Unohda hyötytarha – nyt tulee fuusiopiha!

Esittelin aamulla Instagram-seuraajilleni tulevan kesän kuumimman puutarhatrendin ja sain välittömästi toiveita kertoa tästä mullistavasta uutuudesta lisää. Koska olen täällä, of koos, teitä varten, täytän luonnollisesti kaikki toiveenne!

Joten my dear ladies, tässä tulee kesän 2018 puutarhavillitys nro 1: FUUSIOPIHA!

Lyhyesti fuusiopihalla tarkoitetaan puutarhaa, jossa halutaan nauttia koko vuodenkierrosta yhtä aikaa. On palkitsevaa nauttia Suomen kaikista, upeista vuodenajoista vain yhdellä vilkaisulla.

Omassa puutarhassamme trendikäs fuusiomalli toteutuu juuri tällä hetkellä näin:

Syksy

Syksyn omenasato on niin sanotusti itsehilloutunut talven aikana lumen alla ihanan rouhealla, vanhan talon pihaan sopivalla tavalla. Myös pitkin koko pihan pituutta levittäytyneet lehtikasat ovat talvehtineet kauniisti ja tuovat piha-alueelle kuulasta syksyn tunnelmaa.

Talvi

Varaston seinustalla kasassa lepäilevät pulkat ja liukurit saavat suorastaan pakkasen nipistämään nenänpäästä ja pihasoralla rennosti makaava joulukuusi tuo lempeän tuulahduksen muutaman kuukauden takaiselta juhlakaudelta. O Tannembaum!

Kevät

Jotain vihreää pukkaa aurinkoisella seinustalla roskien ja viime kesän grillihiilien alta! Sen on pakko olla kevät!

Kesä

Kesäinen tunnelman pihaan tekee viime kesänä kylvetty nurmikko, joka kasvaa luovasti länteissä, vähän samaan tapaan kuin talon isännän parta. Auringonvalossa kylpevä kesäisen vehreä nurmituppo se vasta juhannusmielen sytyttää. Aijai!

Fuusioajattelun voi tietysti ulottaa puutarhan lisäksi myös parvekkeille ja sisätiloihin. Jos sinulla siis loistaa joulukynttelikkö ikkunalaudalla sulassa sovussa kesän yrttitarhan kanssa, voit rauhassa nostaa jalat ylös ja nauttia paikastasi ykköstrendin aallonharjalla!

Onko lukijoissa muita trendikkäitä fuusiopihailijoita?

-Päivi

P.S. Aamuinen videokierros fuusiopihassamme löytyy Instagram-storystani @nakitjamutsi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

8 Replies to “Unohda hyötytarha – nyt tulee fuusiopiha!”

 1. Meillä on ainakin fuusiokoti. Jokalajin ja -vuodenajan härpäkettä löytyy ihan joka huoneesta ja -nurkasta. OI, miten virkistävää onkin kuulla ja päätellä, että trendin huipulla täälläkin mennään! Ihan turhaan oon stressanut useamman vuoden! Hakiskohan luistimet takaisin keittiön nurkkaan…
  Kiitos. Tulipas kevyt olo!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Aivan loistavasti noustu aallonharjalle koko kodissa! Luistimethan on jokaisen trendikodin keittiövarustus nro 1! <3

 2. Fuusiopiha ? meitä löytyy!
  Vasta eilen ihailin lumikolaa ulko-oven vieressä. Että kyllä vaan osaa olla tyylikäs sesongista toiseen… (en muuten siirtänyt st vielä varastoon. Ja kannattaako sitä nyt edes enää? Kohta on juhannus ja sitten taas lunta maassa)
  Lasten potkulaudat ovat maanneet pihalla läpi talve. Osa raadoista ilmeisesti jo pidempään, sillä sitkeä heinikko on kasvanut jo osittain niiden yli. Pulkat ja liukurit keräsin pois (sillä minähän niillä olen laskenutkin) vasta viime viikolla.

  Ps. Ehkä kaikkein huvittavinta tässä ilmiössä on se, että meinasin ensin jakaa tämän hulvattoman idean ystävilleni. Sitten mietin, että ei *******, mun kaikilla ystävillähän on pihat tip top. Eihän kenelläkään muulla ole VIELÄ fuusiopihaa…

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hahah, mut hei! Sä voit aina lohduttautua sillä, että frendit ei oo vielä yhtä trendikkäitä kuin sinä. Kannattais vaan tulla katsoon mallia, jotta on tulevana kesänä muodikas! 😀

 3. Satuelämää says: Vastaa

  Mä en tiennytkään, että olen trendikäs. Viime syksynä istuttamat kanervat nököttävät ruukussa, potkulaudat ovat talvehtineet erinomaisesti talon vieressä sulassa sovussa liukureiden ja pulkkien kanssa…ja kyllä tuo nurmikko taitaa jossain kohdassa jo vihertää…ELÄMÄ ON! 😀

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oijoi, kuulostaa juurikin loistavalta fuusiopihailulta! Onnea trendsetterille! 😀

 4. Päivi kaima says: Vastaa

  Ihana! Meidän fuusio piha voi myös hyvin.
  Kesä: Etupihalla on ruukuissa kauniin ruskeat ja rapeat kesäkukat, ja terassilla sateelta suojassa on fleece peitot ja pöytäliinat korissa.
  Syksy: kaikki nurmialueet ovat tasaisesti lehtien kuorruttamat
  Talvea edustaa puissa roikkuvat lintulaudat sekä stiga, pulkka ja lumipotkulauta
  Kevään tunnun tuo krookukset, jotka puskevat tuolta nurmikon lehtien lomasta. Herkkää vaaleanvihreää löytyy myös linnunruokapallojen raadoissa…
  Sisällä olen luonut fuusiotunnelmaa eri teemojen kautta. Keittiön lamppuun olen ripustanut metallisia joulukoristeita ja niiden seuraksi paperimassasta valmistettuja pääsiäismunia. Olohuoneen ikkunassa meillä lentelee noita jouluverhoje välissä koivun oksien ollessa kauniisti lehdessä ja mustikan oksien kukkiessa.

  1. Päivi kaima says: Vastaa

   Ja jouluvalotkin löytyy tosta talon edestä….

Vastaa