uskonut, koska olin niinku kattonu siinä nopeesti kaikkii arvostelujakin. Mutku eeeei. Olin kattonu kuvat ja sijainnit Park Inn by Radisson Oslosta, mutta varasin varmuuden vuoksi Park Inn by Radisson Oslo Alnan. Ei ollu ihan keskustassa sit se.

Ja tottakai, varaus oli tehty halvimman mahdollisen kaavan mukaan ilman muutosmahiksia. Joten ei muuta kuin aamulla puhelin kouraan ja anelemaan, josko hotellin vaihto kuitenkin onnistuisi. Onneksi hotellilla oltiin joustavia ja saatiin vaihdettua tuonne oikeaan hotskuun. Hintahan tietysti tuplaantui, mutta päätettiin että menköön tässä konkurssissa.

Ja sit tuli maksamisen hetki. ”Tämä maksu ei nyt mennyt läpi…” sanoo varovainen naisääni puhelimen toisesta päästä. Voooi vittu, muija on juonu viikonloppuna kaikki rahansa! Ja muija meni, luonnollisesti, paniikkiin. Ei tullut mieleenkään ihan rauhassa mennä siirtämään toiselta tililtä tarvittava määrä rahaa. Sen sijaan lähetin paniikissa miehelle sähköpostin, jossa luki ”siirrä rahaa!” ja lopetin puhelun. Koska niin tällaisessa tilanteessa toimitaan.

Puhelun päätyttyä kävin siirtämässä itselleni tarvittavan summan hynkkyä ja soitin uudestaan. Joo anteeks mää tääl taas ku äskenki soitin ja et ei menny kortti läpi. Ni nyt ois rahaa. Ai mikä asia? No siis varasin eilen… Ja koko stoori alusta. Kun päästiin vihdoin siihen maksamiseen asti, arvaatte varmaan, menikö se kortti läpi? EI MENNYT!

Otettiin Annen kanssa koodia ja päätettiin, että kokeillaan seuraavaksi hänen kortillaan. Ja eikun kolmatta puhelua putkeen. Koko setti juurta jaksaen ja että nyt olis tämmönen toimiva kortti. No mitä luulette, oliko toimiva? Niinpä.

Siinä oli rouva matkanjohtajalle jo tulossa parku ihan ääneen, kun se mietti, kuinka nää matkustaa yöt pitkät metroilla ja junilla pitkin Oslon pimeitä raiteita. Kunnes tämä kolmas asiakaspalvelija ehdotti, että voittehan te maksaa sen siellä paikan päällä. Eilisen varauksen summa palautetaan ja maksatte sitten koko summan hotellissa, sanoi hän hymyä äänessään.

riika14-005

Ja niin oli rouva matkanjohtaja taas tyytyväinen. Ja tajusi saman tien käydä tarkistamassa passinsa. Se oli sentään voimassa.

Ymmärrätte varmaan, mikä vaara piilee matkan onnistumisessa, kun jo viikkoa ennen reissua on säädetty tähän malliin. Voi olla, että ollaan ensimmäiset ihmiset, jotka on koskaan saanu porttikiellon Norjaan.

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

14 Replies to “Matkanjohtajanne tässä, hei!”

 1. Päkkänä says: Vastaa

  No niin, nyt vaan puhallat pussiin ja annat pulssin laskeutua. Parempi hoitaa noi sähläykset pois nyt kotisohvalla ja hoitaa sitten itse matka ihan putkeen.

  Muistatte nyt vain a) vaihtaa vähän käteistä rahaa ja b) käydä siitä tax freesta ostamaan ne juomiset ennenkuin lähdette kaupunkia kohti.

  Pus! Hyvin se menee!

 2. Aattelitteko kulkea junalla siellä? 😀 😀 😀

  Aahahhahahshaahha. Me so funny.

 3. Ei olis haitannu vaikka passi ei olis ollutkaan voimassa! Kun matkustaa Pohjoismaiden välillä niin ei tarvii passia;) Ihanaa reissua teille!

 4. Mä niin seuraan miten tää reissu menee. Vuonoissa kaikuu 😉

 5. Opiskeleva äiti says: Vastaa

  Täs kans yx matkanjohtaja, noot, lähtemäs ekalle järkkäämälleen ryhmämatkalle, n. 30 ihmistä. Osa alaikäisiä, ilman omia huoltajia.
  Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, teille ja meille.
  P.s. mä tarvin passin, oli virtaa vielä kuukausi ja kuulemma eu:n sisällä riittää 🙂

 6. Hei! Tuosta maksamisesta sen verran, että jos yritit maksaa pankkikortilla siten, että annoit sen numeron puhelimessa, niin ei onnistu kaikkien pankkien pankkikortilla ollenkaan. Luottokortilla onnistuu tuollainen tilanne varmemmin!

 7. Aikanaan, vielä ennen kuin matkoja varattiin verkossa, kävin mahkatoimistossa varaamassa matkan Lontooseen. Vasta lähtöpäivää edeltävänä päivänä huomasin lippujen ja varausten olevan väärälle päivälle. Tai siis eri päivälle, kuin mihin olin ollut niitä varaamassa. Ja matkaseuralaiseni taas, joka oli varannut oman matkansa, matkusti sitten niiden alkuperäisten päivien mukaan. Niin että lopulta tultiin pois eri koneilla, peräkläisinä päivinä.
  Tämän jälkeen olen ollut hysteerisen tarkka matkustusasiakirjoista, päivämääristä ja aikatauluista. Vaikka ei sillä, ei sekään ole reissuilla ollut tae mistään…

 8. Jep. Et olis päässyt mun reissun matkanjohtajaksi mutta matkalle kylläkin.
  Kiva että oli kivaa!

 9. […] oli jo myyty, kun päästiin omiamme varailemaan ja ainiin, laukut maksaa vielä erikseen. Tämä legendaarinen hotellisekoilu päättyi siihen, että maksettiin yöpymisestä tuplat alkuperäiseen budjettiin verrattuna. Hups. […]

 10. […] oli jo myyty, kun päästiin omiamme varailemaan ja ainiin, laukut maksaa vielä erikseen. Tämä legendaarinen hotellisekoilu päättyi siihen, että maksettiin yöpymisestä tuplat alkuperäiseen budjettiin verrattuna. Hups. […]

 11. […] – sanoinko mä just, että ihan kotiSuomessa ollaan? No ollaan, ollaan, mutta parin päivän pikamorot käydään heittämässä Tanskassa jo ensi viikolla! Arvatkaa, onko kaikki järjestelyt hanskassa ja valmiina? Ja jos oliskin, ni kuinka hyvin mahtais mennä..? […]

 12. […] – sanoinko mä just, että ihan kotiSuomessa ollaan? No ollaan, ollaan, mutta parin päivän pikamorot käydään heittämässä Tanskassa jo ensi viikolla! Arvatkaa, onko kaikki järjestelyt hanskassa ja valmiina? Ja jos oliskin, ni kuinka hyvin mahtais mennä..? […]

 13. […] oli jo myyty, kun päästiin omiamme varailemaan ja ainiin, laukut maksaa vielä erikseen. Tämä legendaarinen hotellisekoilu päättyi siihen, että maksettiin yöpymisestä tuplat alkuperäiseen budjettiin verrattuna. Hups. […]

Vastaa