Joululeffojen TOP 5

Niinkuin olen täällä kitissyt, mulla on ollut hieman ongelmia virittäytyä joulun tuloon. Liekö syynä tuo kaamean harmaa syyskeli, vai jatkuva kiire, en kuitenkaan ole päässyt vielä lainkaan fiilistelemään pakettien rapinaa, hyasintin tuoksua tai piparkakkujen leipomista.

Tuoksut on mulle olleet aina joulufiiliksen luoja numero yksi, mutta tässä kohtaa, kun ei meinaa saada tunnelmasta kiinni, on lähdettävä etsimään sitä elokuvamaailman kautta. Joulu on ehdottomasti ihanien, harmittomien, romanttisten komedioiden aikaa. Tietyistä leffoista tulee jouluisen lämmin fiilis ja ne kuuluvat jouluun yhtä varmasti, kuin joulupotkan sinappihuntu.

Uskolan joululeffojan TOP 5 satunnaisessa järjestyksessä näyttää tältä: (tai siis mun, toi mies katsois varmaan joulunakin vaan jalkapalloa)

Ihmeellinen on elämä

250px-Wonderful_Life

Kaikkien jouluelokuvien äiti, ja vaikka isäkin. Ihana mustavalkoleffa ahdistuneesta George Baileysta, joka meinaa päättää päivänsä, kunnes hänelle ilmestyy enkeli, joka näyttää miltä maailma näyttäisi ilman Georgea. Saippuainen asetelma, täydellinen joulufiilis. Ja lopussa enkeli saa siipensä, aina. Nyyh.

Holiday

holiday

Hyvän mielen romanttinen komedia, joka sijoittuu joulun aikaan. Englannin maaseudun talviset maisemat, ihana Kate Winslet, munatoti ja joo, kyllähän tota Jude Lawtakin katselee mieluummin, kuin selkäänsä ottaa. Oih!

Uneton Seattlessa/Sinulle on postia

uneton

Yksi parhaista romanttisten komedioiden pariskunnista kautta aikojen, Tom Hanks ja Meg Ryan. Tomppa on ollut idolini jo lapsesta saakka ja Meg on, varsinkin ekassa leffassa, vielä luonnollisen kaunis ja luonteva, eikä turhilla kiristyksillä kasvojaan pilannut. Nää voi hyvin katsoa putkeen. Ja mättää pakettitolkulla karpalo-kinuski -jäätelöä.

Bridget Jones

bridget

No tottakai. Ihana, tavallisen höppänä Bridget ja ah, niin ihana Mark Darcy. Mätsäävät villapaidat ja munatoti. Brittijoulut näyttää elokuvissa ja sarjoissa aina niin haúskan inhorealistisilta. Puddingia, röökiä ja paperihattuja. Jotenkin symppistä.

Yksin kotona 1 ja 2

yksin kotona

Lapsuuteni ja nuoruuteni ehdottomat joululeffat. Harmittomia, hyväntuulisia ja hauskoja. Erityisiä näistä kahdesta tekee se, että nyt voin katsoa näitä jo omien lasteni kanssa. Jouluperinne vailla vertaa.

Ainakin nämä viisi katson lähes poikkeuksetta joka joulu jossain välissä.

Mitkä ovat sinun joulusi lempparileffat?

-Päivi-

(kuvat lainassa Wikipedian kautta)

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

22 Replies to “Joululeffojen TOP 5”

 1. Love actually, loooove actualllyyyyy!

  1. No tää on ihan pakko nähdä, kun KAIKKI sitä suosittelee! 🙂

   -Päivi-

 2. Siis eihän nuo ole jouluklassikoita! Joulun ykkösleffathan on: Gremlinsit (siis parhautta), Die Hardit (erityisesti toki se eka ja paras), Mitä tapahtui joulupukille? (tämä toimii myös juhannuksena) ja uusklassikko Rare Exports (tätä ei edes tarvi selittää). Yks joulu tuli testattua myös Perikato. Ei toiminu, vähän niinku meni fiilis.

  1. Ou. Mai. Gaad. 😀

   -Päivi-

 3. Holiday, Love actually ainakin. Bridgetin voisin ottaa mukaan leffamaratooniin.

  Ja kiitti vinkistä, meillä taidetaan tänä vuonna katsoa yksin kotona, kun tuo nuorinkin saattaa siitä jotain ymmärtää.

  1. Yksin kotona on loistava lasten kanssa! Meillä jaksaa pieninkin aika hyvin katsella, vaikkei lukea vielä osaakaan. 🙂

   -Päivi-

 4. Holiday ja Bridget Jones niin symppiksiä <3 Ostan yleensä nuorisolle ja pienimmällekin joululahjaleffat, kiva sitten yhdessä katsoa.

  1. Joo, toi on myös hyvä idea! Joulunpyhinä voi köllötellä ja katsella porukalla leffoja. 🙂

   -Päivi-

 5. Aika samoja, joita edellä jo mainittu eli Die Hard 2, Yksin kotona, Pikku naisia, Joulutarina, Rare exports, kaikki brittikomediat ja Jane Austinit – of course!

  1. Pikku Naisia en ookaan katsonu piiiiitkään aikaan! Pitää ottaa listalle! 🙂

   -Päivi-

 6. Love Actually!
  Ja tietysti kaikki Austinit kuten yllä…

  1. Hyvältä kuulostaa! 🙂

   -Päivi-

 7. Taisit juuri luetella kaikki minun joululeffasuosikit 😀 Bueno!

  1. Jei! Makuja on monia, mutta meillä on oikea. 😀

   -Päivi-

 8. Pikku naisia!!!!

  1. Pitää kattoakin se taas pitkästä aikaa! 🙂

   -Päivi-

 9. nm Petra says: Vastaa

  Nativity story, Paavali ja Luther! 🙂

  1. Nää oli mulle vähän vieraampia, pitääkin tsekata! 🙂

   -Päivi-

 10. Love actually ja Family man sekä Fannyn ja Alexanderin ensimmäinen osa.

  1. Oonkohan mä nähny Fannya ja Alexanderia koskaan kokonaan…?! Pitää kyllä korjata tilanne! 🙂

   -Päivi-

   1. Sitä loppuosaa ei kyllä kannata jouluna katsoa, ellei halua joulun muuttuvan hyytäväksi. Se isäpuoli on niin kammottava, vaikka lopuksi ollaankin taas kohtalaisen onnellisia, mutta se välivaihe on mieltä järkyttävä.

 11. Apua , sulta puuttuu kokonaan Rakkautta vain – Love Actually. SE on SE must joululeffa. Itken ilosta, vaikka olen sen varmaan 20 kertaa nähnyt. Katsoin sen jopa viime vuonnakin, kun olimme Thaimaassa joulun.

Vastaa