Johan nyt on…

… markkinat, nimittäin. Joka syksyinen metrilakun, pölypussien ja pärekorien supertapahtuma on saapunut kaupunkiin. Ihmisiä liikkuu ihan villisti, autopaikat on tupaten täynnä ja otto -automaateista loppuu käteinen. Tämä pikkukaupunkien meininki on monella tavalla niin liikuttavan suloista. Nämä perinteikkäät tapahtumat ovat ennen kaikkea kohtaamispaikkoja. Paseerataan markkina-aluetta rauhassa läpi, tavataan tuttuja, vaihdetaan kuulumiset. Saatetaan istahtaa kahvikupposelle tai savumuikuille ja lopulta palataan raukeina kotiin lauantaisaunan lämmitykseen. Perinteet, niitä on hyvä olla.

markkinat 008markkinat 002

markkinat 023

Perinteikästä tämä on minullekin. Lapsena markkinaviikonloput oli kova juttu. Suunnitelmat tehtiin hyvissä ajoin valmiiksi viikonloppua varten, karkkikojujen vertailusta saatiin aikaan lähes taidetta. Pikkukaupungin lapsista erityisesti mikrofoneihinsa kailottavat helppoheikit olivat jännittäviä. Ja sitäpaitsi ne myi koko muovikassillisen karkkia kolmellakymmenellä markalla! Ei voi olla huono diili! Lopulta se oli tietenkin nimenomaan sitä. Kassin pohjalla pötköttävä vanhentunut aniskarkkisäkki saa jo pelkkänä ajatuksena aikaan kylmät väreet. Ei, en juo edes Rakia.

Lasten kanssa lähdettiin tietysti myös kaupungin kuhinaan. Huomasin tietysti vartti ennen lähtöä, ettei hiuslakkapulloni pidä enää pihaustakaan… Minut tuntevat tietävät, että tuolloin kyseessä alkaa olla katastrofin ainekset. Tukkaa kyllä on ihan riittämiin, mutta ilman tupeerausharjaa ja lakkapulloa en pärjäisi, sen luokan liimaletti hiuksista aina pesun jälkeen kuoriutuu. Nyt esitin kuitenkin aivan poikkeuksellista rohkeutta ja lähdin ihmisten ilmoille sotkunutturassa. Mikä on siis kampauksena vallan jees, ei vaan satu sopimaan kurpitsan muotoiseen päähäni mitenkään. Tunsin itseni lähes alastomaksi, mutta tulipahan kokeiltua… 😉

markkinat 033

markkinat 035

markkinat 041

markkinat 043

markkinat 047

Ostokset rajoittuivat tälläkin kertaa karkkilinjalle. Säkillinen metrilakua matkasi Uskolaan lauantaiherkuksi. Äiti yllätti mut vielä huivilla, joka ei ole lopulta hassumman näköinen markkinoilta ostetuksi… Eikä vitonen tuosta ole paha hintakaan. Kiitos äiskä! 🙂

Taidan viritellä kynttilät palamaan, napata kupin kahvia ja sisustuslehden ja oikaista sohvalle lakupussini kera. Vitsit, kun mulla olis kauheesti asiaa, kun en ole päässyt moneen päivään kirjottelemaan. Mutta niitä piirasohjeita sitten seuraavaksi.

Mukavaa lauantaita!

-Päivi-

P.s. Kuvien takana tällä kertaa esikoinen. Hyvin se vetää! 🙂

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

0 Replies to “Johan nyt on…”

 1. siis, toi nutturahan sopii sulle tosi hyvin ja oot muutenkin niin söpö 🙂 koko poppoo ootte ihania <3

  1. No voi kiitos! Mulla on vaan niin kauheen iso pää… 😀

   -Päivi-

   1. mikään iso pää ole,,, hupsu <3

 2. En näe kuin osan kuvista : ( Tästä postauksesta näen muut mutten ylintä, vanhemmista postauksista en juurikaan mitään kuvia näe. Aiemmin ei ole ollut ongelmia.
  Mutta kiva postaus muuten.
  Ja mukavaa syksyä teidän perheelle : )
  -Sari

  1. Voi itku! 🙁 Mulla oli kirjoittaessa jonkin verran ongelmia kuvien kanssa, mutta nyt näkyy ihan ok ainakin täällä päässä. Täytyy olla vielä yhteyksissä ylläpitoon maanantaina, että saadaan kaikki hommat kuntoon. Mulla auttoi koneen sivuhistorian ja evästeiden siivoaminen, toimiskohan sulla…?
   Kiitos, oikein kivaa syksyä sullekin ja perheellesi! 🙂

   -Päivi-

 3. Voi noi oli lapsuuden ja (nuoruuden) tärkeitä tapahtumia, muistoja:)

  1. Sanos muuta! Ne oli ihania aikoja ne. Vaikka aniskarkit olikin ihan kamalia. 😉

   -Päivi-

 4. Ihan paras tuo viimeinen kuva, ihana sinä!

  1. Aaaaw, kiitos! Ite oot! 🙂

   -Päivi-

 5. Kysyn vaan, että eikö sulle tule ollenkaan ryppyjä nainen?! Yhä vaan yhtä ihana kuin ennenkin 🙂 Terkkuja perheelle, etenkin kummitytölle, täältä Tampereelta!

  1. Hahah! No tulee! Mulla on vaan niin paksu naama, ettei ne näy niin hyvin. Ite oot ihana! Kauheesti terkkui Jopille myös ja tietty kaikille muillekin! 🙂

   -Päivi-

 6. Tässäkin pitäjässä oli markkinat tällä viikolla. Houkuttelin mukaani sivistyksessä asuvan ystäväni kera lapsensa, ja oli kyllä huisin hauskaa seurailla kun 3vuotias tutki markkinoiden antia, neuvotteli minkä lelun saisi ostaa ja tepasteli metrilaku suupielestä roikkuen. 🙂

  Ihana toi vika kuva! 🙂

  1. Lapset on ihania, ku ne on noissa tilanteissa niin tosissaan. 😀
   Ja kiitos! 🙂

   -Päivi-

Vastaa