Arkikuva 45/52

messut

Viisihenkisen perheen tavallista arkea. Yksi kuva viikossa, yhden vuoden ajan. Haaste Lähiömutsilta bongattu.

(kukaan ei varmaan huomannut, että viime viikon arkikuva jäi postaamatta, kröhöm…)

Kuten jo viime viikon postauksessa kerroinkin, nämä meitsin työkuviot on laajentuneet viime kuukausien aikana vähän yllättäviinkin suuntiin. Välillä itseäkin naurattaa, kun kysellään, että mitäs instanssia se rouva tällä kertaa edustaa. Etenkin, kun vastaus ei useinkaan ole kovin yksiselitteinen.

Eilinen päivä hujahti kaupungin edustajana Tuu messiin -messuilla. (sananmuuntajat hereillä!) En tiedä, kuinka moni on sattunut seuraamaan, mutta meillä täällä pikkuruisessa rannikkokaupungissa pyyhkii keskimääräistä paremmin. Suomen ainoa henkilöautotehdas Valmet Automotive kun tarvitsee vuoden aikana tuhansia uusia työntekijöitä. Ja se on muuten tällaisessa 15 000 asukkaan kaupungissa aika monta, se.

Noin suuren määrän rekrytointi tuottaa tietysti omat haasteensa, ihan jo koko kaupungillekin. Asumiseen ja palveluihin vaaditaan uudenlaisia joustoja ja resursseja, jotta suuri määrä kaupunkiin muuttajia pystyttäisiin myös ottamaan vastaan. Ja tietysti meillä on myös täysi työ esitellä elämistä ja vapaa-aikaa näillä seutuvilla, jotta muuttohalukkaita myös olisi.

Jos jotain teistä blogini lukijoista kiinnostelee nämä Uki-jutut, tämän linkin kautta löytyy arkistosta mun kirjoittamia juttuja aiheesta. Tänne muutosta ja täällä asumisesta. Ja jos joku ihanihan oikeasti miettii tätä vaihtoehtona ja on asioita, jotka arveluttaa, kysymyksiä voi laitella suoraan sähköpostitsekin nakitjamutsi@gmail.com. Tässä kohtaa edustan siis lähinnä paluumuuttajaa ja kaupungin asukasta.

Joo, ja p.s. kuva osoittaa turhan selkeästi, että kampaajani on pitkällä sairauslomalla. Ehkä pipo olis kova juttu lopputalveksi…

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Arkikuva 45/52”

  1. Vitsit jos tuo Valmet olis tarvinu graafikkoa tohon tuhanteen työntekijäänsä, olisin ollu heti hakemassa. Ihan vaan sen perusteella mitä olen Ukista lukenu täältä sun blogista.. Olisin ihan valmis muuttamaan sinne vaikka melkein hetinyt.

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

      No ei vitsi, eikös me sulle yks graafikon paikka sieltä kaiveta. 😀

Vastaa