Ihan parhaat kaverisynttärit

kaverisynttarit3

Meidän esikoisella oli muistaakseni ensimmäiset kaverisynttärit, kun hän täytti viisi. Oli keiju-teema, siivet, tyllihameet, perhos-kermakaakut, pinkkejä nonparelleja mokkapalojen päällä ja kolmioleivissä värikoodatut lipputikut. Teemaan sopivat astiat ja servetit. Saippuakuplia ja karkkia kavereille kotiinviemisiksi. Glitteriä poskissa.

Olipahan kekkerit! Varmasti lasten mielestä ihan kivat, joskin juhlien jälkeen lähinnä viimeisillään raskaana ollut äiti oli aivan puhki ja ihmetteli monen tunnin kakkuluomuksen kelpaamattomuutta. Rauhaan oli jätetty myös mokkapalat ja muut leivonnaiset. Sen sijaan popcorn-kulho oli tyhjä ja mehukannu samoin.

Aikani jaksoin vielä värikoodata ja kekkeröidä, kunnes nuo kaikki kolme tulivat kaverisynttäri-ikään. Olisikin ripoteltu bileet pitkin vuotta, mutta ei. Kun tyypit juhlivat kolmen viikon välein. Kevään kiireisimpinä viikkoina, joihin osuu usein myös pääsiäinen, vappu ja äitienpäivä. On ollut pakko höllätä. Lisäksi nuo kersojen synttärikekkerit meni jossain välissä yleisesti aavistuksen övereiksi. Oikeasti tavallisille kaverisynttäreille riittää paketti ilmapalloja ja se mehukannu ja popparit. Musat soimaan, pullo pyörimään (myöhemmässä vaiheessa sit kiertämään) ja euron Viennetta kruunaamaan bileet. Ne muksut haluaa vaan olla kavereiden kanssa ja hetken keskipisteenä. Yksikään lapsi ei oikeasti tarvitse pomppulinnoja tai poneja.

Parhaat kaverisynttärikokemukset on tulleet viime vuosina, nimenomaan ton pojan kanssa. Koska arvatkaa mitä? Kun on kouluikäinen poika, joka tykkää urheilusta ja sit sen iskä, joka tykkää kans urheilusta, mun ei tartte tehdä mitään! Hyvät äitikollegat; ulkoistakaa poikasynttärit iseille, ne rokkaa siinä!

kaverisynttarit2

Kun äiti käyttää helposti suunnitteluun, vatkailuun ja sommitteluun useita päiviä, iskä duunaa koko roskan kasaan parissa tunnissa. Tässä meidän iskän vinkit onnistuneisiin ja edullisiin kymppisynttäreihin:

 1. Varaa juhlia varten joku edullinen paikka, esim. koulun liikuntasali. Näin säästyt imurinvarteen tarttumiselta kotona sekä etu- että jälkikäteen. Pienen salin saa pariksi tunniksi täältä alle 15 euron hintaan.
 2. Lähetä kutsut Whatsappilla. Tartte mitään askarrella.
 3. Tuntia ennen synttäreitä ehtii hyvin käydä kaupassa. Pari pussia sipsejä, karkkeja ja keksejä, sekä limpparia. Ne kuitenkaan mitään hedelmiä syö. Kertakäyttöastioita ja roskapusseja. Talouspaperi voi olla hyvä.
 4. Ota mukaan palloja, mailoja ja muista kutsussa mainita sisäpelikengistä.
 5. Päästä muksut vapaaksi ja tsekkaa, ettei kukaan telo itteensä.
 6. Päästä hikiset mukulat kotiin, kerää roskat ja lakaise muruset. Lähde kotiin ja jätä ylijääneet herkut keittiön pöydälle. Päivässä ne on syöty, eikä tarttenu taaskaan siivota.
 7. Ens vuonna uudestaan.

kaverisynttarit1

Sankari oli aivan naama näkkärillä monta päivää juhlien jälkeen. Oli kuulemma parhaat bileet ja huippua pelata kavereiden kanssa.

Ehkä tästä lähtien sitä osaa itekin pitää hommat yksinkertaisina. Kuten iskä prinsiipit kiteytti: paikka, palloja ja purtavaa.

Perfect.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

4 Replies to “Ihan parhaat kaverisynttärit”

 1. Toisinaan äiti itse tarvitsee ne “lastenkutsut kuin lifestyleblogista”. Juuri sellaiset, joissa sokerihelmien väriä mätsätään kakunkuorrutteen sävyyn vielä aamu neljältä.
  Toisinaan taas mennään sillä, että käydään Lidlin kautta tuntia ennen vieraiden tuloa.
  Aina yhtä hyvät bileet, lapset eivät huomaa eroa, eikä tarvitsekaan.

  Toisinaan äiti vaan tarvitsee. Tarvitsee ne ensimmäiset kutsut lautasliinoineen jamehupilleineen, tarvitsee ne viimeiset prinsessakutsut muovikruunuineen. Tarvitsee ne naamiaiset ja merirosvojuhlat. Äiti.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Haha, sinäpä sen sanoit! Toi on niin totta. Äiti ne tarvii. Mäkin tarvitsin silloin ne muutamat. Nyt en onneks enää. 😀

 2. Karjakko says: Vastaa

  Mä oon nyt jo päätynyt siihen, että en jaksa ressata niitä synttäreitä. Toisaalta vähän ahdistaa se kauhee kilpavarustelu, mitä tuntuu olevan lasten synttäreillä.. Mä en ole yhtään innokas ohjelmanjärjestäjä, mutta isäntä joskus tykkää keksiä jotain, ettei tartte pönöttää.. Esimerkiksi pojan 1-v synttäreillä viime vuonna maalattiin sormiväreillä paaleja. Siis eihän se ohjelma sitä taaperoo kiinnostanut, mut aikuisetkin vieraat ihan tykkäs!
  Vieraat ei mun mielestä tartte vastalahjoja, kerta ne saa kakkua ja karkkia tmv. Ja mitään nimipäiviä en jaksa kyl yhtään järkätä, kun riittää ne neljät synttärit vuodessa! Tosin ei meidän tytöillä edes ole nimipäiviä..:P
  Mutta toi liikuntasali kuulostaa hyvältä! Ja monesti esim. pihalla olo on kans mukava vaihtoehto, jos sää sallii.. Meillä on tässä nyt vielä pari kuukautta aikaa valmistautua seuraaviin pirskeisiin. Juuri oli yhdet synttärit, ja tarjoilun takia ei ressattu yhtään, kun ristiäisistä jäänyt kakku oli pakastimessa odottamassa.. ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Musta tuntuu, että täällä, tai sit vaan jo mun lasten ikäisillä, se kilpavarustelu on hiukan laantunut ja oikeesti mennään niillä perusbileillä. Onneks. Voi olla, että edelleen isommissa paikoissa panostetaan eri tavalla, kun on niitä vaihtoehtojakin enemmän. Mitään nimipäiviä ei meilläkään vietetä, en oo oikein koskaan niiden pointtia tajunnu.
   Pihajuhlat on toinen ihan paras, meillä ollaan mimmien kanssa nyt harrastettu sitä. Ja onneksi isommat sisarukset on ollu innokkaita järjestämään ohjelmaa. Meitsin hommat senkun helpottuu vuosi vuodelta. 😀

Vastaa