Parasta

Sälekaihtimien välistä siivilöityvä ilta-aurinko. Kukkiva omenapuu. Vielä viileä kaste aamunurmella. Puiden tuore vehreys. Raikas valo. Alkukesän sade. Pehmeäkantinen dekkari. Ohuet villasukat. Mustavalkoinen salapoliisielokuva. Mustikkapiirakka. Raparperi. Syreenit. Ensimmäinen grillimakkara. Pehmis. Aurinkolasit. Mummopyörän huonot jarrut. Viimeiset kouluviikot. Mullalta tuoksuvat ja likaiset ulkoilmavekarat.

Ihana alkukesä. Ehkä vuoden paras aika. Ainakin just nyt tuntuu siltä. Lapset alkaa olla iisimmin, kun viimeiset kokeet on lusittu. Vanhin matkaa pidemmälle luokkaretkelle ja viettää viimeisiä hetkiään alakoulun puolella. Outo ja samalla hieno ajatus. Antaa mimmin nyt leuhottaa.

Nyt nasautan yhden pakkasessa kylmenneen tölkin ja nostan jalat ylös. Viikonloppu kuluu enemmän ja vähemmän työhommissa, mutta mikäs siinä. Aurinko, alkukesä ja kaikki.

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Parasta”

 1. Me palattiin just “etelänlomalta” ja vaikka kelit oli täällä olleet kuulemma sillä välin vilposammat oli kesä harpannut kuitenkin saapasaskeleen eteenpäin. Ihana kesästadi. Nyt kuitenkin nauttimaan just noista kuvailemistasi jutuista mökille. Saunaan. Ehkä pulahdan. (Ehkä en.) Grilliherkkuja ja lintujen laulantaa. Lasten perässä juoksevat isovanhemmat. Parasta sekin. ?

  Muutens, miten on. Jos ei ehätä kommentoimaan jotain aiempaa tekstiä ja ehtii tulla jo uusia niin viskataanko kommentti siihen ko. tekstiin vai uusimpaan?

  Spugelenksu? ?

  1. Tämä muutaman viikon kestävä kesän puhkeaminen on ihan parasta aikaa koko vuodessa. Kai siihen liittyy noi koulujen loppumiset ja sellaset helpotuksen fiilarit siinäkin mielessä, mutta yhtä kaikki; ihanaa aikaa.
   Ja juu, melkein kannattaa varuiksi tökätä viesti viimeisimpään, niin varmemmin muistan vastata. Yritän tehokkaasti vastata kaikkiin, mutta usein vanhemmat menee helpommin ohi.
   Spuge on edelleen aikataulusyistä pohdinnan alla. Kesäkuu on pahasti tukossa, mutta odottelee vielä paria vahvistumista viikonloppujen osalta. Mahdollisesti menee elokuulle, mutta ilmottelen heti, kun olen viisaampi. 🙂

Vastaa