Yhden illan inspis

Mä olen nyt saanut tehdä enenevässä määrin keikkajuttuja lehteen (tykkään ihan pipona!), ihan laidasta laitaan. Useimmiten nämä meitsin jutut on sellasta viihteellisempää osastoa, mikä sopii mulle aivan erinomaisen hyvin. Jokaiselta keikalta oppii vähän jotain, joskus tärkeämpää ja toisinaan enemmän hömppää.

Viime lauantaina uhmasin pakkasta ja pääsin muutamalle pihalle kuvaamaan erilaisia jäälyhtyjä. Ja mun hetkellisen pikainnostumisen tuntien, pakkohan mun oli kokeilla! Eikä ihan mitä tahansa lyhtyjä, vaan niitä muodikkaita ilmapallo-versioita.

017

004

Joten me muksujen kanssa täytettiin palloja, vietiin taikinakulhoissa ulos vajaaksi vuorokaudeksi jäätymään ja voilá! Enää piti kuoria pallo lyhdyn ympäriltä, kääntää helahoito nurin päin, kopsutella reikä pohjaan ja päästää sula vesi pois.

Niistä tuli itse asiassa aika sieviä ja ihan koko rivillinen valaisi pihaa. Yhden illan. Sit satoi lunta ja unohdin koko lyhdyt. Ja tuo ensimmäisessä kuvassa näkyvä ämpäri, johon päätin jäädyttää tulppaanilyhdyn… se on siellä pihalla vieläkin. Saattaa olla, että on vajaassa viikossa parinkymmenen asteen pakkasessa esimerkiksi jäätynyt umpeen. Hyvin meni.

009

007

Mutta olen jo tähän ikään oppinut, että tää on niin perinteistä mua. Varsinkin kun on kädentaidoista kyse. Innostun ja teen kerran. Joo, tulipa kiva, mutta antaa nyt olla. Ja sit taas kohti uusia, hetkellisiä inspiksiä.

Ootteko te kokeilleet näitä ilmapalloveivauksia? Tai onko joku muu äkki-inspiroituja ja seuraavan hetken kyllästyjä linjoilla?

-Päivi

Seuraa meininkejä myös nakkimutsin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä.

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

9 Replies to “Yhden illan inspis”

 1. Huomaan itsestäni, että se hetken innostus kuivuu nykyään (harmillisen usein) kokoon jo ennen, kuin saan tehtyä asialle edes mitään.
  Kuten nyt vaikka nuo jäädytetyt ilmapallot.
  Kaksi viikko olen tässä niitä m e l k e i n tehnyt.
  Yleensä into ja inspiraatio kärähtävät kasaan, jos sopivia materiaaleja ja välineitä ei ole saatavilla HETI, sillä liian harvoin ehdin tai muistan ihan heti ja viivyttelemättä löytämään tai hankkimaan jotain erityistä tarviketta (kuten vaikka niitä ilmapalloja).

  Se tulppaaniämpäri kannattaa kuoria esiin kuitenkin. Nätti ihan sellaisenaankin, vaikka ei kynttilää sisälle saisikaan.
  Mä olen joskus ajatellut tehdä sellaisen kans…

  1. Joo, mulla on muuten toi sama! Jos ei olis sattunut löytymään vanhoja ilmapalloja, varmasti olis jääny tekemättä kokonaan.

   Tulppaaniämpäristä tulis varmaan sievä. Tai saattaa olla, että kaadan sen sit vaan keväällä sulaneena tohon etupihalle… 😀

 2. Mä vietin viime viikonloppuna hileisellä pakkasparvekkeella pari tuntia ja puhaltelin marmorialustalle saippuakuplia. 😀 Kuplat jäätyivät paukkupakkasessa nopeasti tosi hauskannäköisiksi koristeiksi! ♥_♥

  1. Oi! Ihana idea! Ehkä seuraava yhden illan inspis mullekin! 😀

 3. Kauniita ovat mutta tarvitaan kyllä ihme, että minut saisi askartelemaan yhtään mitään… 😀

  1. Hahaha, joo, suht tuttua mullekin. 😀

 4. Mä melkein tein niitä :). Sitten istuin alas ja innostus meni ohi. Aloin nääs miettimään, että missäs ne meidän vappukoristeet on ja onko siellä edes ilmapalloja. Ja hitto tuolla ulkonahan on kylmä!

  1. Mulle olis käyny täysin samalla tavalla, jos en olis sattunu heti löytämään niitä palloja. Nyt satuin. Mutta siihen se tais kyllä jäädä… 😀

 5. Mä niin tekisin noita lyhtyjä jos asuisin jossain, jossa pakkasta. Kauniita!
  Tunnistan äkki-inspiroitujan itsessäni 😀

Vastaa