Höyrypesulle!

Kyllähän se joka kevät on ihan sama homma. Sen lisäksi, että talvivaatteiden alla kulahtanut kroppa suorastaan huutaa kevät-huoltoa, klähmäisten ikkunoiden läpi sisälle pilkistävä aurinko paljastaa jokaisen talven aikana ilmestyneen sormenjäljen, mehutahran ja pinttyneet pölyt. Melkein tekisi mieli tyhjentää kämppä kaikesta irtonaisesta, viskasta ämpärillinen pesuvettä perään ja jynssätä juuriharjalla paikat katosta lattiaan.

Mutta onneks ei tartte! Saatiin nimittäin testiin oikea tahrojen täsmäputsari, ihan uusi Kärcherin SC1 höyrypuhdistin. Olin aika odottavaisin mielin erityisesti keittiön välitilan ja yläkerran pikkuvessan lattian suhteen. Joku urpo (kukakohan?) kun on valinnut veskin lattiaan puhtaan valkoisen laatan ja tietysti saumat samaa, käytännöllistä sävyä. Ja kyllähän te tiedätte, kun pikkuihmiset kaikkine kavereineen ramppaavat juuri tässä veskissä, ei roiskeilta ja pinttymiltä voi välttyä.

kärcher2 005höyrypesuri 005

Myös välitilan laatoitus saumoineen, oli saanut vuosien aikana pääosin lähinnä sellaista “suihkaisu ja pyyhkäisy”-henkistä siivousta, joka alkoi väkisin näkyä niin laatoissa, saumoissa, kuin tason ja laatan yhdistävässä silikonisaumassakin. Oltiin mietitty jo silikonin uusimistakin, mutta höyrypesun jälkeen se osoittautui turhaksi ajatukseksi!

höyrypesuri 023höyrypesuri 017höyrypesuri 034

Ilahduttavinta pesurissa on ehdottomasti näppäryys. Itse laite on kooltaan jotakuinkin kastelukannun ja silitysraudan sekoitus, eli suht pieni ja kevyt. Käyttö oli helppoa. Säiliöön vettä, pesuri lataukseen ja kolmen minuutin kuluttua saakin jo päästellä höyryjä. Itse pesurin lisäksi paketti sisältää jatkoletkut, useita suuttimia eri puhdistuskohteita varten ja säilytyspussin lisäosille. Säilyy pienessä tilassa ja on siis kätevä ottaa käyttöön vaikka ihan yksittäisiä tahrojakin varten.

Huomionarvoista on myös, että laite todellakin puhdistaa pelkällä höyryllä, pesuaineita ei siis tarvita! Ja kuuma höyry tappaa bakteereista jopa yli 99 %. Ekologista ja turvallista. Tykkään!

höyrypesuri 047

Meillä pääsi laattojen ja laattasaumojen lisäksi testiin keittiön lattian pesu lisävarusteena laitteeseen saatavalla höyrymopilla. Meidän vaaleanharmaaksi maalattu puulattia kun on lasten välipalakikkailujen jäljiltä milloin missäkin kunnossa. Viikonlopun aurinko paljasti jälleen armotta lattian täydeltä kaakaotahroja, kuivunutta muromaitoa ja tiesmitähilloa. Höyrymopilla saatiin lattia puhtaaksi nopeasti, ainakin tähän käyttöön höyrypuhdistin meillä jää varmasti jatkossakin.

höyrypesuri 061

Puhdistinta kokeiltiin myös keraamiselle liedelle, josta pinttyneintä, palanutta likaa ei kuitenkaan saatu irtoamaan. Sen sijaan posliiniset käsienpesualtaat kokivat kirkastuksen höyrypesun avulla. Eikä hanan juurtakaan tarvitse enää hinkata hammasharjalla. Kuuma höyry putsaa näppärästi myös lattiakaivon ja meillä avasi jopa viemärin!

Kaiken kaikkiaan erinomainen laite perinteisten rättien ja moppien kaveriksi. Nimenomaan suht pienten kohteiden täsmäpuhdistukseen suosittelen. Puhdistimen n. 2,5 dl:n vesisäiliö riittää juuri höyrystämään pienen vessan lattian kunnolla.

Lisää käyttökokemuksia ja videoitakin aiheesta löytyy täältä!

Onko teillä kokemusta höyrypuhdistimista?

-Päivi-

Yhteistyössä:

blogirinki

KÄRCHER

 

 

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

4 Replies to “Höyrypesulle!”

 1. Mä sain kokeilla tekstiilipesuria.
  Aivan mahtava!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Meillä on menossa seuraavan kerran tämä kokeiluun autoon. Kuulemma penkit tarttis pestä. 🙂

 2. Meidän kylppärin lattiasaumat kaipaisi valkaisua, koska käsinhinkkaaminen ei enää huvita, kas kummaa… Semisti alkoi toi vekotin kiinnostaa, voisi jopa käydä taputtelemassa kaupassa, että lähtisköhän tommonen messiin. Voisin höyrytellä naapureidenkin saumat samalla 😀

  Kiitos siis vinkistä!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Muista pyytää naapureilta sit kunnon korvaus lainahöyryistä! 😀

Vastaa