Palvo ja valvo – iho kiittää hyvistä aurinkotavoista (+ARVONTA!)


Kaupallisessa yhteistyössä P20:n kanssa

Kesä on kyllä ihan best, mutta meikäläisen osalta siihen liittyy jonkin verran myös harmillisia lieveilmiöitä. Olen joskus nimennyt itseni mätäkuun muijaksi, koska olen varsin allergista ja ihottumaista sorttia. Jo pelkästä hyttysenpistosta saan ihan tuntuvia paukamia, ampiaisille olen jo hyvinkin allerginen. Kesäkukat aiheuttavat käsiini järkyttävää ihottumaa ja etenkin nuorempana sain usein alkukesästä näppyjä myös auringosta. Siksi, vaikka kesän lämmöstä pidänkin, pitkiin kuumiin ja aurinkoisiin kausiin liittyy itselläni myös usein epämiellyttäviä fiiliksiä.

Jokainen vastaavanlaisista vaivoista kärsivä tietää, kuinka kurjalta jo valmiiksi kutisevalle iholle aurinkorasvan levittäminen tuntuu. Valkoisia, tahmeita viiruja tuntuu olevan ihan joka puolella kroppaa, ja vaatteitakin, ja fiilis on entistä inhottavampi.

Ihon – erityisesti lasten ihon – suojaamisesta olen kuitenkin tarkka. Muksut ovat vieläpä perineet isänsä hyvin vaalean, aavistuksen punapigmenttisen hipiän, ja palaminen käy todella huomaamatta. Täksi kesäksi saatiin testiin muualla Euroopassa hyvin suosittu ja nyt Suomenkin markkinoille saatu P20-aurinkosuoja, jossa on uudenlainen kevyt, geelimäinen koostumus. Tämä postaus on tehty siis osana kaupallista yhteistyötä P20:n kanssa.

Kuten jo ehkä noin sataan kertaan olenkin täällä varmaan maininnut, katraan keskimmäinen, nyt 12-vuotias poika on luotu kulkemaan. Jätkää ei arkisin paljon kotona näy, koska harrastuksia ja kavereiden kanssa telmuamista on niin paljon, ja samalla tarmolla pikkuäijä painaa myös loma-ajan. Koriskauden ollessa tauolla harrastusvaje täytetään fudiskentällä ja kamujen kanssa pyöritään pelaamassa, uimassa ja hengailemassa aamusta iltaan. Voitte varmaan kuvitella, kuinka paljon tuon ikäistä pikkumiestä aurinkorasvailu kiinnostelee? Lähelle nollaa.

Tämä testiin saatu P20 on juuri tällaisille aktiivikersoille ihan unelmatuote. Geelimäinen suoja on kivempi levittää, imeytyy nopeasti ja yhdellä huolellisella levityskerralla se antaa suojan pitkäksi aikaa, jopa kymmeneksi tunniksi kerralla. Eli kun aamulla suihkauttelee pojan kanssa yhteistuumin aurinkosuojan koko kropalle, voi aika huoleti antaa muksun painaa kavereiden kanssa ulkona, kunnes on aika palailla kotiin.

Jos poika onkin tuota aktiivikakara-osastoa, tytöt ovat puolestaan sitä sakkia, joka kasvattaa kesäisin kidukset. Rantsussa siis viihdytään ja uimassa polskitaan ihan huolella. P20:n aurinkosuojaa ei onneksi tarvitse jokaisen uintikerran jälkeen olla lisäilemässä, vaan spray on myös hyvin vedenkestävää ja uimassa voi polskutella jopa 4 x 20 minuuttia, ennen kuin tuotetta on tarvis lisätä. Ihan bueno!

Ja itse mätäkuun muija kiittelee tuotteen hajusteettomuutta ja parabeenittomuutta, P20 sopii siis myös allergisille. Viileää geeliä on muutenkin kivempi lisäillä hikiselle iholle kuin paksua voidetta.

Kesäkuumalla on yleisesti hyvä muistaa aurinkoon liittyen myös ainakin nämä vinkit:

Levitä aurinkosuojaa tarpeeksi ja hyvissä ajoin

 • Suojatuotetta on hyvä levittää iholle noin vartin ennen ulos menoa ja muistaa käyttää sitä riittävästi. Aikuisen koko kropan suojaamiseen saa suihkutella suojaa n. 30-40 ml.

Vältä suoraa auringonpaistetta päivän kuumimpaan aikaan

 • Suoraa paahdetta on hyvä pyrkiä välttämään klo 11-15 välisenä aikana, jolloin säteily on voimakkainta.

Suojaa iho vaatetuksella

 • Aurinkosuojan lisäksi pää kannattaa muistaa suojata hatulla ja hyvät aurinkolasit on kesällä must. Ohut vaatekerros suojaa ihoa myös hyvin (niinku vaikka tollaset mun viime viikolla esittelemät liehuttimet just!).

Pidä vauvat ja pienet lapset poissa suorasta auringonpaisteesta

 • Vauvojen ja taaperoiden herkkä iho ei kestä suoraa auringonpaistetta, joten varjopaikka on pienten kanssa ulkoillessa paras.

Pysy poissa auringosta, jos olet palanut

 • Jos iho on päässyt jo palamaan, kannattaa pysytellä pois paahteesta. Aurinkosuojaa ei ole hyvä levittää palaneelle iholle, vaan pyrkiä viilentämään kuumotusta esimerkiksi aloe vera -tuotteilla. Jääkaapista löytyvä luonnonjogurtti toimii myös hyvänä palaneen ihon viilentäjänä.

Suomessa kun tätä auringon hellittelyä on vuodessa tarjolla niin lyhyen aikaa, ei malttaisi kyllä millään viettää aikaa sisällä tai varjossa – edes sitä päivän kuuminta aikaa iltapäivästä. Kunnon suojatuotteisiin kannattaa ihan oikeasti panostaa, iho kun on sen verran fiksu elin, että siihen jää muistijälki jokaisesta palamisesta elämän varrella.

P20:n auringonsuojatuotteissa on korkea UVA-suoja ihon ennenaikaista vanhenemista vastaan, mutta myös tehokas UVB-suoja, joka taas ehkäisee ihon palamista. Tuotteita löytyy kolmessa suojakertoimessa: SPF 20, SPF 30 ja SPF 50. Parinkympin suojakerroin on keskitason suoja, joka riittää yleensä pohjoisen auringossa aikuiselle iholle, tosin ei korkeammistakaan kertoimista haittaa ole. Vaaleahipiäisille lapsille meillä käytetään herkästi 50:n suojakerrointa Suomessakin, vähintään kuitenkin SPF 30:a.

Tämän kyseisen tuotteen plussia siis meidän kokemuksen pohjalta ehdottomasti tuo pitkä vaikutusaika, jolloin lisäilyä tarvitaan harvemmin ja puteli on riittoisampi, hyvä veden- ja hikoilunkesto ja korkeammissa kertoimissa näppärä spraypullo. Plus hyvä sopivuus herkemmällekin iholle.

P20-aurinkosuojia myyvät Suomessa nyt suuremmat marketit ja apteekit. Yksi onnekas pääsee kokeilemaan tuotteita myös arvonnan kautta, eli yhdelle tämän postauksen kommentoijalle on luvassa P20-tuotepaketti (arvo 46 €). Kerro siis kommenteissa, miten sulla on tapana suojautua auringolta (vai onko?) ja osallistut kisaan. Arvonta-aikaa on yksi viikko (25.6. saakka) ja arvonnan säännöt löytyvät täältä.

-Päivi

Yhteistyössä P20

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

56 Replies to “Palvo ja valvo – iho kiittää hyvistä aurinkotavoista (+ARVONTA!)”

 1. MarjaKoo says: Vastaa

  Hattu on tärkeä suojavaruste, rasvauksenkin yritän muistaa ja toki vaatetuskin sen mukaan, ettei ihan hullusti käy.

  1. Hyvä rasvaus heti aamusta kun ulos lähdössä. Samoin lapsille. Hattu päässä, osin myös vaatetus suojaa auringolta.

 2. sikkuralla says: Vastaa

  En varsinaisesti ota aurinkoa, mutta muuten olen ulkona paljon. Suojaan itseni vaatteilla ja aurinkovoiteella.

 3. Nykyään kun ei enää iho pala niin en ole suojannut ihoa ollenkaan.

 4. Vaatteet, hattu ja suojavoide ?

 5. Huivi päässä ja aurinkorasvat käsivarsiin, otsaan ja nenään…ja paidan kauluksen ollessa avonainen, myös dekolteen alueeseen.

 6. 6tytönäiti says: Vastaa

  Olen paljon työn puolesta ulkona lasten kanssa niin on laitettava rasvaa tai suojauduttava vaatteilla.

 7. Aikalailla nykyään motto auringosta on “kohtuus kaikessa”.

  Suojailen itseäni yleensä aurinkolaseilla, hatuilla ja huiveilla.

  Rasvaus on usein hieman hakusessa, juurikin noiden “vanhanajan” aurinkorasvojen ominaisuuksien vuoksi: nihkeitä iholla ja liikaa kemikaaleja.

  Nämä rasvat mua kiinnostaa juurikin tuon kevyen koostumisen ja hajustemattomuuden vuoksi. Meiläläisenkin iho kiittäisi!

 8. Vaatetuksella ja mun punakka nahka palaa niin nopiaan että pakko käyttää voiteita. Jotkut voiteet vaan on niin julmetun paksuja eikä imeydy yhtään joten ois kyl kiva päästä testaamaan miten tää sopis. Ja oishan se ihan bueno lapsenki kans ku ei tarvi joka välissä lisätä. ??

 9. Hattu, arskat ja nenään voidetta.

 10. aurinkorasvalla ja usein myös varjossa pysyttelemällä 🙂

 11. Boobsit on rasvattava kun aurinko paistaa suoraa hinkkeihin koko päivän. Muuten en kyllä pala vaikka ottaisin koko päivän aurinkoa. Vihaan aurinkorasvoja, ne on niin tahmasia, mutta toi geeli kuulostaa jo paremmalta 🙂

 12. Itseni pääosin aurinkovoiteella ja vaatteilla. Lapseni suojaan vaatteilla ja välillä väkisin myös aurinkovoiteella – tyyppi vihaa aurinkorasvaa, jospa tämä P20 olisi miellyttävämpää…

 13. Käytän aurinkorasvaa ja etelänlomilla myös hattua. P20 oon aatellutkin joskus testata, nyt suosikkivoide on Vichy isossa tuubissa 🙂

 14. Huivi, aurinkovoide, aurinkolasit ja varjossa pysyttely!

 15. Huivi hiusten suojaksi ja arskarasvaa hipiän suojaksi. ?

 16. Mä olen auringon välttelijä, joten pidän kesällä (kevyitä) pitkähihaisia ja lahkeita, mutta ulkopuolelle jäävät osat pitäisi saada suojattua jollakin..

 17. Aurinkorasva ja hattu ovat meidän keino suojautua auringolta. Toi suihkutettava rasva kuulostaa oikein hyvälle, meiltä meinaan löytyy kolme kappaletta vesipetoja.

 18. Aurinkovoidetta ja vaatetusta.

 19. Ihan perusmenolla suojataan eli hattu päähän ja aurinkolasit myös. Mitään rasvoja en ole käyttänyt, koska tahma. Geeli kuulostaa hyvältä!

 20. Tuolta ennenaikaiselta vanhenemiselta olisi kai pitänyt osata suojautua jo hyvissä ajoin ennen kuin hankki lapsia ?.

  Myönnetään, että olen ollut myös kamalan laiska suojaamaan itseäni tai lapsiani auringolta. Varsinaiset aurinkolomat on tietysti eri juttu, mutta muuten lymyilemme hyvän olon rajoissa varjossa tai puolivarjoisessa. Suojana on vaatteita, mutta noita aurinkorasvoja ei ole kyllä tullut kotimaassa koskaan käytettyä.

 21. Skidille hommattu 50 kertoiminen pitää mutsinkin nenän ja olkapäät kunnossa! Keskipäivällä iso ohut huivi on ihana ?

 22. Minä ja lapset hölvätään 50 kertoimen aurinkorasvalla ulos mennessä . Lapsilla myös hatut (mistä itselle löytäis kivan??).
  Olen joskus 15-vuotta sitten tuota P20 -rasvaa muutaman kesän itselle ja oli kyllä hyvää. Olisi kiva kokeilla uutta versiotakin.

 23. Nykyään tulee suojauduttua niin vaatteilla kuin aurinkorasvalla. Nuorimmalla on kokovartalo kond.. ei kun aurinkosuojapuku vähän niin kuin surffityylinen asu.
  Mutta osallistun mielelläni arvontaan sillä en tähän mennessä ole vielä löytänyt omalle iholle natsaavaa voidetta. Mä kun olen tällainen herkkähipiäinen ja reagoi kaikille hajusteille sun muille, niin aurinkosuojavoiteitakin on tullut testailtua jos jonkun moista..

 24. Aika paljon joudutaan pojan kanssa olla varjossa. Itse moniallerkikko ja monet rasvat ei käy ja molemmat ollaan niin herkkiä palamaan. Poika palanut vaikka ollut paita päällä. Olisi kyllä kiva kokeilla tuotetta että oisko meillekkin suotu kerrankin aikaa myös auringossa

 25. Aurinkorasvaa ja vaatteilla suojaaminen!
  Itsellä 10- ja 12v pojat, jotka siirtyvät kesän ajaksi elämään ulos, heidän suojaamistaan auringolta on saanut pähkäillä useammankin kerran…..Lisäksi olemme syyskuussa suuntaamassa Kreikan auringon alle, olisi kiva saada kokeiluun hyväksi kehuttu aurinkosuoja! 😀

 26. Hyvä aurinkovoide ja tarvittaessa varjoon!

 27. Huivi päähän ja aurinkorasvaa! Tuotteen pitkä vaikutusaika kuulostaa hyvältä, sillä usein rasvan lisääminen unohtuu…

 28. Ihan liian vähän tulee suojattua itseä, lapsia sentään jonkin verran. Viime kesän löytö on ollut roll-on-pullo, maailman paras levittää ja lapset osaavat hyvin käyttää itsekin. Suihkutettavissa kun on sitä vaaraa että roiskuu vaatteille ja jättää tahroja. Jostain syystä pullo vain on ihan minikokoinen joten kiva olis testata taas uusiakin tuotteita sen täydellisen rasvan löytämiseksi.

 29. Mukana! Yritän suojautua, mutta aina kun unohdan laittaa aurinkorasvaa niin palan… Pitäisi siis muistaa aina!

 30. Suojaan itseni vain jos olen pitkään ulkona

 31. Mukaan arvontaan! Nykyään pyrin suojautumaan auringolta ensisijaisesti vaatteilla. Ohuet kimonotyyliset neuletakit ja muut vastaavat ovat kovalla käytöllä olkapäiden ja käsivarsien suojaamiseksi. Inhoan sitä aurinkorasvasta jäävää lähmäistä tunnetta, joten tämä P20 voisi olla kyllä kokeilemisen arvoinen vaihtoehto.

 32. Nuorempana otin ihan aktiivisesti aurinkoa, mutta nyt muutaman vuoden olen tieten tahtoen valinnut varjoisemman paikan, mikäli mahdollista. Olen ajatellut, että iho säilyy sileämpänä näin 😀
  Jos olen auringossa, pistän aurinkovoidetta riittävällä kertoimella. Myös ohuet vaatteet ovat hyvä suojautumiskeino.

 33. Hyvä kunnon aurinkorasva on kyllä kaiken A ja O. 🙂

 34. Suomen kesäauringolta en kovin aktiivisesti suojaudu – paitsi purjehtiessa merellä! Silloin aurinkorasvalle on kovastikin käyttöä, sillä meri heijastaa auringonvaloa ja ylipäätään ulkoilmassa tulee oltua koko päivän.

 35. Aurinkorasvalla suojaudun.

 36. Elämä on ulkona, kesät talvet, tai ainakin vapaa-aika,, joten aurinkoon kuuluu rasvailu (yök) ja etsinnässä jatkuvasti se vähiten kurja vaihtoehto. Hyvän aurinkovoiteen pitää tarjota riittävää suojaa myös vesillä ja liikkuessa, levittyä helposti eikä ahdistaa liikaa! En varsinaisesti ota aurinkoa, en pala herkästi, mutta käytän isoja kertoimia aurinkoisella säällä kun en viitsi koko ajan läträillä rasvan kanssa.

  Nämä menevät ehdottomasti kokeiluun, kuulostaa hyvältä! Myös miehellä ja telineillä, vaikkei ne sitä vielä tiedäkään ?

  1. Auts.. siis kokeiluun myös TEINEILLÄ, damn you autocorrect ?

 37. Aurinkorasvaa kuluu meillä useampi purkki kesässä, meidän lapset tosi vaaleita ja suojata on pakko. Usein rasvauksesta, hatuista ja uv asuista huolimatta varsinkin nenää ja poskipäitä vaikea saada suojattua tarpeeksi.

 38. Aurinkosuojavoiteita käytän keväästä syksyyn päivittäin, sillä palan helposti. En koskaan makoile auringossa mutta tykkään silti ulkoilla aurinkoisella säällä. Näitä tuotteita en olekaan vielä testaillut.

 39. Lilliina says: Vastaa

  En rusketu enkä pala auringossa, mutta kylllähän se melanooma ja ryppyisyys silti on riskinä. Aurinkorasvat vaan on jotenkin niin tahmaisia, että jäävät kaappiin mätänemään eivätkä päädy iholle asti. Ehkäpä tässä tuotesarjassa olisi ratkaisu ?

 40. Satu irmeli says: Vastaa

  Kyllä aurinkorasvaa ja hattua tulee käytettyä ahkerasti kesällä. Ihanaa että tuote jossa pitempi vaikutusaika koska usein uudelleen levitys tulee mieleen vasta kun on kohta jo myöhäistä… Mutta ehdottomasti testille vaikkei onni suosisikaan tällä kertaa. ?

 41. Suojaudun nykyään aika hyvin. Lapsen saannin jälkeen on alkanut huolehtimaan paremmin itsestä ja lapsesta tässä asiassa 🙂

 42. Käytän aurinkorasvaa aina jos oleilen auringossa pitempään. Palan suht helposti joten pakkokin käyttää.

 43. Oi, ihanaa tota haluan testata! Kuulostaa niin ihanalta kun imeytty kerta hyvin. En voi sietää aurinkorasvoja, vaikka niitä olis melkeen pakko käyttää, koska palan heti ?

 44. Itse olen tooooosi huono laittamaan aurinkorasvaa, vaikka nahka sitä ehdottomasti vaatisi. Ehkäpä juuri sen tahmean, rasvaisen olon vuoksi, joka siitä rasvaamisesta väistämättä seuraa. Lapsia tulee kyllä ahkerasti rasvattua ja miestäkin aiheesta muistutettua, kun he omaavat myös tuon ihanaiset kuulaan valkean ihon, höystettynä aimo annoksella punapigmenttiä – eihän niiden tartte olla edes auringossa, kun ne kärvähtää. Tuo esittelemäsi tuote kuullostaa kieltämättä aika tehokkaalta ja käyttömukavuudeltaan paremmalta tuotteelta, kuin nuo nykyiset meillä käytössä olevat rasvat 🙂

 45. Oleskelen välillä puun suojassa omalla pihalla, rusketun hyvin itse ja palan vain Kreetalla usein hieman, käytän aurinkorasvaa lapsille aina, koetan muistaa laittaa rasvat puolta tuntia ennen ulosmenoa, se ei aina onnistu ja yleensä sohva on rasvattu hyvin kun päästään sitten ulos, uimarannalla pidän pienellä koko ajan pitkähihaista t-paitaa ja muutenkin tarkkailen ettei liian kauan ole paahteessa, hatut päässä kaikilla.

 46. Rasvaan jos muistan. En yleensä pala joten rasvaus meinaa unohtua.

 47. Aurinkorasvalla alkukesästä jos muistan ja loppukesästä kun olen jo ruskettunut niin en enää laita rasvaakaan.

 48. aurinkorasvalla 🙂

 49. Rasvaamalla.

 50. Käytän rasvaa aina, mikäli aurinko paistaa 🙂

 51. En ota juurikaan aurinkoa, ja ulkoillessa käytän aurnkosuojaa 🙂

 52. Hennuli says: Vastaa

  Meillä suojaudutaan vaattein ja aurinkovoitein.

 53. Erilaiset aurinkovoiteet ja suihkeet on meillä käyttössä, etenkin etelänreissuilla. Lapsilla myös uv-vaatteita on ollut.
  Itse päivittäin käytän suojan sisältämää päivä- ja meikkivoidetta. (Koska maksaläiskät ?)

 54. HeljäH says: Vastaa

  Pysyttelen varjossa pahimman paahteen ajan eli klo 11 – 15. Suojavoiteena olen käyttänyt jo varmaan 10 vuoden ajan juuri Riemann P20 suojaa, koska se antaa pitkän suojan. Olen hyvin vaalea, en rusketu ja palan helposti.

Vastaa