Rasvahapot arkijonglöörauksen apuna


Kaupallisessa yhteistyössä Eye q™:n kanssa

Tämä syksy on alkanut taas sillä lailla aika perinteisesti: arki kaikkine lieveilmiöineen on pyyhkäissyt koko talouden yli ja tuntuu, että vähän kaikilla on eriasteisia sopeutumisvaikeuksia. Yksi on napannut itselleen jo ensimmäisen syysflunssan, toinen yrittää tasapainoilla koulun ja teatteriharrastuksen välillä ja meikäläinen pyrkii kesän velttoilun jälkeen pitelemään taas kaikkia mahdollisia työ- ja harrastusprojektien lankoja käsissä yhtä aikaa.

Arjen alku on myös aina hyvä hetki tarkistaa niitä kesällä hunningolle lipsahtaneita elintapoja – luopua jokaisella kauppareissulla mukaan tarttuneista jätskipuikoista, siirtää päivälliset kesäterassien frittilautasista arkiruokaan ja muistutella itseään syömään aamupalaa. Samaan syssyyn on ennen pimeimmän ajan alkua hyvä panna ojennukseen myös ruokavaliota tukevat ravintolisät. Meidän perhe pääsi tämän kaupallisen yhteistyön myötä testaamaan Eye q -rasvahappovalmisteita. Ja muuten, ensimmäistä kertaa kokonaan yökkimättä.

Mä myönnän olevani aika surkea lisävitamiinien käyttäjä. Olen ajatellut helposti, että kyllä niitä nyt ruoasta saa riittävästi, vaikka totuus on lähemmin tarkasteltuna ihan toinen. Muutama kurkku leivänpäällä, lounassalaatti tai joku satunnainen pakastemarja-annos ei vielä takaa vitamiinien saantia, eikä viikottainen uunilohi (tai pussi sipsejä… kröhöm…) täytä elimistön vaatimaa rasvahappojen määrää.

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä tarkemmin sitä on kuitenkin itsekin alkanut kiinnittää huomiota siihen, että kroppa toimii ja pysyy kunnossa. Säännölliset ruoka-ajat, kunnon yöunet ja ylläpitävä perusliikunta on jo sellasia juttuja, joiden on pakko olla kunnossa, jotta arjen pyöritystä jaksaa. Näitä Eye q™:nkin sisältämiä Omegoita, tarkemmin EPA-, DHA- ja GLA-rasvahappoja, tarvitaan puolestaan niinkin perusjuttuihin kuin kehon solutoimintoihin, sydämen ja aivojen normaalitoiminnalle ja esimerkiksi normaalin näkökyvyn ylläpitämiseen. Omega-3 ja Omega-6 -rasvahapot ovat vieläpä vähän huonosti varastoituvia, joten niiden saannista pitäisi muistaa huolehtia ihan joka päivä, ympäri vuoden. 

Joo, niinpä. En ole muistanut minäkään.

Kalaöljyn kanssa yritin löytää yhteistä säveltä viimeksi pari vuotta sitten. Ostin ison pullon keltaista litkua ja kakoen nieleskelin aamuisin lusikalliseni. Harmillisesti vaan tuo kaamean kalainen öljy muistutteli itsestään useaan kertaan päivän mittaan röyhyjen muodossa ja sen käyttö jäi pariin kertaan. Edelleen tuo samainen pullo pönöttää keittiön kaapissa, mutta vielä en ole rohjennut sen kitkerää makua uudestaan kohdata.

Kokeiluun saadut Eye q -rasvahappovalmisteet lupasivat sekä olla aiheuttamatta noita kiusallisia röyhtäyksiä että maistua hyvälle. Tuotteet eivät sisällä ollenkaan keinotekoisia väri-, makeutus- tai makuaineita eikä lisättyjä vitamiineja, mikä on aina erityisen ilahduttavaa, kun kyseessä on koko perheelle suunnatut tuotteet. Eye qrasvahappovalmisteet valmistuksessa kiinnitetään erityisesti huomiota tuotteen puhtauteen ja laatuun – tiukkojen valmistusstandardien ansiosta valmisteet täyttävät myös WHO:n ja EU:n tiukat puhtausvaatimukset. Eli öljyt puhdistetaan niin perusteellisesti ja monta kertaa, ettei lopputuotteeseen jää mahdollisia raskasmetalleja tai elimistölle haitallista dioksiinia. 

Kuulosti tuon viimeisimmän kalaöljyjupakan jälkeen siis aika paljon houkuttelevammalta vaihtoehdolta. Nieleskelin silti ensimmäiset kapselit vähän varovaisesti, jos kalaisa jälkimaku kuitenkin yllättäisi. Yllätyksekseni näin ei kuitenkaan käynyt. Läpikuultavan keltaiset kapselit sujahtivat alas hyvinkin näpsäkästi, jättäen jälkeensä lähinnä makean maun. Myöskään röyhtäyksiä tai muita “kalaisia ylläreitä” ei kapseleista ole muutaman viikon käytön jälkeen ilmennyt.

Näiden perinteisten kapseleiden lisäksi saatavilla on pureskeltava versio, joka – hämmästyttävää kyllä – maistui mutalammikon pohjasärkien sijaan mansikalle. Ja löytyy valmistetta myös nestemäisenä, siinä makuna on vanilja. Erityisen helppo tämä on lasten kanssa, koska tarvittavan pienen määrän voi sekoittaa vaikka puuroon tai jogurttiin, eikä maussa huomaa eroa (tää on totta, oon kokeillu!). Itse tykkäsin noista perinteisistä kapseleista eniten, ne ovat sujahteet kuin huomaamatta alas aamiaisen ohella.

Vaikka meidän tapauksessa testihenkilönä olen ollut nimenomaan minä itse, rasvahappoja olisi hyvä lisätä myös lasten ruokavalioon. Nämä Eye q™ -tuotteet oli siitä kivoja, että ne käyvät nimenomaan kaiken ikäisille, eli koko sakki voi aamuisin käydä samalla purkilla. 

Useiden kansainvälisten tutkimusten mukaan Eye q:n on myös säännöllisesti käytettynä todettu auttavan jopa lasten luki- ja kirjoitustaitoihin positiivisesti ja parantavan ylivilkkaiden lasten keskittymistä. Ei hassummin muutamalta päivittäin nautitulta rasvahappokapselilta!

-Päivi

Yhteistyössä: Eye q

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Vastaa