Ihanan synkkää! Parhaat Netflix-sarjat syksyyn

Meillä katsotaan nykyään ihan hurjan vähän tv:tä, niin kuin varmaan monessa muussakin huushollissa. Useimmat lemppariohjelmat tulee tsekattua suoratoistopalveluista silloin, kun sopiva väli arjesta sattuu löytymään, ja usein katselu venahtaa maratonin puolelle, kun joku sarja vie kunnolla mukanaan.

Meidän huushollissa maratoneja haittaa vähän mun iltaunisuuteni (kello on nyt 19.41 ja olen aivan valmis pehkuihin), joten arki-iltaisin päästään harvoin yhtä jaksoa pidemmälle. Yhteisen sarjan katsominen on kuitenkin niitä harvoja parisuhdejuttuja, joita ehtii/muistaa/jaksaa arkisin tehdä. Vaikka sitten kumpikin lojuisi omalla sohvallaan hiljaa, on se kuitenkin yhteinen, kahdenkeskinen hetki lasten mentyä nukkumaan.

Eniten meidän perheen käytössä pyörii Netflix (ja tää ei oo nyt mikään yhteistyö). Se on käyttöön nähden varsin edullinen ja näppärä, eikä olla ainakaan vielä kaivattu muuta. Meillä kaikilla on myös vähän omat Netflix-juttunsa. Pienin katselee toisinaan piirrettyjä, erityisesti Winx Clubia, My Little Ponya ja Ever After Highta. Myös Fuller House ja Koottavat seikkailut on muksujen suosikkeja. Teini tykkää mm. Vampyyripäiväkirjoista ja Riverdalesta, ja yhdessähän me elettiin läpi Gilmoren tyttöjen kaikki kaudet puolen vuoden aikana.

Jos mä katselen itsekseni, valitsen hämmästyttävän usein jonkun dokumentin. Olen hurjan viehättynyt niin sarjamurhaajista, uskonyhteisöistä kuin kuninkaallisista ja pop-diivoistakin. Äskettäin katsottuja dokkareita ovat esimerkiksi Amanda Knoxista, Prinsessa Dianasta, Whitney Houstonista ja Lady Gagasta kertovat dokkarit. Ihan passeleita pätkiä. Suosittelen!

Mutta niin! Sarjavinkkejähän mun piti oikeastaan antaa. Meitä mieheni kanssa yhdistää kiinnostus synkkiä rikossarjoja kohtaan. Kauhusta, tai yliluonnollisista jutuista ei niinkään välitetä, mutta synkkäväritteisestä murhameiningistä sitäkin enemmän. Mikä on sinänsä pöllöä, kun muahan pelottaa aina iltaisin ihan perkeleesti. Tässä muillekin vellihousuille jännitystä (ja vähän muutakin) syysiltoihin:

The Killing (Jälkiä jättämättä)

No hei, Joel Kinnaman. Mutta oikeesti myös älyttömän hyvä rikossarja, pääparin loistava kemia ja otteessaan pitävä tarina. Kausia on Netflixissä neljä, joista kaksi ensimmäistä käsittelee samaa rikosta. Hyvin synkkä, ahdistavakin, mutta erittäin koukuttava. Ja ainiin, synkkä. Vikan kauden käänteisiin meinasin on pettynyt, mutta loppu oli jotenkin erityisen tyydyttävä sit kuitenkin. Vahva suositus!

Varg Veum

Pohjoismaissa osataan nämä rikoshommelit. Siltahan on varmaan kaikille tuttu, samoin kuin Millenium-trilogia. Ja Beckit ja Wallanderit tietysti. Tämä norjalainen Varg Veum on ehkä kavereitaan vielä synkempi. Itse nimiosan esittäjän karismalla mennään jälleen pitkälle, eikä kyllä yhtään haittaa, vaikka Trond Espen Seim vähän mun painajaisissa seikkailisikin. Bergenin ihanissa vuonomaisemissa tässä sarjassa murhia selvitellään. Erittäin hyvä!

Luther

En mä mitenkään pääosamiesten mukaan näitä valitse… Mutta kyllähän tuota Idris Elbaakin mieluummin katsoo kuin selkäänsä ottaa. Jos pohjoismaissa osataan rikoshommat, niin aika hyvää settiä vääntävät myös britit. Ihana, vähän hämärä ja ahdistava sarja. Ja muistinko mainita jo Idris Elbasta? Sydän.

Marcella

No välillä naispääosiakin. Tätä on harmiksi tehty vain yksi kausi, mutta hyvä kausi olikin. Tässä sarjassa on kaikki ahdistavimmat mahdolliset elementit tukehduttamiskuolemista alkaen. Sopivissa määrin myös päähenkilö Marcellan henkilökohtaista elämää, joka sotkeentuu luontevasti kokonaisuuteen. Tämän jälkeen jännäkakin housuun ainakin viikon joka ilta. Ehdottoman toimiva, siis!

River

Huhuilin juuri äskettäin itse näitä vinkkejä Facebook-kavereiltani ja napattiin kiinni tähän heti. Ollaan vähän yli puolivälissä sarjan ekaa ja ainoaa kautta, ja jo nyt voin suositella vahvasti. Eksentrinen päähenkilö (kuten näissä kaikissa) ja sopivasti jotain outoa ja erikoista. Tykkään!

House of Cards

Tätä mä olen varmaan suositellut jo aiemminkin, mutta onhan tämä nyt parasta, mitä ruudulta voi ylipäänsä katsella. Tarina on niin nerokkaasti kirjoitettu, että katsoja huomaa olevansa kieron ja kammottavan pääpariskunnan puolella, tekivät he mitä tahansa. Ja tuulistahan se on Yhdysvaltain huipulla. Kevin Spaceyn ja Robin Wrightin valovoima ja karisma ovat myös sitä luokkaa, että alta pois. Niin, ja sit yks Joel Kinnaman. Uuh!

Blacklist

Tämä sarja pääsi yllättämään. James Spader on vaan niin saakelin hyvä. Ja hyvä on itse sarjakin. Ainakin ensimmäisen kauden ajan. Me ollaan katsottu Netflixissä olevat kaksi ekaa kautta, Viaplayssä tätä taitaa olla vielä monta kautta lisää. Mulle toka kausi ei enää niin hyvin toiminut, mutta kannattaa ehdottomasti tsekata, onko oma juttu.

Niin, että jos ei muuten tämä synkeä syksy masenna, niin eiköhän näillä irtoa! Toi River on muuten kohta meillä katsottu, joten otetaan katsottavien listoille mielellään lisää sarjoja. Mitä te katsotte, kertokaa!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

9 Replies to “Ihanan synkkää! Parhaat Netflix-sarjat syksyyn”

 1. Kovin on muuttunut television katsominen. Harvassa ovat ne ohjelmat, joiden lähetyspäivän, -ajan ja kanavan muistaisit ulkoa. Eikä,sillä,toisaalta niin väliäkään enää ole, kun kaikki tuntuu olevan vanhan toistoa ja uusintaa. Vain linnanjuhlat pyritään kerran vuodessa katsomaan ihan suorana lähetyksenä ja kerralla :).

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Se on ihan totta. Enää ei paljon Metsoloita odoteta töllön äärellä, niinkuin joskus. 😀

 2. Sviddu – mun pitää hankkia elämä; olen nähnyt nuo kaikki.

  Jos Nordic Detectives kiinnostaa, niin elkää toki unohtako kotimaisia: Sorjonen ja Underworld (Alamaailma, duh). Ja sit oli kanssa Tellus (suomalaisia ekokriminaaleja ja niitä takaa-ajava poliisi (PP Petelius)), mutta se oli mun mielestä jotenkin vähän lössö.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei hyvä, nää vinkit tulee niin tarpeeseen aina! Toi Sorjonen mua kiinnosteli, mutta en tiedä, miksi se sit jäi katsomatta. Pitää panna uusiksi korvan taa.

 3. Hyvä sarja on mun mielestä The Fall. Todella koukuttava. Ihana perheenisä, joka on samalla sarjamurhaaja. Huikea roolisuoritus ja ihana tää päänäyttelijä Jamie Dornan.

  Toinen hyvä on Happy Valley. Pienen brittikylään sijottuu ja on jännä ja hyvä juoni.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Oijoi, toi The Fall kuulostaa mielenkiintoiselta! Ehdottomasti listoille. Myös Happy Valleya on moni suositellu, tääkin siis ehdottomasti ylös. Kiitos!

 4. Oon kolmee lukuunottamatta katsonu noi kaikki. Toiset ei kato telkkarii, mut itse tykkään kun tulee naurettuu, itkettyy ja kaikkee siltä väliltä. Voin suositella netflix-paketista seuraavaa (kaik olen kattonu): The affair, Mindhunter, Orange is the new black (ehdoton suosikki, saa myös nauraa), the Fall, Bloodline, Designated survivor, Rectify. Kiitti kovasti vinkeistä, sain kolme uutta katottavaa heti?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei joo! The Affairista diggasin, katsoin ekan kauden ihan telkkarista silloin. OINTB aloitettiin kerran, mutta se vähän unohtui jostain syystä. Pitää muistaa!
   Tässä on monta hyvää vinkkiä, kiitos paljon!

 5. Jos Joel Kinnamanista tykkää niin ehottomasti kannattaa kattoa ruotsalaiset Johan Falkit! Ja Islantilainen Case oli kanssa tosi hyvä.. Molemmat löytyy Netflixistä ja samanlainen sarjamaku näyttää meillä olevan 🙂

Vastaa