Herätys, loma on ohi

Reilu viikko sitten lupasin itselleni viettää loman, jolloin en kurkkisi sähköpostilaatikkoon, seuraisi haukkana some-kanavia tai ylipäätään tekisi mitään kovin hyödyllistä. Enpä olisi uskonut, kuinka täydellisesti tuohon tarvittaessa pystyn. Siinä, missä aina ennen olen loman ajan ollut vähintään varpaat töissä, tällä kertaa liuotin itseni viimeistä värekarvaa myöten lomamoodiin. Vaikka tosi helposti voisin jatkaa pelkkää oleiluakin, täydellisen irtaantumisen myötä tuntuu, että akut ehtivät jo viikossa saada vähän lisävirtaa ja työn pariin on mukava palata.

Tasan viikko sitten lilluttiin kaksin poreissa ja maanantaina lunastin synttärilahjani, kun päästiin tsekkaamaan upea Rock The Beach. Treffit oli aika best, joten niistä meinaan kirjailla ihan erillisen postauksen, mutta oli meillä aika kiva viikko muutenkin. Mä rakastan juuri sellaista suunnittelematonta perheaikaa, jota koko viikko vietettiin. Koska päätin myös elää, kuten opetan, en suunnitellut mitään, en pakottanut itseäni mihinkään, vaan tein vaan sitä, mikä tuntui kulloinkin kivalta.

Nukuin päiväunia. Luin kirjaa. Leivoin mustikkapiirakkaa. Valvoin turhan myöhään ja nukuin melkein puoleenpäivään. Herkistyin Lauri Markkasen NBA-varauksesta. Todistin useamman auringonlaskun ja kaksi nousua. Nauroin. Katsoin vihdoin kaksi ensimmäistä kautta SKAMia. Söin grilliruokaöverit ja mansikkakakkua. Saunoin naapurissa. Kirjoitin viisi liuskaa jonkun tarinan käsikirjoitusta. Siivosin. Tein pihasuunnitelmaa. Valvoin lisää, täysin vasten sisäistä kelloani. Irrottauduin kohtalaisen aktiivisesti somesta. En valittanut säästä kertaakaan. Telmusin lasten kanssa. Kävelin hautausmaakierroksen. Nautin.

Nyt tuntuu, että olen levännyt tarpeeksi, nauttinut tarpeeksi ja ehkä on taas jotain annettavaa työn parissa. Vielä en ole avannut tulevan viikon kalenteria tai työlistaa, ehtiihän sen aamullakin. Huomenna lähetetään jälleen yksi lapsi leirille ja muille on spagettivuokaa valmiina. Ei tunnu erityisen pahalta.

Sitä paitsi viikko on selvästi aika sopiva aika olla koko porukan kanssa saman katon alla. Ensi viikoksi olisi pitänyt jo keksiä jotain muuta. Puolisoiden ei oikeasti tule viettää 24/7 samoissa nurkissa.   

Niin, ja tietysti vielä sellainen juttu, että kolmen viikon kuluttua koittaa toinen lomapätkä, joka on vieläpä parin viikon mittainen. Joten ei valittamista.

Huomisesta alkaen blogikin alkaa taas päivittyä säännöllisesti. Teki ihan hyvää tälläkin saralla viikon tauko.

Mitäs teille kuuluu?

-Päivi

 

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

8 Replies to “Herätys, loma on ohi”

 1. Päkkänä says: Vastaa

  Mä just mietin sitä että se on jännää kun ite sitä rentoutuu somen ääressä ja toisille, niinkui sulle, se on työtä josta on hyvä ottaa lomaa.

  Mä kaipaisin nyt reissun jälkeen pari päivää sitä aivotonta kotilomailua pieruverkkareissa. Mutta ei auta kun mennä takaisin töihin sorvin ääreen. Toisaalta, 9 päivää hotellilomaa 4 henkisen perheen kanssa vaatii kyllä matkanjohtajan (=minun) täydellisen nollauksen. Sen saa varmasti parhaiten aikaan töissä jossa ei tarvitse babysittailla muuta kuin omaa tekemistään ja syömistään, you know… ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis joo, kyllä mäkin tietyllä tapaa rentoudun, tykkään siis selailla ja joskus keskustellakin. Mutta liika on tietty liikaa. Helposti sitä eksyy sitten niihin “työprofiileihin” ja sitten huomaakin sen jo imaisseen tunnin ja toisen. Siinä kohtaa se rentous vähän kaikkoaa.

   Ja voih, mä niin ymmärrän! Töissä saa kyllä aivot ihan erilaista virikettä, ja myös toipumista, itse huomasin sen myös eilen. Alkoi jo vähän mieli vaellella töiden suuntaan. 🙂

 2. Sun loma kuulostaa aikalailla just täydelliseltä. Mäkin odotan sitä, että pääsee nukkumaan päikkärit ja leipomaan mustikkapiirakkaa. Koska viikonloppuisin kuorsatut päikkärit sotkee tän vanhuksen unirytmit välittömästi. Enää muutama viikko ja sit muutama päivä lomaa. Just ja just maltan odottaa.
  Mukavaa viikkoa teille!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Toi on niiiiin totta, noi päikkärit. Sunnuntai-iltapäivän vahinkopäikkärit sekottaa koko alkuviikon ja luvassa on melko varmoja liskojen öitä. Mutta lomalla, ah! Ihana antautua kirjan viereen levolle, kun voi illallakin valvoa hyvällä omallatunnolla pidempään. 🙂
   Kohta se loma jo on, jaksaa, jaksaa!

 3. Tällai työttömänä tuntuu että mä tarvisin lomaa tästä mun “lomailusta”. En kehtaa edes rentoutua kunnolla, kun pitää jännittää työhaastatteluvastauksia ja kokoajan saalistaa uusia työmahollisuuksia. En haluais olla enää ittenikään kanssa saman katon alla 24/7.
  Mut taidanpa tän innoittamana taapertaa kirjastoon, kai sitä kehtaa edes kesälukemista harrastaa, eikö?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Sekin on ihan totta, että vallitsevaan olotilaan kyllästyy helposti, on se sitten ns. joutenoloa tai töissä paiskimista. Sellainen hyvän tasapainon kun löytää, ni avot!
   Mutta kesälukemista kehtaa ehdottomasti harrastaa ja saa nauttia joutenolosta muutenkin, työttömänäkin. 🙂 Toivottavasti löytyy hyvää luettavaa!

 4. kuulostaa ja näyttää täydelliseltä! ihana kun sait rentouduttua kunnolla 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oli ihan parasta! <3

Vastaa