Hashtag esiteini.

Nää maanantait on kyllä ihan killeriä matskua ihan mihin tahansa ehkäisyvalistus-vihkoseen. Tänään mua odotti kotona tällänen #esiteini.

“Jaa kanankoipia? No voiko sen riisin ees keittää erikseen?! Uunissa paistettu riisi on #MAAILMANHIRVEINTÄ!

No tee sitä makaroonimössöös! Laitaksä siihen jotain kermaa?! HYIIIIII! Mä vihaan kermaa ihan kaikessa! Mä en syö sitä, koska se on maistuu #KAKALTA!

Mä haluisin tanssitunneille. NO EN TODELLAKAA MIHINKÄÄ BALETTIIN! Baletti on kakaroille, ne on ihan #idiootteja ja #MÖMMÖMMÖÖ!

MUN KOKO ENS VIIKKO ON PILALLA! Meillä on joka ikinen päivän jotain HITON HIIHTOO! Mä VIHAAN HIIHTOO! Mä en pääse ees mäkii ylös ja sit tulee KUUMA! Ja sit pitää käydä SUIHKUSSA! Tajuutsä, mä #VIHAANVIHAANVIHAAN!

Sitä paitsi, viimeki vuonna just mun synttäripäivänä, ni piti olla sitä HEMMETIN HIIHTOO! Sekin päivä meni ihan pilalle! Miks mun elämä halutaan #PILATA??!

Miten niin vaikuttaa mun arvosanaan?! Se on ihan eri opettaja, joka pitää meille liikkaa. Mä tykkään kyl meiän opesta, mut miks sen pitää olla ihan #URHEILUHULLU?!!!

Sitäpaitsi SÄ OLET IHAN #IDIOOTTI, ETKÄ TAJUA MITÄÄN! Tää ruoka on hirveintä, mitä oon IKINÄ SYÖNY! Ja sitäpaitsi KYLMÄÄ!

Mulla on muutenki ollu ihan KAMALAN HUONO PÄIVÄ! Sit te ootte viel tollasii #idiootteja! Mä revin tän tapetin kohta sun takii!!!

#ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ!!!”

myllis-14 083

Hiihtoonhan se tämä homma tais tänään kulminoitua. Ei auttanut rauhallinen puhe, ei huumori, ei järki. Huuto- ja valitussarja kruunautui keskisormella (n. 7 kertaa) ja krokotiilin kyyneleillä. Koska #rankkaa.

Iskä tais luvata teipata sormet nippuun, jos keskimmäinen ei ala pysyä muiden vieressä siististi. Mä taisin lopettaa vastailun jo puoli tuntia sitten.

Hitto, kun tekis itekin mieli heittäytyä #esiteiniksi, kiljua parit mömmömmööt, näyttää koko sakille keskaa ja painua johonkin kanarialle manoloita narraamaan. Mut ei. Ku mä meen nyt laittamaan tiskit koneeseen ja toivon, että tostakin ällipäästä tulee vielä ihan kelpo ihminen. Ihan ku odottais saatana maalin kuivumista. Piinallisen hidasta ja turhauttavaa, eikä voi mennä tökkimään, ennen ku se on valmis. Jää niin helposti kolhuja.

Mitäköhän ens maanantaina? Varmaan joku fakin yökastelutaantuma.

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

37 Replies to “Hashtag esiteini.”

 1. Hanna-Leena says: Vastaa

  AAAAaaaaaaaaAAaaaaaAAAA!!!! Sori, saatoin “hieman” naurahtaa tälle, vaikka otan niiiiiin osaa! Ja sä pystyt tossa tilanteessa tosissaan olemaan se aikuinen? Respect! 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis sillai joo, etten räyhänny. Ku nauroin (vielä pahempi!) ja sit vaan lopetin kommentoimisen. Nyt se tais hetkellisesti rauhottua… ei ainakaan ääntä kuulu. 😀

 2. #pissathousuun #teinitonkamalia #kauhullaodotan

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   #kanaria #manolot #einekengät #jokaäidinoikeus #koskamennään?! 😀

 3. Mun esikoisen ollessa oikein pahana, avauduin vanhempainvartissa opettajalle. Sanoin, etta huh huh, aikamoinen haastelapsi. Kyselin, etta miten silla koulussa mahtaa menna, miten puhuu teille opettajille, kun mina saan vastaani kohtalaisen laajan sanavaraston erikielisia kirosanamallisia itseilmaisun valineita. Sain opettajalta vastauksen, jonka olen ottanut oppinuorakseni nuorempienkin kanssa. Jos lapsi uskaltaa ilmaista sinulle negatiivisiakin tunteita, olet tehnyt paljon oikein. Silloin lapsella on riittavan turvallinen olo, jotta USKALTAA huutaa ja raivota, ilman, etta han kohtaa menettamisen pelkoa.

  Ei se yhtaan siina kriisin keskella helpota, mutta hoin itselleni, etta huomenna, huomenna kaikki on paremmin.

  Ja tulihan lopultakin sekin huominen, kun kaikki oli paremmin. Nyt han asuu jo omillaan (JESH!!), yritan muistaa nama viisauden helmet, kun nelja nuorempaa alkavat olla teini-ian kynnyksella. A-pu-va!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Toi on ehkä parasta, mitä vanhemmuutensa kanssa kipuilevalle äidille voi sanoa. Kiitos! Otan ohjenuoraksi ja koitan muistaa tiukemmankin paikan tullen.. 😉

 4. Siis niin hyvä vertaus toi maalin kuivumisjuttu! JA niin totta, pitää todellakin varoa niit kolhuja.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Niinhän niitä tarttee. Hellävaroen noita pitää kohdella. 🙂

 5. No mutta. Osta tsemppilahjaksi kortti hiihtoputkeen.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hahaha! Koitin kyllä ilahduttaa häntä ajatuksella isän pitämästä iltahiihtokoulusta, mut se ei jotenkaan auttanu…

 6. Meillä on noita kolme, kaikki tuo x3

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oh shit! Otan osaa!

 7. Ounou,otan osaa ja samaistun ikävä kyllä.
  Ja meil se kaikenlisäks repii oikeesti sen tapetin,tai tuhoaa vähintään jotain muuta. 😀
  Et hei,jollain menee aina VIEL pahemmin 😀

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Ai saatana! Meillä ei onneks VIELÄ oo uskaltanu. Koska se tietää, että sen jälkeen mä ehkä repisin siltä hiukset päästä. 😀

 8. Tulin kerran koulun jalkeen teille, soiteltiin pilareita tuntemattomille ja sit rakattaen lyotiin puhelin kii. Ja uusiksi! Siis sun kanssa, ei sun esiteinisi. Uskomatonta etta sun tyttosi on nyt saman ikainen!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Eiks oo kauheeta?! Onneks mun tosta ajasta ei oo vielä NIIIIN paljon aikaa, etten muistais. Olihan se aika kipeetä aikaa. Mutta samalla hulvatonta! Pilarit! Mikä aliavostettu hupailumuoto! 😀

 9. Päkkänä says: Vastaa

  Me soitettiin pilareita henkilölle Hirvikallio 🙂
  Loput voinette arvata. Se vastas puhelimeen Hirvikalliolla ja siihen me sitten tirskuttiin: no ammu se alas. Buahhaaaahhhaa!

  Täys rispekti sulle moisen kestämisestä!
  Mä varmaan heittäisin toisen tossa vaiheessa ovesta ulos jäähtymään. Meillä ongelma ei ole murkkuikäinen vaan herra 5vee

  #enmähaluu #entaho #eikä #miksäiti #nositmämuutanmummille

  kuulostaako tutulle? Ihan samalta kuulostaa onko teini vai 5 vee! Aika noloo hei…..

  1. Pisteeni hirvikalliolle!
   Tunsin kerran yhden perheen, jonka postiluukussa komeili nimi Kankkunen. Ei heidänkään lankapuhelin säästynyt näiltä pilapuheluilta, joita tupattiin soittamaan eteenkin viikonloppuaamuisin.
   “Kankkunen”
   “Niin mullakin. Ihan hirvee!”

  2. nakitjamutsi says: Vastaa

   Pilarit oli ihan legendaarista settiä! Me luettiin toisinaan vaan sanomalehdestä merisäätiedotetta. Ja koitettiin olla nauramatta. Ihan killeriä!

   Voitaisko me lähtee johonkin jäähtymään ja jättää noi muksut lämpiään keskenään tänne? 😀

 10. Tsemppiä! 😀

  Nimimerkillä kattellu (onneks sivusta ja aika kaukaa :D) kun kaks pikkusisarusta ohittaa ton iän.. Onneks ne on jo kohta 21v, eikä enää ihan NIIIIN hirveitä teinejä. Muutaku välillä.

  Mähän en siis ikinä ollu mikään teiniangstinen nuori, aina suht lepponen ja tyyni.. ja aika kultaa muistot 😉

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mun isoveli veti aikanaan aika hevit teiniangstit, mä olin kai edes hiukan rauhallisempi. Tosin osasin se minäkin. Ja osaan vissiin tarvittaessa vieläkin… 😉

 11. Tarja Arrasvuori says: Vastaa

  Moikka Päivi!
  Odota vaan, kun ne on 15.
  Urheileva teini, joka reenaa SM-kisoja varten ja tavoittelee urheilulukio paikkaa murtaa jalkansa. Kuusi viikkoa jalka kipsissä ja meni kisat ja todennäköisesti koulupaikkakin. Voinet kuvitella ettei ole painokelpoista tekstiä kuultu sen suusta sitten tapahtuneen. Edessä piiiiitkä kuusi viikoa

  1. Tsemppiä!

  2. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oh shit! Otan osaa! Kaikkien kannalta… :/

 12. Sä sen sanoit, ihan niinkuin odottaisi maalin kuivumista.I share your feelings. Kyllä me pärjätään!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Pärjätään me. Ku on pakko. Vertaistuki, paras tuki. <3

 13. Kyllä kuulostaa onoheelle! :/

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   En ehkä ihan ymmärtäny, mutta samaa mieltä! 😀

 14. #sainvälittömästikiinnituosta
  #voimaa!!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   #maytheforcebewithus

 15. Tutulta kuulostaa. Mäkin yritän ajatella, että se kokee olonsa turvalliseksi, kun uskaltaa rähistä ja olla ihan dorka ja vaatia mahdottomia ja huutaa äidilleen, että”SÄOOTPILANNUMUNKOKOELÄMÄN!”

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Elämän pilaaminen on meilläkin yks lempiaiheista. Mä sit koitan muistuttaa aina toisinaan, että minähän sen elämän sinuun puskin… 😉

   1. Haha, niinpä! Kiittämättömyys on maailman palkka.

    Mä just tän sun kirjoituksen luettuani mietin, että kas vain, meidän esiteinixillä ei oo vielä IHAN noin raju angsti… Mutta sit meni muutama päivä ja meilläkin kuultiin aivan vastaavaa tykitystä useampaan otteeseen. Featuring ovien paiskomiset, tietty. Kyllä se puberteetti sieltä tekee tuloaan.

 16. Nonnih, sellaista siis tulossa joskus. Meillä tällä hetkellä vain #osaanvainkiljua #etvoimennävessaanjajättäämuatähän #wääääkannamuaympärihuonetta ja #enpiruvieavaasuutanitollelusikalle

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hahah! Ei käy toikaan vaihe varsinaisesti kateeksi. 😀

 17. I feel you! Mun 10 v ja 8v. Onneks saan kyhnyttää 2 veen kainalossa ja uskoa että se on aina yhtä leppoisa kuin nyt 🙂

 18. Kuulostaa niin meidän 6-vuotiaan angstilta. Joo, 6-vuotiaan. Sillä kauhee murrosikä siis tää koulun alun aiheuttama. Mekin ollaan inhottavia, idiootteja, huonoja vanhempia ja hän toivoo ettei ois koskaan syntynyt, eikä me rakasteta häntä. Tänä aamuna tuo huus tappavansa meidät. Nice… Ja tää on meidän rauhallinen lukutoukka, joka on superkiltti tapaus. Nyt vaan joku demoni vallannut tuon kropan. Pelottaa mimmonen tuo on teini-iässä. 😀 Tsemppiä sinne!

Vastaa