Kyllä äiti tietää – pikkujutuilla pöpöjä vastaan


Kaupallisessa yhteistyössä Medisoft

Tehän jo tiedätte, että mää oon kuiva kuin korppu. Mutta sen lisäksi, että meitsin jutut on tuota santapaperin luokkaa, kuulun myös iholtani koppuraisten porukkaan. Ja samanlaista vaivaa on vähän koko perheellä. Myönnän myös, että vaikka kasvojen ihoa tulee hoidettua, muu kroppa jää helposti paitsioon ja auki kuivuneita kynsivalleja öljytään vasta liian myöhään. Olen myös aika varovainen siinä, millä voiteella muksujen ihoa rasvailen – mieluiten valkkaan jonkun hajustamattoman perusvoiteen, koska lasten herkkä iho helposti reagoi voimakkaisiin tuotteisiin. Nyt tää korppuporukka sai testiin ihan uuden, päivittäistavarakaupoista saatavan ihonhoitosarjan. Tämä postaus on siis toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Medisoftin kanssa.

Mulle on jäänyt mieleen lapsuudesta ja nuoruudesta, kuinka äiti aina kehotti “panemaan rasvaa”. Jossain vaiheessa hommasta tuli vähän läppäkin. Että vaikka olisin valittanut irronnutta raajaa, mutsi olisi varmaan kuitannut vain, että “no paa rasvaa”. No, jos rasvalla ei ihan irtoraajoja kiinnitelläkään, niin pakko myöntää, että äiti oli oikeassa, niin kuin kovin usein äideillä on tapana.

Oletko esimerkiksi tullut miettineeksi, että puhdas, terve ja kosteutettu käsien iho voi osaltaan estää hyvin pitkälle kausipöpöjen tarttumisen? Mä olen aina ollut tarkka käsihygieniasta kyllä, mutta vasta lasten ja noin 687:n vatsataudin jälkeen keskittynyt siihen, että huolellisen käsipesun lisäksi käsien ihoa on tärkeää myös kosteuttaa, jotta iho pysyy ehjänä, eikä pöpöt pääse jylläämään ja tarttumaan esimerkiksi haavaumien kautta.

Jos (ja kun) niitä bakteereja haluaa pitää loitolla, olisi käsipesussa käytettävä myös saippuaa. Mikä on taas ihon kuivuuden kannalta huono ratkaisu, koska saippua on usein vahvasti emäksistä ja kuivattaa ihoa. Jos käytössä sattuu olemaan vielä huonosti imeytyvä käsivoide (tai… kröhöm… ei voidetta ollenkaan), on aika tympeä kierre valmis. Saippua puhdistaa ja kuivattaa – käsivoide kosteuttaa – ja kohta saippua taas puhdistaa ne voiteetkin ja kuivattaa vaan lisää.

Tämä Medisoftin uusi ihonhoitosarja on kokonaan kotimaista tuotantoa. Merkki on varmaan monella hoitoalan ihmiselle tuttu, Medisoft-hygieniatuotteita kun on ollut ammattilaiskäytössä jo vuodesta 1967. Nyt merkiltä on lanseerattu käsihuuhteiden rinnalle siis ihonhoitosarja jokapäiväiseen käyttöön. Ehdotonta plussaa tuotteissa on nimenomaan se, että niiden pH-arvo on mahdollisimman lähellä ihon omaa happamuutta. Eli näiden kanssa mutsi voi hyvillä mielin kehottaa panemaan rasvaa, koska oikea pH-arvo rasittaa ihoa vähemmän. Ja sama sarja sopii koko perheelle!

Tuo sama 5,5 pH löytyy siis kaikista sarjan kolmesta tuotteesta. Hoitava pesuneste sopii sekä vartalon että kasvojen iholle, koska se ei sisällä saippuaa. Tämän hyväksyy jopa meikäläisen kaltainen ihonhoitonatsi (teistähän kukaan ei pese saippualla kasvoja, eihän?!) ja tämän uskon jäävän meillä käyttöön erityisesti teinin kasvojenpesussa. Saatavana on myös vartalo- ja käsivoiteet, jotka on onneksi mukavan miedosti hajustettuja. Reilun viikon testin jälkeen oma iho tuntuu ainakin aika mukavan pehmeältä ja kimmoisalta. Vielä kun näiden puteleiden mukana tulisi joku muistutuspalvelu, että sitä kroppaa voi tosiaan rasvata useammin kuin kerran kuukaudessa viikossa.

Lisäksi Medisoftilta on siis saatavilla tuo perinteinen käsihuuhde, jossa pakotan taas perheen uimaan, kun se ensimmäinen ykäepidemia lähtee jylläämään.

Mites, ootteko te bonganneet näitä kauppojen hyllyiltä jo? Itse huomasin läheisen marketin valikoimassa eilen, eikä hintakaan ollut paha, sellaista vitosen luokkaa, tai hieman yli. Mainio hinta-laatu -suhde, sanoisin.

Lisäksi mulla on teille skaba!

Onko teillä jotain hyviä ihonhoitovinkkejä tai -kikkoja talven varalle? Tai oletteko tulleet ajatelleeksi tuota pH-arvoasiaa aiemmin? Kommentoimalla tän postauksen alle pääset osallistumaan Medisoft-tuotepaketin arvontaan! Kisan säännöt voit kurkata täältä.  Skaba jatkuu viikon ajan päättyen maanantaina 6.11. klo 10.

Säätiedotus lupailee flunssaa. Meen nyt seurusteleen ton käsihuuhteen kanssa.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

29 Replies to “Kyllä äiti tietää – pikkujutuilla pöpöjä vastaan”

 1. Täällä toinen santapaperi, pitääkin kokeilla tuota sarjaa. Näin hoitoalan ammattilaisena kiinnitin huomiota tohon käsidesiasiaan. Norovirus on siitä ikävä pöpö ettei ole käsidesistä moksiskaan, siihen auttaa ainoastaan kunnon käsienpesu saippualla. Tai joku tyyliin sataprosenttisessa viinassa lilluminen. Ja pienenpienessä ysköspisarassa tai oksennuksenkikkareessa kuhisee pöpöjä ihan sikana. Mut muihin mahatauteihin käsidesi varmaan tehoo ja ainakin flunssiis ja sellasiin. Pöpötöntä syksynjatkoa!

 2. Kymenlaaksost says: Vastaa

  Myös sisäisesti nautittu öljy (Omegat, avokado, pähkinät, mct-öljyt ym) edesauttavat ihon kunnossa pysymistä ?

 3. Itsellä hieman atooppiseen ihoon taittuva (kuten myös miehellä,jolla vielä pahempi),niin ihon rasvaaminen pitkin vuotta on tuttu juttu. Itse olen ottanut tavaksi rasvata joka kerta suihkun jälkeen oman ihon. Vartalon iholle omansa ja kasvoille oma voide. Olen myös enimmissä määrin alkanutta kiinnittää huomiota vuodenaikojen vaihteluun ja näin ollen hieman katsellut sen mukaan myös ihonhoidolle omat täsmätuotteet. Hieman rasvaisempaa ja ravitsevampaa rasvaa talven tullen,jolloin iho kuivuu enemmän ja kesällä/keväällä kevyempi,jossa myös UV-suojaa ja nyt on paljon markkinoilla myös sellaisia voiteita ainakin kasvoille,jotka ovat ilmansaasteitakin “vastaan”. Myös veden juominen auttaa paljon ihon kunnossa pidossa. Sekä myös siinä,että muistaa pestä kädet esimerkiksi kaupasta tullessa. Nuo ph-asiat on hieman vieras asia vielä,vaikka kiinnostavat. Ravintola-alalla olevana tosin käytetään (tai pyritään) myös käyttämään ihon pH arvon lähellä olevia pesnesteitä käsille ja samoin käsivoiteita. Mielenkiintoisia tuotteita,joita pitää kyllä testata! Ihanaa alkanutta viikkoa.

 4. En oo bongannut näitä tuotteita mistään. Voisikin testata, ku koko perheellä kämmenselät haavoilla, ku saippuoidaan ja pestään niin paljon. Suihkun jälkeen ihot kutisee, joku voidekylpy olis hyvä keksintö!! Kaikkea on kokeiltu;kookosöljyt, apteekin tuotteet, marketin tuotteet, luontaistuotteet…. Rasvaa,rasvaa vaan!! Tiitu

 5. Rasvojen suurkuluttajat testaisivat mielellään tätä uutuutta! Meillä toimivin kuivaan ihoon on tähän asti ollut Aqualan L, se ei jätä ihoa rasvaisen tuntuiseksi ja kosteuttaa hyvin. Nyt kun koko ajan pesee käsiä ja ilma kylmennyt kädet ovat entistä kuivemmat korput :/

 6. En ole merkkiä kokeillut, mutta kuulostaa hyvältä! Käsiä pesen etenkin flunssakauden alettua aina kun tulen kotiin, mutta rasvaaminen tuntuu niin niin kovin työläältä:)

 7. En ole huomannut Medisoftin sarjaa kaupoissa. Lähes aina ostan voiteet apteekista. Miten voimakkaasti Medisoftin tuotteet ovat hajustettuja? Jos ei ole kovin voimakasta tuoksua, niin voisin kokeilla. Monia keinoja olen kokeillut iholle talvella, mutta aina se iho vaan kuivaa ja kutisee.

 8. Heti kun tuli kylmemmät ilmat niin kuivien käsien kanssa on saanut tapella. Tarpeeksi rasvainen käsivoide on yleensä auttanut.

 9. Talvella kannattaa alkaa rasvailla säännöllisesti. Silloin ei iho pääse kuivumaan niin pahasti:) Hyviä tuotteita ovat varmasti, en ole näitä kokeillut ennen.

 10. Tarjahelena says: Vastaa

  Päänahalle on ihotautipolilta opittu ihmekonsti. Eli voitele päänahkasi oikein perusteellisesti ennen saunaan menoa, siis kuiviltaan. Anna voiteen olla päässä vaikka parikymmentä minuuttia ja jatka saunan lämmössä vähän aikaa. Pese hiukset normaalisti ja a vot, tämä pelasti viime talvena päänahan ilman erikoishoitoja.

 11. Mä olen päättänyt tänä talvena alkaa hoitamaan itseäni paremmin. Pitäis varmaan ihonpuhditukseen ja hoitoonkin eri tavalla oppia panostamaan, kun tuntuu, ettei tämä kuontalo tästä enää nuorru eikä itsekseen freesaannu. Viime viikkoina on tullut tehtyä paremman elämän lupauksia varmaan enemmän kuin kuluneina kymmenenä uutena vuotena yhteensä.

  Medisoftit on tuttuja töistä. Tuohon ph-asiaan tuli tutustuttua muutama vuosi sitten, kun hankin ensimmäisen purkilliseni Maine basea. Ihanaa kasvoille ja hiuksillekin, jos vain aikaa riittää kikkailulle ;).

 12. Hyvät rasvat sisäisesti ja ulkoisesti taitaa olla kaikkein varmin tapa säästyä koko perheen totaaliselta korppuutumiselta. Lisäksi olen lopettanut ns. turhat suihkut ja suihkusaippuan valitsen tarkasti.

 13. Meillä myös kuivaa porukkaa, itse työn vuoksi koko ajan käsiä pesemässä, joten kädet siitä syystä entistä kuivemmat. Tossa teinin kasvojenpesu kohdassa olin niin myyty et kauppareissulta tarttui jo pesuneste mukaan. Käsivoidetta en harmikseni hyllystä löytänyt, joten se jää vielä kokeilematta. Mutta jos olis tuuria kerrankin ja voittais koko setin tästä 😉

 14. Heh, lukiessani sun äidin ”No paa rasvaa”-kommentista, kuulin päässäni oman äitini tokaisun ”Pistä siihen Bepanthenia”, jota myös tarjottiin joka vaivaan :”D

  Mutta varsinaiseen kysymykseen! Mä oon melko säännöllinen rasvaaja, mutta siitä huolimatta iho tuppaa kuivumaan. Nyt on kosmetologin suosituksesta kokeilussa Ekopharman Herukka-vartalovoide, josko sitä riittäis kerta päivässä pitämään talvi-ihon kunnossa. On kuulemma monella auttanut kuivaan ihoon. Vielä sopivan pumppumallisen käsirasvan ostoa (tai voittamista ;)) odottelee ajatukseni iskeä sellainen vessan altaan reunalle saippuan viereen. Itse nimittäin rasvailen käsiä pitkin päivää, mutta joka_ainoa_kerta heti sen jälkeen iskee pakottamaton tarve mennä vessaan tai tiskata astiat, eli rasva huuhtoutuu samantein pois. Notta vois olla hyvä juttu pitää helppokäyttöinen rasvapullo muistuttamassa rasvaamisesta käsienpesun jälkeen…

 15. Pirjo-Liisa says: Vastaa

  Mun oma vinkki käsien ihon hoitoon on käsien pesu öljysaippualla, siis oikein palasaippualla. Käytän sitä aina veskiasioinnin jälkeen, enkä juuri käsivoiteita tarvitse. Näin siis toimii ainakin mulla. Yksi parhaita on Enjon öljysaippua, tylsän näköinen, ei tuoksu hyvälle, mutta toimii. Myös itse tehdyt on hyviä tai pienten saippuapajojen valmistamat – oleellista on, että valmistusaineiden joukossa on öljy.

 16. Mun lapsuudessa meillä kotona vannottiin Erioilin nimeen… Aikuisena en oo koskaan ostanut sitä. 😉
  Nämä tuotteet olikin mulle uusia, pistetäänpä mieleen.
  Meidän neiti innostui vuosi sitten tekemään sokerista ja kookosöljystä kuorinta-ainetta, ja se sopii loistavasti mun kuivalle iholle! Eikä mee vesistöihin mitään mikromuovikiteitä…

 17. Ihotautilääkärini kehotti pesemään kädet Aqualan L-voiteella. Se huuhtoutuu hyvin kosteuttaen samalla. Nykyään käytän sitä myös suihkussa. Ehkäpä tästä tuotesarjasta löytyisi vielä edullisempi vaihtoehto.

 18. Kyllä taas niin iho nitisee ja natisee…

 19. ? Mie voisin pitää tästä aiheesta melkein luennon!
  Joskus pienenä luin jostain akkarista/taskarista/roope-sedästä sarjakuvaa, jossa oli yhtenä (mainos?)rallatuksena “Onko ihosi kuiva kuin erämaa? Muistuttaako nahkasi Saharaa?” ja totesin jo silloin että check. Omistan siis atooppisen ja kuivan ihon (ja jonkinasteisen psoriaksen selässä!), joka ei tykkää lämpotilan/ilmankosteuden/ilmanpaineen vaihtelusta tai stressistä ja joka ärsyyntyy erinäisistä ruokatuotteista. Tässä on jo totuttu melkeinpä uimaan rasvassa – suihkussakin tulee tehtyä rasvapesuja (tai sitte käytän pesuöljyä), sauna on kielletty. Tuota pH-arvoa on totuttu tuijottelemaan ja aina vähänkin matkustellessa mukana on sen seitsemän rasvaputelia. Itse yritän vaihtaa voidemerkkiä aina kun edellinen loppuu, toivoen että iho ei totu yhden tyypin voiteeseen. Melkein rituaalinomaisen rutiinin kun tuohon puhdistamiseen ja rasvaamiseen opettelee, niin ei naama rapise irti. Ja tietysti sisäisesti nautittavat öljyt ja vesi on tosi tosi tärkeitä myös!

 20. En ole pH:ta pahemmin kyllä aiemmin ajatellut, mutta se voisi olla kyllä ratkaisu ihon kuivumiseen.

 21. Mun iho on kans tosi kuiva!.. Ja mulla on sama juttu, että kasvojen ihoa tulee kyllä rasvattua, mutta muu kroppa pakkaa jäämään vähemmälle, ku nyt vaan muistais / jaksais alkaa rasvailee koko kroppaa. Lisäks veden juonti kyllä auttaa ihon kimmoisuuteen ja kosteuteen, ei sekään kuitenkaan ihmeitä tee, koska itse juon noin 4litraa päivässä ja kuiva on!

 22. Perusvoiteilla mennään. Lapsella on atooppinen iho ja itselläkin tuppaa kuivumaan, joten olisi tosi kiva kokeilla näitä ! 🙂

 23. Ahkerasti yritetään rasvailla kaikkien ihoja. Pitää kyllä paikkansa, että terve iho paras suoja!

 24. Suosin luonnollisia tai mahdollisimman luonnonmukaisia hoitotuotteita.
  Teen välillä saunassa itselleni hunajaöljy-vartalovoiteen. Sen jälkeen iho on ihanan pehmeä!
  Tätä sarjaa olisi kiva kokeilla! Kotimaisuus on suuri plussa ja pidän siitä, että pesunestettä voi käyttää sekä vartaloon että kasvoihin.

 25. En ole aiemmin tuota pH asiaa kummemmin pohtinut, mutta tämä herätti kiinnostuksen! Käytössä kasvoille tarkoitetut putelit, mutta joskus lipsuu helposti saatavilla olevaan käsi-nestesaippuaan… Lapsilla hyvöt ihot, joten eivät vaadi jatkuvaa lotrausta, mutta talven tultua perusrasvaus esim. saunan jälkeen kyllä tarpeen. Itsellä toki esim. höylätyt sääret kyllä pölisevät kuivuuttaan, jollein muista rasvata! Ei auta, kuin runsas veden juonti ja rasvaus (aina) suihkun jälkeen!

 26. Pesin itseni Nivea suihkusaippualla ja jo loppui kutina vartalosta, sisältää kosteusvoidetta ja iho on todella pehmeä.

 27. Kunnon rasvaukset aina suihkun jälkeen, tuo vartalovoide on varmaan hyvä, osallistun arvontaan. Itselläni on onneksi rasvainen iho mutta kyllä sekin kuivuu kun käyn joka päivä suihkussa, joskus kaksikin kertaa.

 28. Rasvaa laitan iholle, ihan Erisania jos alkaa kutista. kädet pesen aina kun tulen kotiin reissusta, flunssaa on ollut, kesti kaksiviikkoa kaikissa perheenjäsenissä, käsidesiä pitää alkaa käyttämään enemmän mitä nyt olemme käyttäneet.

 29. Aivan vieras tuotemerkki minulle, mielelläni kyllä testaisin. En ole paljon perehtynyt ph-arvoihin mutta tekstisi kiinnosti ja täytyy ruveta seuraamaan.

Vastaa