Kesä, kesämpi, kesäin.

Meidän perheen viime kesä oli harvinaisen reissupainotteinen. Harvemmin ollaan päästy mihinkään pientä kotimaanreissua kauemmas, mutta viime suvena matkattiin useammassa paikassa, useammalla kokoonpanolla. Osittain johtuen tietysti siitäkin, että kerrankin osuttiin lomille edes muutamaksi päiväksi samaan aikaan.

Loppukeväästä yllätin miehen lahjomalla häntä syntymäpäivänä kahdenkeskisellä lomalla Riikaan. Reissu oli meille hyvin tyypillinen parin päivän pyrähdys, koska lapset, työt ja persaukisuus, mutta lyhyetkin kahdenkeskiset lomaset on osoittautuneet varsin toimiviksi parisuhteen kannalta. Tekee aika helkkarin hyvää toisinaan jutella vaan aikuisten kesken, istua iltaa rauhassa ja olla vaan. Ihan kaksin.

riika14 009riika14 081riika14 034riika14 266

Riika oli kaunis, suloinen ja ihastuttava. Lentokone muistutti ehkä enemmän säilykepurkkia, kuin mitään, millä voi oikeasti lentää, mutta eestaas päästiin kuitenkin. Yhteydet lentokentältä keskustaan bussilla oli varsin näppärät (ja halvat), joten hotellille päästiin alta aika yksikön. Hotellina meillä oli Wellton Old Riga Palace, ihan passeli, ihan hyvällä paikalla ja edullinen. (muistaakseni 54 €/yö) Huone oli aika kompakti, mutta aika vähän tuolla tuli aikaa vietettyä, joten ajoi asiansa mainiosti.

Kokonaisuudessaan matka oli tosi edullinen. Kahden hengen lennot Helsinki-Riika-Helsinki ja majoitus kahdeksi yöksi maksoi yhteensä 300 euroa ja rapiat. Mahdottoman hyvä vanhempien kahdenkeskinen pikapyrähdys, suosittelen lämpimästi! Lisää meidän Riika-kokemuksia löytyy täältä. 

riika14 092riika14 135riika14 142riika14 150

Juhannukseksi päästiin koko perheellä Visit Ålandin vieraaksi Ahvenanmaalle. Vietettiin ihanan rauhallinen (joskin vähän kylmä) mökkijuhannus oman porukan kesken. Ihastuttiin koko sakki Ahvenanmaahan aivan ikihyviksi ja päätettiinkin jo tuolloin, että viimeiseksi kerraksi tämä ei jäänyt. Monta paikkaa jäi katsastamatta, monta kivaa juttua tekemättä.

Kastelholm, Bomarsund, Pommern, mökkeily ja loman kruunaavat pizzat ihanassa Pub Niskassa jäivät muistoihin koko perheelle. Muksut muistelevat reissua hymyssä suin vieläkin. Ja kyselevät koska mennään uusiksi. En tiedä, päästäänkö vielä tulevana kesänä, mutta viimeistään seuraavana. Ja silloin ihan koko viikoksi.

Ahvenanmaa -14 104Ahvenanmaa -14 441Ahvenanmaa -14 459Ahvenanmaa -14 118Ahvenanmaa -14 350

Vinkkejä Affenanmaan matkailijoille löytyy täältä.

Kesän reissuhommat kruunasi kuitenkin, yllätyksenä ja pyytämättä voitettu Bilbaon matka. Elämäni hienoimpia kokemuksia. Tietenkin hyvin vahvasti koripallosta johtuen, mutta kyllä upeassa San Sebastianissa olisi viihtynyt aurinkolomalla ilman MM-kisojakin. Pitkä ja upea rantabulevardi muistutti Nizzan vastaavaa, lämpöä riitti ja meri kohisi. Reissu oli kaikin puolin niin elämyksellinen, ettei edes sanat riitä. Sen vaan sanon, että jos joskus saatte mahdollisuuden lomailla San Sebastianissa, tehkää se. Upea.

San sebastian 077San sebastian 083San sebastian 141

Kisareissusta löytyy jotain juttuja täältä.

Siinä muutama vinkki kesälomareissuun. Vielä ei tiedetä, mihin meidän reissut tänä vuonna suuntautuvat, tai tuleeko mitään reissuja ylipäätään, mutta Tallinna on meiltä ainakin katsastamatta kokonaan. Toisaalta Tukholma vetää puoleensa aina. Mahdollinen kahdenkeskinen viikonloppu miehen kanssa voisi suuntautua vaikka… Saksaan, Norjaan tai.. niin mihin? Vinkkejä?

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

10 Replies to “Kesä, kesämpi, kesäin.”

 1. Lähtekää kahdestaan Barcelonaan! Tai Pietariin!
  Meidän perhe haaveilee ensi kesän automatkasta suuntaan Baltia-Puola-Saksa-Tanska-Ruotsi. Saas nähdä, toteutuuko…

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oi, Barcelona olis kyllä ihana! <3 Ja miksei Pietarikin!

   Mäkin voisin lähtee tollaseen reissuun! 🙂

 2. Meillä perhe viedään ensi kesänä legolandiin tanskaan. Viimeisenpäälle loppuun hiottu formaatti ei vaadi äidiltä ylimääräisiä panostuksia. (Mitä ny hitokseen rahaa…)

  Sen jälkeen voi taas hyvillä mielin kerätä seuraavat lippurahat kokoon vain aikuisten matkaa varten 😉

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Joo, tai sit mä vien ne uimahalliin ja kerään hyvillä mielin lippurahat aikuisten reissuun. 😀 No eeeei. Mutta toi hynä on ehkä useimmiten se suurin probleema. Mut ehkä joskus!

 3. Me oltiin viime kesänä neljän viikon lomasta miehen kanssa kolme-neljä päivää suomessa. HUPS. PAri viikkoa touko-kesäkuun vaihteessa Turkissa (lasten kanssa), Reilu viikko autoillen Ruotsissa (lasten kanssa) harjoittelemassa ensi kesän pidemmälle suuntautuvaa autoreissua varten, meillä suunnitelmissa tuo ekan kommentoijan mainitsema sama lenkki. Ja pari suhdelaatuaikaa käytiin viettämässä Tallinnassa kolmen päivän ajan.

  Näin jälkikäteen en voi tajuta millä rahalla me oltiin. Tulevana kesänä ei taideta saada osumaan lomia yksiin, kun pariksi viikoksi, blaah. Saa nähdä päästäänkö toteuttamaan edes tuota lenkkiä.

  1. Tietysti parisuhdelaatuaikaa! :DD

   1. nakitjamutsi says: Vastaa

    Ihanaaaaa! Vielä kun sais noi ihanat jotenkin jaettua ympäri vuoden. Tää talvi on niiiii-iiiiiiiiiiii-iiiiiiin pitkä!

  2. Onko teillä kokemusta tuosta reitistä? Baltiaa on moni kehunut ja Saksa-Tanska-Ruotsi akseli on tietty taattua laatua mutta tuo Puola(n rannikko) vähän arveluttaa, kukaan ei tiedä siitä mitään. Onkohan siellä kauhean likaista? Vai kivaa? Vinkkejä saa mielellään laittaa: uraaidin.ruuhkavuodet at gmail.com

 4. Kuule täällä jäi kytemään tuo teidän Riika -reissu siinä määrin, että katselen jo hotelleja (Trivago ehdottaa juuri tuota samaa hotellia mikä teilläkin oli) ja laivahintoja (aattelin, että mentäis autolla Tallinnan kautta). 🙂 Vielä pitää viilata budjettipuolta ja hankkia hoitaja/hoitola koiralle, ja yksi lapsikin diilata jonnekin. Ja vähän lomaa töistäkin pitäs kai saada. 🙂

  Vitsi mikä fiilis ihan vaan siitä, että saa suunnitella irtiottoa arjesta! Kiitos vinkistä!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Voi vitsit, miten mahtavaa! Tykättiin kyllä Riikasta tosi paljon ja oli kaikkinensa helppo, vaivaton, nopea ja edullinen irtiotto.
   Toivottavasti pääsette reissuun! Käyhän sitten kertomassa, mitä tykkäsitte. 🙂

Vastaa