Mimmien myslibrunssi ja helpot jälkkärimaljat


Yhteistyössä Fazer Alku

Meidän perhe rakastaa mysliä. Siis siihen malliin rakastaa, että paketillisen viimeisiä muruja ravistellaan kulhoon jo ostopäivän iltana. Mitä rapeampi, sen herkullisempi. Kovasti en kuitenkaan innostu tästä puolenkilon sokeroidun mysliannoksen päivävauhdista ja otin suurella mielenkiinnolla kokeiluun uudet Fazer Alku -myslit osana Indiedaysin, Blogiringin ja Fazer Alku -myslien kampanjaa.

fazer_alku12

fazer_alku1

Mitä isommiksi nuo lapsukaiset kasvavat, sitä enemmän olen alkanut kiinnittää huomiota kolmikon syömiseen, erityisesti välipalojen osalta. Lähinnä siihen, että muistavat syödä ja söisivät jotain edes keskinkertaisen järkevää. Meidän perheessä toteutetaan edelleen aika orjallisesti päiväkodissa opittua ruokailurytmiä; ennen koulua syödään aamupala, koulussa lounas, koulun jälkeen välipala, töiden jälkeen päivällinen ja illalla vielä iltapala. Kaikki lapset harrastavat urheilua, joten etenkin terveelliset, monipuoliset ja tarpeeksi energiaa antavat välipalat ovat meillä olleet hakusessa viime aikoina. Kaikki uudet vaihtoehdot ovat siis enemmän kuin tervetulleita.

Elokuun viimeisinä lomapäivinä maisteltiin mimmien kanssa kaikkia kolmea Fazer Alku -myslin uutta makua yhteisellä brunssilla. Omien tyttöjen lisäksi saatiin makuraatiin vieraileva tähti, myslirakastaja hänkin. Pöytään katettiin hedelmiä ja marjoja, jogurtteja ja maitoa. Jokainen sai koota omanlaisensa mysliannokset ja maistella haluamallaan tavalla uutuusmakuja, eli tuttuja kotipihan marjoja sisältävää Kotipuutarhamysliä, kotimaisista viljoista ja siemenistä sekoitettua Sadonkorjuumysliä ja pehmeän paahdettua Omenaista kauragranolaa.

fazer_alku3

fazer_alku2

fazer_alku5

fazer_alku4

Meidän kaltaisille mysliahmateille Fazer Alku tarjoaa loistavan vaihtoehdon sokerisille muromysleille, näitä voi oikeasti hyvillä mielin popsia paitsi itse, tarjota myös lapsille. Ensinnäkään Fazer Alku -myslit eivät sisällä lainkaan lisättyä sokeria, vaan niiden makeus tulee hunajasta. Mysleissä ei ole myöskään ollenkaan vehnää, vaan ne sisältävät ainoastaan kotimaista täysjyväkauraa, -ohraa ja -ruista. Ihan erityistä plussaa tuli koko porukalta siitä, että mysleihin ei ole lisätty ainuttakaan rusinaa (saati vihaamaani kookosta…), vaan niissä on käytetty aitoja ja lisäaineettomia pakastekuivattuja hedelmiä ja marjoja. Aineksia on mysleissä vain vähän ja kaikki ovat ymmärrettäviä, eli ainesosaluetteloa tavatessa ei tarvita erillistä E-koodien lukukirjaa. Lisäksi nämä on valmistettu kotoSuomessa, elikäs Lahessa. What’s not to like?!

Arvovaltainen mysliraatimme oli kolmikon voittajasta varsin yksimielinen. Rapeaksi paahdettu Omenainen kauragranola katosi kulhoista ennätysvauhtia ja jokainen listasi sen suosikikseen. Erityispisteitä mimmit antoivat granolan rapeudesta ja pureskeltavuudesta.

Kotipuutarhamysli ja Sadonkorjuumysli jakoivat mielipiteitä enemmän. Vieraileva myslitähti piti enemmän Sadonkorjuumyslin pehmeydestä ja oman perheen tytöt nauttivat Kotipuutarhamyslin makeista marjoista. Äitinä, ja kodin siisteydestä vastaavana henkilönä itse annan vielä erillisen pokaalin loistavasti ideoidusta kaatonokasta, joka aukeaa maitopurkin tavoin ja jonka avulla mysli oikeasti löytää tiensä useammin kulhoon kuin pöydälle. Tuotesarja saa siis sekä nakkien että mutsin täyden hyväksynnän!

fazer_alku7

fazer_alku8

Fazer Alku -myslit taipuvat erinomaisesti myös leivontaan. Meillä Sadonkorjuumysli on tuonut makua perinteiseen kaura-omenapaistokseen ja mimmien myslibrunssille vatkailin kasaan maailman helpoimmat jälkiruokamaljat.

Omenaiset kauragranolamaljat

Fazer Alku Omenaista kauragranolaa

1 prk maitorahkaa

1 prk (2,5 dl) vispattavaa vaniljavaahtoa

tuoreita tai hileisiä vadelmia

Vaahdota vaniljakastike ja sekoita se rahkan joukkoon. Kokoa jälkkäri korkeaan maljaan kerroksittain. Pohjalle Omenaista kauragranolaa, päälle vaniljarahkaa ja vadelmia. Tee samalla systeemillä useampi kerros, niin että malja täyttyy. Koristele päällimmäinen kerros vadelmilla ja tarjoile.

Vaniljavaahto tuo mun mielestä tähän tarpeeksi makeutta, mutta halutessaan rahkaan voi lisätä hieman sokeria. Vadelmat voi korvata myös toisilla marjoilla tai hedelmillä.

fazer_alku10

fazer_alku6

fazer_alku9

Joko olet bongannut nämä uudet myslit kauppojen hyllyiltä? Mikä sun mielestä on näistä vaihtoehdoista kiinnostavin mysliuutuus? Kommentoi postauksen alle ja osallistut Fazer Alku -tuotepakettien arvontaan! Skaban säännöt löydät täältä. Kisa kestää viikon verran ja päättyy keskiviikkona 21.9. klo 21.

Lycka till!

-Päivi

Yhteistyössä: Fazer Alku

blogirinkixindiedays

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

38 Replies to “Mimmien myslibrunssi ja helpot jälkkärimaljat”

 1. Juliamari says: Vastaa

  Omenainen kauragranola ja sadonkorjuumysli kiinnostavat eniten 🙂

 2. Omenainen kauragranola! Tämäkin perhe on myslin suurkuluttaja, joten innolla kokeiltais uutuuksia, ja ollaan vielä Lahest!

 3. Ida Kojo says: Vastaa

  Kotipuutarhamysli kuulostaa hyvältä 🙂

 4. Auts! Koskaan en ole kommentoinut, vaikka tarjoat minulle naurua ja hyvää mieltä lähes päivittäin – kiitos siitä! Kolmilapsisen katraan äitinä samaistun usein näihin sinun nakin kasvatusvaikeuksiisi. Samoin kuin tässäkin mysliasiassa – kuinka hyvää se muromysli onkaan ja kuinka paljon se aiheuttaa äidille huonon äidin pisteitä epäterveellisyydestä. Nyt haluan siis pöytäämme näitä! Ja taas tulis musta himppasen parempi mutsi… 🙂

 5. Omenainen kauragranola kuulostaa todella lupaavalta. Olen näihin kaupassa törmännyt, mutta ei ole vielä tullu ostettua.. Pitääpä pikaisesti hakea!

 6. Alku-puurojen hurmaamana päädyin kokeilemaan Kotipuutarha-mysliä, joka vei kielen mennessään. Olen itsekin ahdistunut myslien sokerimääristä, joten nämä olivat tervetulleita uutuuksia.
  Teidän innoittamana kiinnostuin Kauragranolasta, vaikka aiemmin kaupassa sivuutin sen täysin. Se menee varmasti kokeiluun kun tämän hetkinen paketti tyhjenee. 🙂

 7. Omenainen kauragranola on varma valinta meidän huusholliin!

 8. Omenainen kauramysli kiinnostaa eniten.

 9. Puutarha ja omenainen 🙂

 10. En ole juurikaan aiemmin myslejä syönyt, juuri sokerien takia, mutta nää menee testiin. Eteenkin toi omenainen kauragranola kiinnostaa…. ja kotipuutarhan mysli….. ja sadonkorjuumysli ?

 11. Jee! Vihdoin ymmärretty tehdä jotain ilman vehnää (olen siis vehnäallergikko).
  Granola menee ekana testiin.
  Meillä myös myslin suurkuluttajia 6kpl.

 12. Omenainen kauragranola kuulostaa herkulliselta. Kaikki kyllä vaikuttavat siltä, että testiin menevät 🙂

 13. Granola rules -selvästikin. Pakko testata. ?

 14. No hei toi omenakauragranolajutska. Kaupassa katoin jo näitä kaukaa – höh, onpas kallista – mutta hyvin markkinoit. Ostan!

 15. Sadonkorjuu mysli kuulostaa hyvälle! Varmaan kyl kaikki hyviä.

 16. Sadonkorjuumysli olis mun juttu, mut uskon että lasten välttämättä ei. Olis kiva päästä maistelemaan.

 17. Omenainen kauragranola uppoisi maustamattomanjugun ja kanelin kanssa!

 18. Minna Pekkala says: Vastaa

  Sadonkorjuumysli kuulostaa parhaalta. Kaupassa en ole näitä vielä nähnyt, mutta johtunee kiireisistä kauppareissuista 🙂

 19. Granola tarttuu varmasti joskus kaupasta matkaan

 20. Omenainen kauragranola 👍

 21. Meillä myslien kanssa on juurikin tuo sama ongelma: kun tänään ostat, on huomenna vain muisto jäljellä.
  Sokerien määrä mysleissä on ärsyttänyt jo pidemmän aikaa, eikä ongelma varsinaisesti ole poistunut vähäsokerisenpaannvaihtaessa
  – muuttanut vain muotoaan. Vähäsokerisen myslit kun ovat usein sitten sellaisia pehmeitä “kaurahiutalesekoituksia”.
  Mysli ja sokeri tuottaa pöydässämme toisenkin ongelmallisen yhtälön. Myslin kanssa kun KUULUU syödä jugurttia, ja lasten mielestä tietysti sellaista maustettua sokerijugurttia. Aika rankka yhdistelmä! Siksi myslien syönti on meillä jäänyt vähän taka-alalle. Samoin muroja yritän olla ostamatta kaappiin lainkaan. Kun ei ole, ei voi syödä. (Ja kun on, ei kohtuudesta ole tietoakaan…)
  Murojen ja myslien tilalle olen lanseerannut puurot, smoothiet, siemenet ja pähkinät. Jos ne vaikka oppis toisessa polvessa viisaammiksi piilosokerin käyttäjiksi…

  Myslin uudelleen lanseerausta (ja kohtuukäytön harjoittelua) voisi kyllä harkita näiden sokerittomien myötä. Mutta mitä niiden kanssa syödään, jos ei sokerijugurttia…?

  1. En tiedä onko loppupeleissä sen parempi vaihtoehto, mutta meillä syödään myslin kanssa maustamatonta / luonnonjogurttia ja hitunen hunajaa ja marjoja joukkoon makua tuomaan.

 22. Omenainen kauragranola testattu ja todettu erittäin maistuvaksi 🙂

 23. Mä olen hypistellyt näitä kaupassa, mutta en ole vielä ostanut. Omenainen kaurahässäkkä kiinnostaa erityisesti 🙂

 24. Karjakko says: Vastaa

  Ihan kauheasti ei tuu käytettyä mysliä, joskus jotain muromyslejä, joissa on niitä ihania palluroita! Näistä voisin kyllä enemmistön mukaan kokeilla sitä granolajuttua. Ei varmaan olis pahitteeksi terveellinen aamu/väli/iltapala vaihtoehto..

 25. Ensinnäkin: olipa kiva postaus! Ei sellainen perinteinen yhteistyö, jossa otetaan kuva myslipurkista ja kirjoitetaan alle, että hyvää ja terveellistä on – tässä postauksessa oli jujua 🙂
  Fazerin alkupuuroja ra-kas-tan, puuropaketit laukussa muutin Italiaankin. Myslejä en ole vielä maistellut, tuo omenainen kauragranola kuulostaa kyllä niiiin hyvältä.

 26. Omenainen kauragranola ois varmasti hyvää, kuin varmasti muutkin, tykkään kauheesti näistä Alku-tuotteista, puuroista oon tykänny jo ennestään.

 27. Omenainen, noms! Rakastan rapeita ja paahdettuja myslejä, vielä kun sinne saisi pähkinöitä sekaan niin kuulostaa täydelliseltä 🙂

 28. En ole kaupassa vielä nähnyt. Fazer Alku Sadonkorjuumysli

 29. En ole vielä kokeillut sillä hinta on saanut suosimaan muita, epäterveellisempiä myslejä..miksi kaikki terveellinen onkin kalliimpaa kuin sokerihöttö?! Omenagranola kuulostaa kyllä herkulta 🙂

 30. Omenainen kauragranola on miun suosikki!

 31. Omenainen kauragranola on miun suosikki!

 32. Omenainen 🙂 tahtoo noin kivalle brunssille!

 33. Elise H. says: Vastaa

  Omenainen kauragranola herättää eniten kiinnostusta, varmasti maistuisi meidänkin perheelle 🙂

 34. Kauragranola

 35. Sadonkorjuu mysliä on meidän perheessä kokeiltu ja jopa mies tykkäsi siitä.Muut menee varmasti myös kokeiluun.Luulen että kotipuutarha mysli on meidän juttu,kun kaikki neljä ipana syö marjoja hyvin.

 36. Omenainen kuulostaa todella hyvälle 🙂

 37. Omenaista voisin maistaa. Mukana arvonnassa 🙂

Vastaa