Mutta missä on motivaatio?

San-sebastian-053

San-sebastian-104

San-sebastian-091

San-sebastian-110

Kesähän on tunnetusti ihmisen parasta aikaa. Mä olen tänäkin kesänä jo saanut aikaiseksi aimo läjän hyviä asioita. Jostain käsittämättömästä syystä jopa kämppä on lasten lomailusta huolimatta siistimpi, kuin useimmiten talviaikaan. Rästiin jääneitä kotihommia saa jotenkin duunattua paremmin ja olo on vaan energisempi.

Yhteen asiaan tämä tosin ei tunnu pätevän. Se on tuo takaraivossa painava portfolio. Tiedättekö, se yksi tekemätön asia, joka on “ihan vaan kirjoittamista vaille valmis”. Tosi kirkkaana mielessä tietenkin. Että ihan vaan toteutus puuttuu. Mukamas.

Motivaatio on täysin hukassa. Myönnän, että osittain kyse on asennevammasta. Kun “eihän sitä kesällä kuulu kouluhommia pakertaa” ja mitä kaikkia koottuja selityksiä olen tässä jo itselleni kehitellyt. Ja selittely on toki tässä vaiheessa vielä helppoa, kun mikään kiire ei ihan oikeasti ole. Mulla on koulun loppuun saattamiseen aikaa vielä jopa 1,5 vuotta, siis jos niin haluan. Mutta kun en oikein haluaisi. Jos koen pystyväni valmistumaan jo aika piankin, miksi pitkittäisin sitä turhaan?

No ilmeisesti laiskuuttani. Enhän ole saanut portfoliota edes alkuun. En ole kirjoittanut sanaakaan, en päivämäärää, en nimeä, en mitään. Kuitenkin takaraivossa nakuttaa koko ajan. Jos meinaan syksyllä aloittaa teatteritreenit kaiken muun ohella, kuten olen luvannut, tämä kouluhomma olisi saatava tehtyä. Edes viittä vaille valmiiksi.

Meinasin ottaa käyttöön viimeisen oljenkorren. Koska uhkailu tai kiristys ei selkeästikään ole tuottaneet tulosta (eikä välinpitämättömyys sitäkään vähää), otan käyttöön lahjonta-kortin.

San-sebastian-131

San-sebastian-136

San-sebastian-143

espanja-003

espanja-100

San-sebastian-142

KUN saan portfolioni valmiiksi elokuun loppuun mennessä JA valmistun viimeistään jouluna, pääsen matkalle. En tiedä vielä mihin, en kenen kanssa, saati mistä rahoista se maksetaan. Mutta onhan tässä aikaa säästää. Ja eiköhän kaverikin löydy. Kun nyt vaan ensin löytyy se motivaatio…

Ja jos tämä ei nyt auta niin ei sitten mikään. Syyskuun ensimmäisenä päivänä saatte irvailla mulle niin paljon, kuin sielu sietää, jos homma ei ole valmis.

Mutta sehän on. Perhana vieköön.

-Päivi

Motivaatiokuvat viime kesän MM-kisamatkalta San Sebastianista ja Bilbaosta.

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

9 Replies to “Mutta missä on motivaatio?”

 1. kokeile tomaattitekniikkaa. mä sain sen avulla gradun valmiiksi. googlaa tomaatti- tai pomodoretekniikka, esim. gradutakuu-blogissa on tosi helpot ohjeet tekniikkaan. saattaa alkuun kuulostaa urpolta, mutta se oikeasti toimii. ja nyt teet sen portfolion alta pois, niin lopun kesää saat vain olla. tsemppiä!!! 🙂

  1. No nyt alko kyllä kiinnostaa! 😀 Otan ihan selkeesti selvää tästä, kuulostaa vähintäänkin mielenkiintoselta. Kiitos tsempistä! 🙂

 2. Mulle parhaiten auttaa se, kun suunnittelen ajankäytön hyvin etukäteen ja pidän siitä kiinni. Siis teen ihan kunnon lukujärjestyksen. Lisäksi kannattaa pätkiä tehtävä työ pienempiin osiin ja suoda itsellensä pikku palkinto aina joka osan valmistumisen jälkeen.

  Sä pystyt siihen, helppo nakki!! 🙂

  1. Toi on kyllä oikeesti tehokas tapa. Joskus aikanaan 1800-luvulla, kun luin kirjotuksiin, tein lukujärjestyksen ja pidin siitä tiukasti kiinni. Ja hyvinhän ne kirjotuksetkin meni. Ehkä pitäis vaan alottaa tästä. Ja välipalkinnot on hyvä idis! 🙂

 3. Ihanaa, kirjoituskone laulamaan ja sitten matkalle! 😀

  1. Kyllä! Tuntuu vaan toi kirjotuskoneen vire olleen hiukan hukassa viime aikoina… 😉

 4. Opiskelija äiti says: Vastaa

  Harjoitteluraportin kirjoittaminen nyt kesällä, auttaisi valmistumaan puoli vuotta etuajassa. Mä oon odottanut hellekeliä, ku pääsykokeisiin lukiessa pari vuotta sitten sain ottaa aurinkoa jo toukokuussa. Vuosi sitten viimeisiin tentteihin lukiessa toukokuussa sai ottaa aurinkoa. Nyt vihdoin maanantaina koitti ensimmäinen päivä, että sain ottaa aurinkoa ja niin vain aloitin raportin kirjoittamisen. Tänään jatkoin ja varmaan tässä menee koko kesä, että saan sen kirjoitettua, mutta AURINKOenergialla eteenpäin 🙂
  Sun tarvii keksiä vaan se sun juttu.
  Tomaattitekniikka pitää kyllä munki googlata.

 5. Mä oon tehnyt joululomien kanssa sillein, että oon päättänyt, et päivittäin kirjoitan vähintään kaksi lausetta. Se on niin pieni tavoite, että sen saavuttaa ja ylittää helposti. Mulla ainakin ongelma on yleensä se aloittamisen vaikeus. Ja kun alkaa kirjoittamaan, ni sitä tekstiä vaan tulee ?.

 6. Joululoma on koulutehtävä ?

Vastaa