Paitsio

En tiedä teistä, mutta meidän kodin äänimaailma on viime päivinä koostunut hyvin pitkälti sellaisesta kotikatsomomölinästä. Tiedättekö sellasesta ooooeeiii… aijjjaijjaiii… voooeeeeooeeiiiooo… eoeoeoeeeoooiii… PAITSIO!

Minä sitten eilen satuin paljastamaan, etten oikein vieläkään ymmärrä sitä paitsiota. Kun ei siinä ole mitään logiikkaa.

Tuo mies, lähes huomaamattomasti, huokaisi puolisyvään, nappasi pöydältä irtokarkkikulhon ja päätti havainnollistaa. Kerrankin ainakin oikea välineistö tällaseen hommaan.

Mutta että niinku jotenkin näin:

Salmiakkinallet = hyökkääjiä

Kananmunat = puolustajia

Kolapullo = maalivahti

Epämääräinen musta karkki = pallo

Kirpeet hedelmät = maali

Eli siis toi munien välissä oleva nalle ei sais liikkua siitä munalinjasta maalille päin ennen kuin pallo on lähtenyt sen toisen nallen potkaisemana liikkeelle. Ja jos se munalinjan nalle liikkuu ennen palloa, ni se on paitsio. Toi kuvan kaverihan on niinku innoissaan jo paitsiossa. Kai. Sit joku hyötynäkökulma jotainjotain ja jos maalivahti tuleekin vastaan, ni jotainjotain.

Oikeesti tässä vaiheessa mä keskityin jo lähinnä siihen, että ottaisko eka yhden munan ja sen jälkeen pallon ja salmiakkinallen. Vai ehkä kirpeet maalitolpat ja salmiakkipallon tasapainottamaan. Vai ehkä koko kentällisen samalla hotkasulla.

Mut että eiks näillä tiedoin voi jo osallistua tohon katsomoälämölöön ja kiljasta PAITSIO, jos hyökkääjät poikkeaa munalinjasta?

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

10 Replies to “Paitsio”

 1. Karjakko says: Vastaa

  Munalinja!!!xD
  Mut aikuisten oikeesti noi futaajat on niin ärsyttäviä, kun joka hipaisusta ne kieriskelee maassa. Feisbuukis onkin kiertäny joskus se video, mis miespelaaja heittäytyy maahan pienestä kontaktista, kun taas naispelaaja on naama veressä ja jatkaa peliä vaan.. Niinpä..

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No ÄLÄ! Just kans valitin miehelle samaa. Että ei ny helkkari voi olla tollasta. Mutta kaipa se osaltaan sit kuuluu jotenkin tohon peliin toi kitinä. Mutta en kans tykkää.

 2. Voi miten mahtava selvennys, kiitos! Mä katsoin vahingossa (anteeksi) tuossa taannoin jalkapalloa ja siellä oli se kuuluisa “paitsio”, miten et oliko tämän tarinan inspiksenä just SE paitsio ja mähän vaan kattelin et ooh: MAALI tuli ja et ton yhen englantilaispelaaja-Ridgen mä kyllä tunnen! Sit aikani kelattua asiaa oli pakko kattoo netistä et ketäs siel Portugalin joukkueessa pelaakaan ja aijaa, mistä lähtien Ronaldo on siellä ollut? Loikkari! Eli todellisuudessa en tiedä futiksesta mitään vaikka sukujuuret velvottaisikin tietämään JA kokeilin käydä elektroniikkakaupassa futismatsin aikaan ja aika tyylillä sai 5-vuotiaan kiskoa sieltä telkkareista irti kun kerrankin pääs kattoo futista metrin verran päheemmästä telsusta.

  Mutta nyt mä jatkan munalinjan mietintää ja sitä et oliks noi irttiksi vai jostain valmiist pussist. Thih!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Aaahaha, munalinja kannattaa pitää mielessä! Se on tämän homman tärkein oppi, ehdottomasti.

   Ja jottei yöunet mene, karkit on irtokarkkilaarista. Ja nää oli vaan jämät. Onneks oli sentään munalinja jääny. 😀

 3. Hehheh, ihana. Lohduksi voin muuten mainita että vaikka itse pelasin taannoin kahdeksan vuotta fudista, paitsio ei vieläkään ole kaikkinensa täysin selvä. Kertookohan se sitten enemmän musta vai lajista.. ? Sen muistan kun meidän (paskan) joukkueen salainen ase oli ns. paitsioansa. Oli hupaisaa kun tyypit juoksi aina paitsioon ja peli vihellettiin poikki öö..ehkä 5 sekunnin välein. Hahhah.

  Mä melkein jopa kadehdin teitä joilla miehet innostuu myös penkkiurheilusta. Ite oon aikamoinen sellainen, mutta mies ei tajua mitä järkeä on katsoa kun muut urheilee, kun samalla ajalla voi tehdä sitä itekin. En toki valita salskean atleettisesta ulkomuodostaan, mut jotain irtokarkkia, sohvannurkkaa ja kainaloa ja sitä muiden suorittamaa urheilua meikäläinen tarttis toisinaan.

  Mjaah, mitähän sitä tänään. Ehkä raparperipiirakka sun ohjeella ja yritystä olla muutenkin lapsille mukava. (Miehelle ei tartte olla, se on lajinsa parissa mualimalla.)

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Aaaaaah, en kestä! Ihanaa, kun joku sanoo suoraan, ettei itekään tajua sääntöjä, vaikka on pelannu. Musta toi koko paitsio-hässäkkä on niin sekavaa ja mielivaltaista säätöä, ettei ihme, että siitä aina nousee mekkala. Mut onneks nyt voidaan osallistua keskusteluun! 😀

 4. Meillä jää nämäkin kisat katsomatta, kun perheessä ei oikein kukaan jaksa innostua urheilun katsomisesta.
  Maailma pysähtyy matsin alkaessa, mutta onpahan meille sitten enemmän tilaa ruokakaupassa ja uimahallissa. Että sen verran pitää otteluaikatauluja seurata, että osaa mennä ravintolaan silloin, kun siellä ei muita ole ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei toi on hyvä pointti, en ookaan tullu ajatelleeksi! Meillä näitä katsotaan aika tiuhaan, ei nyt joka matsia, mutta paljon. Ja tulee niitä vilkuiltua nyt itsekin siinä sivussa. Jotain henkistä kasvua selkeästi entiseltä jalkapallovihaajalta. 😉

 5. Paras selitys paitsiosta ikinä! Mun jalkapalloilijan urastani on jo vuosikymmeniä ja paitsiojutut olivat painuneet pahasti unohduksiin. Nyt tiedot tuli updatettua kertaheitolla?⚽️

 6. Seinäruusu says: Vastaa

  Siis kertakaikkiaan mahtava selitys ?, sulla on ihana mies.❤ Täällä vaan huokaillaan, käännellään silmiä lounaasta luoteeseen ja katsellaan kuin vähäjärkistä.
  Tosin rehellisesti sanottuna kävisi täälläkin mielessä tuo syöntinäkökulma.

Vastaa