Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 6. luukku – 10 vinkkiä aineettomaksi lahjaksi

Tarpeeksi hyvässä joulukalenterissa jouluun yritetään valmistautua rennoin ottein ja nauttia juhlakauden tunnelmasta. Kalenteriluukku avataan joka toinen päivä.

Kuten jo tuossa aiemmin kirjoittelinkin, tänä jouluna jonkinlainen ilmasto- ja oikeastaan ihan maailma-ahdistuskin on iskenyt aiempia jouluja kovempaa. Vaikka olen aina pyrkinyt omien mahdollisuuksieni mukaan lahjoittamaan edes pieniä summia johonkin hyväntekeväisyyteen, tänä vuonna erilaisiin joulukeräyksiin osallistuminen ja aineettomien lahjojen antaminen tuntuu entistä tärkeämmältä.

Mahdollisuuksia tehdä hyvää on loputtomasti. Oman haasteensa luo tietysti vielä se, että kaikista vaihtoehdoista pitäisi pystyä päättämään, mihin haluaa lahjoittaa. Kunpa voisikin kaikkiin!

Hienoa on, että erilaisiin keräyksiin osallistuminen ja toisenlaisten lahjojen ostaminen on tehty niin helpoksi. Monella yhdistyksellä on toimiva verkkokauppa, josta voi klikkailla omalle budjetille sopivia kohteita helposti, useisiin keräyksiin voi osallistua myös tekstiviestillä tai Mobilepaylla. Sopii tällaiselle vastuisiinsa kompastelevalle perheenäidille myös siis varsin hyvin.

Itse osallistuin yritykseni nimissä tänä vuonna lahjoituksella paikalliseen Toivelahja-keräykseen, jossa varoja kerätään vähävaraisten lapsiperheiden joululahjoihin. Tuo kyseinen keräys on jo päättynyt, mutta vastaavia on edelleen avoinna runsaasti ympäri Suomen, ja koko maailman. Keräsin nyt tähän postaukseen yhteensä 10 varteenotettavaa vaihtoehtoa erilaisiksi joululahjoiksi. Jos vaikka jättäisi tänä vuonna kaikki ne “mitä mää sillekin nyt ostan?” -lahjat hankkimatta ja käyttäisi rahat johonkin näistä. (otsikot toimivat linkkeinä)

1. Pelastakaa lapset -joulukeräys

Sivujen kautta voi tehdä lahjoituksen kotimaan vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseksi yrityksen nimissä tai yksityishenkilönä. Tuolta sivuilta löytyy myös erikseen Aineeton lahja -verkkokauppa, josta voi ostaa köyhän perheen lapselle esimerkiksi konkreettisen harrastuksen tai oppikirjan. Edullisimmat lahjat ovat 10 euron hintaisia.

2. Hyvä Joulumieli -keräys

MLL:n, SPR:n ja YLE:n yhdessä toteuttaman keräyksen avulla hankitaan vähävaraisille suomalaisperheille ruokalahjakortteja, joilla voi ostaa ruokaa joulupöytään. Sivujen kautta on helppo lahjoittaa haluamansa summa, maksutapoja on useita. Pienimmillään keräykseen voi osallistua vitosella.

3. Joulupata

Pelastusarmeijan Joulupata-keräyksen tuotot suunnataan myös kotimaan vähävaraisille. Keräykseen voi rahalahjoituksen lisäksi osallistua lahjoittamalla lahjakortteja, sekä ehjää ja puhdasta vaatetta, leluja ja muuta tavaraa. Paikallisesti lahjoitetut varat ja tavarat jaetaan myös paikallisesti.

4. Palanen elämää

Suomen Setlementtiliiton verkkokaupasta voi ostaa esimerkiksi nuorille harrastuksia. Verkkokaupassa voit valita kymmenestä paikkakunnasta haluamasi ja tehdä lahjoituksen selkeästi paikallisesti. Tutustumisen arvoinen verkkokauppa.

5. Toisenlainen lahja

Kirkon Ulkomaanavun verkkokaupasta on mahdollista valita ekologinen ja aineeton joululahja aina vuohesta kehitysmaan lapsen koulupukuun ja puuntaimista koulutarvikkeisiin. Lahjoja on tarjolla aina viidestä eurosta ylöspäin. Kirkon Ulkomaanavun kautta apu menee perille maailman köyhimmille alueille.

6. Sylvan Joulukeräys

Kun lapsi sairastuu syöpään, koskettaa se koko perhettä. Sylva ry:n sivujen kautta voi tukea syöpään sairastuneiden lasten perheitä haluamallasi summalla.

7. Planin aineettomat lahjat

Myös Planilla on aineettomien lahjojen verkkokauppa, josta ekologisia lahjoja voi ostaa aina 5 eurosta ylöspäin. Voit lahjoittaa esimerkiksi kehitysmaiden tyttöjen kestositeisiin, kouluruokailuun tai oppimateriaaleihin. Planin kautta voi ilmoittautua myös kuukausilahjoittajaksi.

8. Unicef

Unicefin lahjakaupasta voi ostaa konkreettisen lahjan juuri tämän hetken tarpeeseen. Maailman köyhimpien lasten tarpeissa juuri nyt ovat esimerkiksi poliorokotteet, aliravituille lapsille tarpeellinen maapähkinätahna ja huovat. Verkkokaupassa on runsaasti erilaisia tuotteita, aina kolmen euron koripallosta lähes 1500 euron telttakouluun.

9. Lahja luonnolle

Sen lisäksi, että meistä jokainen voi arjessaan tehdä parempia valintoja ilmastoa ajatellen, luontoa voi tukea myös rahallisesti. Suomen Luonnon sivuilla on linkitettynä useampia vaihtoehtoja luontolahjaksi. Voit esimerkiksi ostaa ystävällesi palan metsää, alkaa jääkarhun kummiksi tai istuttaa puita kehitysmaihin.

10. Joulupuu

16. kertaa järjestettävällä keräyksellä ilahdutetaan joululahjoin lastensuojelun piirissä olevia sekä vähävaraisten perheiden lapsia ympäri Suomen. Kotisivuille on koottu eri paikalliskeräysten tietoja ja ohjeita osallistumiseen.

Mä valitsen kääräisen aineettoman pakettiin melko varmasti muutaman lahjan tästä listasta. Entäs sä?

Kommentteihin saa oikein mielellään linkata lisääkin aineettomia lahjakauppoja ja joulukeräyksiä.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

4 Replies to “Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 6. luukku – 10 vinkkiä aineettomaksi lahjaksi”

 1. Nämä sopivat myös edellisen postauksen aiheeseen: myös opettajalle sopii lahjaksi ”tiimarin tuikkukupin” sijaan aineettoman lahjan. Sen voi osoittaa myös yhteiseksi koko päiväkodin tai koulun henkilökunnalle.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Aivan tosi hyvä pointti!

 2. Tätä meinasin tulla myös kertomaan! Sain tästä postauksesta sen älyväläyksen.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Loistavaa! Ihana kuulla! <3

Vastaa