Hiuskriisi vol. 437

Rakkaat nakkimuijani, on taas puolivuosittaisen hiusosion aika. Hetken aina menee hyvin, toiseen hetkeen ei ehdi/jaksa ajatella koko hiuskypärää, mutta sit tulee se ratkaiseva hetki, kun tyvikasvu hipoo viittä senttiä ja ne harmaatkin alkaa sojotella sieltä ihan yllätyksenä ja pyytämättä. Nyt on se hetki.

Kaiken päälle nyt on vielä vähän kiirekin. Se kampaaja kun onkin jo yht’äkkiä huomenna iltapäivällä! Eli nyt, arvoisat lukijayhteisöni jäsenet, luotan teihin kuin Neuvostoliittoon. Keksikää mulle hius!

Mä mielellään edelleen siellä kampaajalla jotenkin hiukan räväytän, se pelkkä tyven värjääminen on vaan niin nuivaa. Jotain näkyvää muutosta siis tilauksessa. Sujuvasti seilaankin polkan, pidempien hiusten ja lyhyemmän kypärämallin välillä. Välillä otsiksella, toisinaan ilman. Väripaletti liukuu mustasta vaalean ruskean kautta vaaleampaan, kuparihtavaan latvaan. Nykyinen, vähän kaikkien värien ja mallien sekoitus juontaa juurensa vuoden taakse tähän, kun päätin vaihteeksi haluta mustista hiuksistani vaaleammat.

Hius-marras-15-051

Tuosta pituudesta hiukset ovat siis saaneet kasvaa, vain vähäisillä huonojen latvojen pätkäyksillä. Tyveä on tummennettu ja latvaa taas vaalennettu. Nyt pituus on sellainen, vähän epämääräinen, pidempi polkka. Tai jotain sinne päin. Vaikka aina suunnittelen ahkerasti tukkaa laittavani, lopputulos näyttää useimmiten jotakuinkin tältä.

freelancer2

Ja nyt mä haluan jotain, mitä en vielä tiedä haluavani. Kai. Lyhentää en halua, vaan pikemminkin antaa kasvaa. Mutta yhtä aikaa haluan sekä otsatukan, että en missään nimessä otsatukkaa. Haluan takaisin turvaväriini aivan tummaan ruskeaan, lähes mustaan, mutta toisaalta, kun latvoista on saatu väriä purettua, haluaisin leikitellä värjäyksellä jotenkin. Ehkä jopa jotain voimakasta, syksyistä oranssia. Tai sit vaan se musta.

Selaillessani Pinterestiä huomasin pinnaavani eniten tämän tyylisiä malleja:

longbobdark

blondbob

demilovatobob

Mutta myös haaveita kasvaneista hiuksista otsiksella:

longbobbangs

longbobwithbangs

Kuvat: stayglam.com, bob-hairstyle.com, thefashiontag.com.

Ja kun se tumma on vaan niin kotoisa. Tunnen itseni eniten itsekseni tummana, edelleen. Ja kyllä nuo latvat jo kohta putoavatkin, jos niitä vielä vaalentaa haluaisin…

Sitten taas silloin harvoin, kun oikeasti kampaukseen panostan, tykkään siitä, miten latvojen vaaleus tulee esiin. Niinkuin tässä kuvassa, kun olin panostanut kasarityyliini serkkuni häihin.

Että nyt sais ideoida ja keksiä jotain uutta ja kivaa mun kuontalolle! Aikaa olis huomiseen klo 13 saakka.
Päkähair GO!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

10 Replies to “Hiuskriisi vol. 437”

 1. Karjakko says: Vastaa

  Tämä on kyllä ikuisuusongelmien ykkönen! Mulla sama, että aina haluan jotain uutta, mut otsista en haluu, ku siihen menee hermot ja jotenkin mielikuvitus ei keksi juuri mitään muutakaan jännää.. Paitsi sinettiraidat on yks ihan kiva ja helppo tapa tuoda väriä elämään. Niissä on se hyvä puoli, että ne ei haalistu, jos vaikka ottaa jotain kirkkaampaa väriä, eikä tarvi mitään värinpoistoja..

  Tykkäsin eniten kolmannesta kuvasta! Myös väri on siinä hyvä. Otsistyylitkin oli kyllä kivoja, mut otsatukan rasittavuuden takia en anna ääniä niille..

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Joo, siis aina hirveä mietintä, että mitäs nyt. Kun tosiaan olis kiva, että tulis jotain muutosta edes, eikä vaan sitä tylsää tyvivärjäystä.

   No, mä repäsin sillä punasella! Ihan hassu olo! 😀

 2. Muistan kun sinulla oli tummanruskeat/melkein mustat hiukset ja malli aika sama kuin ekassa kuvassa. Takaa oli lyhyt, vähän geelillä nosteltu pystyyn ja minusta se tyyli sopi sulle niin uskomattoman hyvin! Se oli jotain Hilman aikaa silloin.
  Kaikki tyylit on sulle kyllä aina sopineet. Myös otsis.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mä oon aina viihtynyt siinä a-linjaisessa hirmuisen hyvin, mutta ehkä vähän aika on osittain ajanut sen ohi. Ainakin hetkellisesti. Tykkään tosta lyhyestäkin ihan hulluna, ja katsotaan vaan, niin kohta taas leikataan. 😀

 3. Toi nahkatakkiotsatukka on hot. Olis ihan meitsiä, entäs teitsiä? Musta, siis minusta otsis antaa ihanaa särmää tällaisille suurille persoonallisuuksille kuin mää ja sää. Mut älä laita ihan mustaa. Nahkatakki tytöllä on värikin kohillaan. ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei joo, mä tykkään kans! Pituus ei vielä riitä, mutta tykkään mallista tosi paljon. Nyt jäi vielä otsis leikkaamatta, mutta vähän punasta heitettiin joukkoon tähän lähtöön. 😀

 4. Mervi Levanen says: Vastaa

  Mä menin eilen yllättämään itseni kampaajalla ja räväytin. Nyt mulla on hetken semmoinen epäsymmetrinen ruudukko niskassa. 😀 Tähän villiintymiseen päädyin taistelussa neidin kanssa, joka halusi sivusiilit, ja mä en halunnut hänelle niitä. Päädyttiin tasaratkaisuun, molemmilla nyt niskasiili kuvioineen. Kauheen piristävää ja kivaa! Susoittelen siis.

  1. Mä olen niiiin amatööri. Koko oma nimi! Huoh.

   1. nakitjamutsi says: Vastaa

    Ei se koko nimi haittaa, saa käyttää! 🙂

    Just tollanen joku pieni, kiva juttu piristää tosi paljon! Mä heitin nyt latvat punaisiksi, tuli ihan nuori tyttö -olo! 😀

 5. Karjakko says: Vastaa

  Ja näyttivät muuten hyvältä!!?

Vastaa