Surffaa turvassa + arvonta


Yhteistyössä Indiedaysin, Blogiringin ja F-Securen kanssa

Kun sain muutama viikko sitten sähköpostiini ehdotuksen Indiedaysin, Blogiringin ja F-Securen yhteistyökampanjasta joka käsittelee tietoturvaa, ajattelin ensin, että en taida kehdata lähteä mukaan. Katsokaas, kun minä olen juuri se varomaton hölmö, joka käyttää samoja salasanoja kaikissa maailman palveluissa ja on muutenkin, myönnän, hieman liian leväperäinen netinkäyttäjä. Mulle tietoturva on vähän sama asia, kuin vaikka vakuutukset. Ajattelen pärjääväni varsin mainiosti ilmankin, kunnes jotain sattuu. Ai niin, olis vaan sittenkin pitänyt olla se tietoturva…

f-secure1

Samoihin aikoihin ystäväni kertoi, että hänen luottokorttitietonsa oli kaapattu verkossa jo toistamiseen. Ja tämä on juuri vieläpä sellainen tarkka tyyppi, eikä yhtään niin varomaton nettishoppailija, kuin minä. Pankki reagoi onneksi tapaukseen nopeasti, eikä mitään ehtinyt käydä, mutta herätteli se silti minuakin vähän. Internet on niin valtava osa mun omaa, mutta myös ihan koko perheen arkea. Useimmissa perheissä, myös meillä, on liuta erilaisia laitteita puhelimista läppäreihin ja pädeihin. Käsi ylös, kuinka moni oikeasti tietää, mitä kaikkea noilla laitteilla vaikka niinä pitkinä iltapäivän tunteina koulun jälkeen tehdään? Jep, en minäkään.

Jonkinlainen ilmainen virusturva meillä on toki ollut, mutta sekin ainoastaan tietokoneissa ja tableteissa. Puhelimet on olleet aivan oman onnensa nojassa, vaikka ainakin meillä juuri ne taitavat olla kovimmassa käytössä. Yhteistyökampanjan merkeissä saatiin koekäyttöön F-Secure SAFE -tietoturvaohjelma, jonka sai yhdellä koodilla asennettua jopa viidelle eri laitteelle. Koska miehen älylaitteet on työn kautta hankittuja ja turvattuja, saatiin aika näppärästi juuri kaikkien muiden kännykät ja tabut turvan piiriin.

f-secure2

Nyt, kun koulut on alkamassa, alkaa taas se perusarki, jossa muksut voivat joutua viettämään pitkiäkin aikoja yksin kotona, joko aamuisin, tai iltapäivällä. Vaikka harrastuksia on paljon ja kavereiden kanssa touhutaan, on kännykät mukana koko ajan. Ja on niitäkin päiviä, jolloin ei huvita tehdä mitään ja ne jumittuu lopulta vaan sohvalle selaamaan videoita. Pahimmillaan töistä kotiintullessa mukelo on saattanut tuijottaa ruutua jo tuntikausia tekemättä mitään muuta. Tämän ja muutaman muun syyn takia pidän F-Secure SAFEa loistavana hankintana lapsiperheeseen. Palvelun avulla voit pitää nimittäin huolen mm. seuraavista asioista:

 • TURVALLINEN SURFFAILU
  • SAFEn avulla netin selaaminen sujuu turvallisesti huomaamatta. Palvelu tarkistaa verkkosivujen maineen surffailun taustalla ja huonomaineisten sivujen käyttö estetään automaattisesti. Suodatettujen sivustojen sisältö estetään myös hakutuloksista, jolloin muksut eivät eksy niille edes vahingossa.
 • AIKARAJAT
  • Tuollaisten em. lasittuneiden silmien iltapäivien varalle saattaa olla aiheellista asentaa laitteisiin myös aikarajat. Kuten tiedetään, aikakäsitys hämärtyy pelaillessa ja selaillessa itselläkin helposti, mutta SAFEn avulla aikarajan tultua täyteen muksu huomaa helposti, koska on aika siirtyä muihin puuhiin.
 • SOVELLUKSET
  • Ainakin meillä tenavat lataavat aika huoletta luurinsa täyteen mitä värikkäämpiä ja kummallisimpia sovelluksia, joiden käytöstä, turvallisuudesta tai ylipäänsä ideasta ainakaan minulla ei ole useinkaan minkään valtakunnan käsitystä. SAFE tarkistaa myös sovellukset haitallisten sisältöjen varalta ennen asentamista. Android-laitteissa on mahdollista myös tarkistaa sovellusten pyytämät käyttöoikeudet ja näin estää henkilökohtaisten tietojen vuotaminen.
 • PAIKANNUSPALVELU
  • SAFE tarjoaa Android-laitteille myös paikannuspalvelun. Itseäni helpottaa esikoisen teini-iän alettua ajatus siitä, että kirjautumalla My F-Secure -portaaliin saan muksun laitteen, ja näin ollen oletettavasti myös itse muksun, olinpaikan tarvittaessa selville.

Leväperäisen itseni kannalta yöunet takaa tietoturvan avulla varmasti turvalliset nettishoppailumahdollisuudet ja turva käyttää pankkipalveluja huoletta. Ja voin taata, että kymmenessä minuutissa asennetun F-Secure SAFEn lataaminen on huomattavasti pienempi vaiva, kuin vaikkapa henkilö- tai luottokorttitietojen varastamisesta aiheutuva säätö, saati virusten syövyttämä kone.

f-secure3

Mutta jotta ei mene pelkästään sanahelinäksi, pääset itse testamaan palvelua 4 kuukauden ajaksi. Ja aivan ilmaiseksi! Ilmaisen kokeilujakson pääset lataamaan täältä.

Lisäksi ollaan niin hövelillä tuulella, että halutaan arpoa yhdelle lukijalle koko vuoden ilmainen F-Secure SAFE! Osallistumaan pääset vastaamalla kommenttiosioon huolettaako sinua virukset ja kiristysohjelmat, ja onko sinulla ollut käytössäsi tietoturvaohjelma? Muistathan jättää toimivan sähköpostiosoitteen, jotta saamme sinut voiton osuessa kiinni. Kilpailu on voimassa yhden viikon ajan ja päättyy to 11.8. klo 18.

*EDIT! Kilpailu on päättynyt. Arvonnan voitti Jenna O!

Kurkkaa myös mun ja muksujen yhdessä askartelema videopätkä lasten netinkäytöstä. Verkossa surffailu on niille niin luonnollinen osa elämää, että me ei taideta edes ymmärtää. Siksikin on hyvä suojautua ja surffata turvassa.

-Päivi

blogirinki_logo

Yhteistyössä F-Secure.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

11 Replies to “Surffaa turvassa + arvonta”

 1. Tää on niiiiin ajankohtainen juttu meille! Lapsille hankittiin kesän alussa tabletit, ja esikoisella on älypuhelin – pelaamista ja netissä hengaamista siis on useammalla laitteella, puhumattakaan omista nettishoppailuista… Olen pää sauhuten surffaillut kaikenlaisten tietoturva-aiheisten saittien syövereissä, enkä ole oikein osannut päättää mikä olisi paras valinta. Tämä lähtee kyllä kokeiluun, ja toivottavasti arpaonni olisi suopea! Hyvä kirjoitus siis, kiitos! Ja video, ihanat tyypit teillä 🙂

 2. Mä olen kans huoleton hömelö. Kyllä meillä jossain koneessa joku turvajuttu on, ehkä, muistaakseni, mutta eipä ole kännyköissä eikä tabletissa. On kyllä tosi ajankohtainen aihe. Aina vaan ajattelee, että eihän meijän tavallisten pulliaisten koneille kukaan halua murtautua. Harkintaan menee kyllä vakasvasti nyt kunnon tietoturvan hankkiminen.

 3. JennA o says: Vastaa

  Kovasti huolettaa, mutta arvata saattaa onko meillä mitään suojia käytössä. Pisti miettimään tuo luottokortin kaappaus, itsekin olen varsinainen nettishoppaajahirmu. Olisi varmasti aika saada suojaukset kuntoon!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Onneksi olkoon, Jenna O! Olet voittanut vuoden ilmaisen F-Secure Safe -tietoturvapaketin! Lähetän sinulle sähköpostia asiasta ihan kohta! 🙂

 4. En osaa pelätä viruksia tai kaappauksia. Ehkä pitäisi…
  Enemmän kuin omasta puolestani, olen toki huolissani lasteni nettikäyttäytymisestä. Kaikkea kun ei voi valvoa (vaikka ihannemaailmassa se niin hieno ajatus olisikin), voi osittain vain uskoa ja toivoa, että osaavat käyttäytyä myös virtuaalimaailmassa fiksusti,

 5. yhtä turvallinen kuin sen heikoin lenkki says: Vastaa

  Itse olen lähes neuroottinen älylaitteiden ja tietokoneiden suojaaja mm. läppärin kameroidenkin päällä on tarrat (kukaan ei ikinä kuvaa itseään sillä kameralla, joten ihan turhahan se on muutenkin), mutta seuraan usein vierestä miten luottavaisesti ihmiset tuolla netissä surffailee. Uskomattominta on se, että suojaamattomilla koneilla maksetaan omista verkkopankeista laskut ja luottokorttitiedot annetaan oikeastaan ihan minne tahansa yhdistettynä osoitteisiin ja sotuihin. Siis apua! Mihin ihmisten normaali itsesuojevaisto on kadonnut? Meillä ei kukaan käytä laitteita, joissa ei ole tietoturva-asiat kondiksessa ja tuo muxujen puhelinten paikannuskin on osoittautunut muutaman kerran kultaakin arvokkaammaksi kuten esim. silloin kun esikoinen oli kavereineen telttailemassa ja eksyivät. Onneksi tukiasemia on nykyään niin tiheästi, että nuoret löytyivät suhteellisen helposti vaikka itse olivat ihan pihalla olinpaikastaan.

 6. Larissa says: Vastaa

  Aina silloin tällöin toisinaan tulee mieleen että pitäisi hankkia joku virustentorjunta ohjelma tai joku muu suojaohjelma tähän puhelimeen, mutta yhtä nopeasti se aina unohtuu kun on mieleen tullutkin. Käytössä kun on pöytäkoneella joku ilmainen versio ja puhelimessa ei yhtään mitään! Aika hirveetä nyt kun sitä tarkemmin miettii.. Täytynee kokeilla tuota 4kk kokeilujaksoa ihan tältä istumalta.
  Onpa hyvä että lähdit mukaan tähän kampanjaan ja tiedotat tärkeää asiaa tätä kautta muillekkin. Peukkua

 7. Auu, taas osui ja upposi. Läppärit alan jo hoksata suojata, mut puhelimet – voi ei!!! Huolissani olen kyllä isosti, mutta valitettavasti suorastaan kuin se kuuluisa peura etuvaloissa! Paniikki pitäisi saada sulateltua ja ryhtyä toimenpiteisiin…

 8. Angorallaa says: Vastaa

  Juup. Kyllä huolettaa. Oman perillisen mielenkiinnonkohteet netin syövereissä on aika kesyjä, mutta satuin kerran kuulemaan kun yksi kavereistaan yllytti seksisivuja etsimään… ehdin sillä kertaa väliin ja pidin molemmille saarnan aiheesta… Mutta siis todellakin olis aiheellista saada tähänkin talouteen suojaukset ja estot kuntoon!

 9. Siis mikä tietoturva??? ? Ois ehkä hyvä jos voittaisin tän kun kyllähän ne välillä huolettaa, vaikka enimmäkseen oon kyllä ihan huoleton ?

 10. On käytössä tietoturvaohjelma, mukava käyttää verkkoa huoletta 🙂 edellinen on kyllä just vanhenemassa 😀

Vastaa