Valmista käsin kokattua kotiruokaa, kyllä kiitos!

Kaupallisessa yhteistyössä Kruunu Herkun kanssa

Jos nyt listaisin asioita, jotka eivät perhearjessa tekemällä lopu, niin top kolmonen näyttäisi varmaan tältä:

1. Pyykinpesu – tähän saa hauskan lisätwistin kylpyhuoneremontista, kun notkuvien pyykkikorien kanssa hiippailee anteeksipyydellen isovanhempien pyykkikoneille useamman kuukauden.

2. Tiskishow – tiskipöytä on noin 3 minuuttia viikosta siisti ja muut ajat totaalinen kuivahtaneiden murokippojen mayhem. En edes jaksa aloittaa niistä 24 hengen astiastoista, joita muksut hilloavat huoneissaan…

3. Ruoanlaitto – sen lisäksi, että kasvavien murkkuikäisten nälkä on loputon ja vatsa pohjaton, pitäisi ruoka pystyä ajoittamaan kaikkien toimintojen ja aikataulujen kannalta sopivaan slottiin, jotta energiaa piisaa kouluun, töihin, treenaamiseen ja yleiseen säntäilyyn. Heleppoa!

Välillä olen hellan äärellä manaillut, kuinka viisihenkisen perheen ruokahuollosta saisi itselleen ihan kokonaisen päivätyön, sen verran usein joku sapuska kattilassa porisee. Onko kukaan muuten koskaan laskenut, montako kertaa päivässä tenavat kysyy “mitä tänään syödään”? Arvelen kaksinumeroista lukemaa.

Ruokaa pyritään valmistamaan mahdollisimman usein suurempi satsi kerralla, jotta samasta padasta riittää syötävää useammallekin aterialle. Mutta vaikka kuinka suunnitelmallisia oltaisiin, ei arki aina noudata meidän ennalta määrittelemiä aikatauluja. Työpäivien rytmittäminen kotioloissa on välillä haastavaa, ja kun arkisoppaa höystetään vaikka remontilla lieveilmiöineen, harrastuksiin liittyvillä kuskailuilla ja ihan sillä kaikella perussäätämisellä, mitä lapsiperhetaloudessa vastaan tulee, ollaan helposti taas aivan liian myöhään laittamassa paistinpannua tulille.

Käsin kokattua ruokaa perheyrityksestä

Itse tunnen suurta kiitollisuutta arjen apureita, kuten vaikka tämän postauksen yhteistyökumppania, juvalaista Kruunu Herkkua kohtaan. Jos Kun oma arki menee välillä kiitoradalla lasketteluksi, eikä ruokaa ehdi – tai joskus vaan yksinkertaisesti jaksa – laittaa, kokkaavat kruunuherkkulaiset käsin meille herkullisia kotiruoka-annoksia, jotka ovat muutamassa minuutissa höyryävinä lautasilla.

Kruunu Herkku on pieni perheyritys Juvalla, Etelä-Savossa. Yritykselle kunnia-asia on tehdä ruoat itse käsin, lähellä tuotetuista raaka-aineista. Pikkukaupungin tytön sydämessä helähti heti, kun luin, että Kruunu Herkun ruoissa käytettävät porkkanat tulevat Pulkkisen Paavolta ja lihat Votkinin Veijolta – tuntui heti sympaattiselta ja kotoisalta.

Kruunu Herkku ei ollut itsellenikään aiemmin nimenä tuttu, mutta makuina oli: yritys on jo vuosia valmistanut ruokia kauppojen palvelutiskeille. Nyt palvelutiskien ruokia on pakattu myös annosherkuiksi napattavaksi lounasannokseksi tai helpottamaan touhuntäyteisiä arki-iltoja. Annoksista löytyy perinteiset maistuvat kotiruoat, kuten lihapullat muusilla ja puolukkahillolla, luomupinaattiletut ja paistettua lohta yrttimuusilla sekä muita herkullisia makuja, vaikkapa paistettua riisinuudelia tofulla ja pavuilla.

Ilahduttavaa oli myös kuulla, että Kruunu Herkun annospakkauksista jopa 80 % on kierrätysmuovia. Meidän kuluttajien vuoro on tietysti pitää huolta omasta osastamme ja kierrättää pakkaukset oikeaoppisesti, jotta ne saavat uuden elämän taas jossain muussa muodossa.

Viimeistele vihreällä!

Kuten Instagram-seuraajani jo tietävätkin, kaikki ruoka-annokset nousevat arjen yläpuolelle, kun ne viimeistellään vihreällä. Valitse siis annosherkkusi Kruunu Herkun monipuolisesta valikoimasta, lämmitä mikrossa, siirrä kauniille lautaselle ja viimeistele vihreällä nostaaksesi hetken arjen yläpuolelle. Äläkä ole turhan kranttu vihreän suhteen, viimeistelyyn käy yhtä hyvin yrtit kuin vaikkapa kurkkukin.

Kiinnostaisko päästä maistamaan Kruunu Herkun valmiita annosruokia? Pääsen arpomaan seuraajieni kesken yhteensä 4 kpl Kruunu Herkun ruokakasseja, puolet Facebookissa ja puolet Instagramissa (@nakitjamutsi). Siirry siis pikapikaa sinne osallistumaan!

Armollisemman arjen puolesta,
Päivi

 

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

Vastaa