Kesä 2016 – Bucket List

Mä en ole viime vuosina juurikaan kesiäni suunnitellut. Lomaa on ollut vähän, jos ollenkaan, rahaa jotakuinkin saman verran. Missään kovin pitkällä ei olla käyty, nautiskeltu lähinnä kesän tuomasta vetelehtimisluvasta ihan kotimaisemissa. Kuka sitä nyt kotoaan mihinkään lähtisi, ja mitä näitä nyt on.

Oikeasti en kyllä kesällä välttämättä kovin pitkälle kaipaakaan. Joku pieni irtiotto, kyllä kiitos, mutta pidemmän etelänloman sijoittaisin varmaan mieluummin pimeimpään vuodenaikaan. Sen hetken, kun Suomessa on valoisaa, ja herra mun vereni, ehkä jopa aurinkoista ja lämmintä, niistä on parempi nautiskella ihan olan takaa.

Mitä kesään sitten pitäis kuulua, tai ainakin mun tulevaan kesään saisi kuulua? No ainakin aion:

Matkustaa Köpikseen ja nähdä Musen livenä

– sanoinko mä just, että ihan kotiSuomessa ollaan? No ollaan, ollaan, mutta parin päivän pikamorot käydään heittämässä Tanskassa jo ensi viikolla! Arvatkaa, onko kaikki järjestelyt hanskassa ja valmiina? Ja jos oliskin, ni kuinka hyvin mahtais mennä..?

Loikoilla uimarannalla

– ei ole varsinaisesti mitään suosikkihommaa, tuo uimapuvussa esiintyminen, mutta aion silti. Jos on lämmintä. Tai edes kerran, vaikkei oliskaan.

Vahinkohumaltua terassilla

– kesän poikkeuksetta parhaita erehdyksiä on lähteä “yhdelle”. Sitä niin kovin helposti löytää itsensä aamuyöstä yökerhon hikiseltä tanssilattialta joraamasta varvassandaaleissa macarenaa.

Tehdä töitä

– vaikka saankin aikalailla itse päättää, koska teen ja mitä, mitään kovin pitkiä yhtäjaksoisia lomia en voi pitää. Koska palkan saan tietysti yksinomaan tehdystä työstä, toivon, että töitä riittää myös kesäkuukausille. (ja jos oli just sulla tarpeita viestintään, markkinointiin, kirjoittamiseen tai vaikka someen liittyen, lähesty rohkeasti viestillä!)

Valvoa koko yön

– tähän ei nyt lasketa tota macarena-yötä… Mutta kun kesällä kuuluu nauttia yöttömästä yöstä, muutenkin kuin nukkumalla. En muista, koska olisin viimeksi koko yön valvonut. Varmaan joskus noiden muksujen valvottaessa. Väkipakolla. Ei ole hyvät muistot siitä.

Käydä piknikillä

– täähän on joka kesä sama juttu, että tässä vaiheessa sitä viikkailee ruutuliinaa koriin valmiiksi ja lyö kuoharia kylmään, siirtääkseen taas lokakuussa korin liinoineen kuistilta parempaan talteen talvea varten. Piknikit on kuitenkin kesän ykkösjuttuja, joten ainakin yksi sellainen, kiitos!

Syödä mustikkamaitoa

– ja mansikkaistakin. Leipoa ainakin yhden mansikkakääretortun ja vetää fetasalaattiöverit.

Yksi hullu yö

– sellainen, mihin liittyy taskulämmintä punkkua, tanssia tähtien alla, yöuinti, A-han Take on me, laulua, salaisuuksia, eikä huolta huomisesta. Ja kuinka monella soi nyt päässä Kaija Kärkinen ja Ile Kallio?

Lukea paljon

– niinkuin jo viime viikollakin totesin, kirjat vaan kuuluu kesään. Mä toivoisin pystyväni relaamaan sen verran, että saisin luettua.

Pikapyrähtää perheen kanssa

– ei sen tarvitse välttämättä olla edes Turkua pidemmällä, sen pyrähdyksen, mutta yhden hotelli- tai mökkiyön ja kylpylälillumiset nuo muksutkin ansaitsee. Muistelevat vieläkin ihan intsinä viime juhannuksen reissua Turun Caribiaan ja sen jälkeen Mäkkärille. On nää maalaislapset vaan niin vähään tyytyväisiä. Hah!

Olla vaan ja hengailla

– ennen kaikkea haluan nauttia valosta. Auringosta. Kesän ruskettamista mukuloista. Syödä mansikoita ja pakastaa marjoja enemmän kuin ennen. Levätä ja fiilistellä. Elää hetkessä.

Joko Kaija Kärkinen vaihtui Kirkaksi?

Ihana kesä.

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

7 Replies to “Kesä 2016 – Bucket List”

 1. Voi kunpa joku valvois mun kanssa kans läpi lämpimän kesäyön! Tyhjentäis pullon (tai kaksi) valkkaria ja keskustelisi henkeviä. Kaipaa sitä. Sellaista oli viimeksi silloi , kun oli nuori ja huoleton…

  Toiset näyttävät kaipaavan kesissä lämpimiä auto koisia päiviä. Minä olen aina ollut enemmän sellainen kesäöiden kaipaaja. Mikään ei ehkä ole hienompaa, kuin kävellä aamuyöstä kotiin läpi hiljaisen kaupungin auringon tehdessä nousuaan.

  1. Olen niin samaa mieltä! Valoisissa öissä on ihan oma tunnelmansa. Sellainen, mitä ei ole missään muussa. On lämmintä, mutta tarpeeksi viileää. Rakastan. <3

 2. Kuulostaa hyvältä ? Itsellä ei suuria suunnitelmia ole. Josko tuon teinin kanssa joku pidempi Hesan reissu heitetään, muuten kotimaisemissa ☀️

  1. Eikä niiden sen kummempia tarvitse ollakaan. Kotikesä on paras kesä. <3

 3. Hanna-Leena says: Vastaa

  Sovitaanko että se yksi hullu yö toteutetaan 30.7. Tampereella? 😉 Heitetään samaan syssyyn se valvottukin yö ja parit vahinkokännit!

  1. Ei kuulosta lainkaan hullummalta ajatukselta! Kalenterissa on jo! 😀

 4. […] Valvoa sen valoisan kesäyön ja hömpöttää. Toisaalta, kun nyt luen kesälle tekemääni bucket listiä, yllättävän moneen kohtaan voi vetää rastin. Vahinkohumaltuminenkin sattui ihan […]

Vastaa