Loman lopettajaiset ja lukuhaaste 2015.

Tulihan sitä jo lomailtua. Nukuttua, levättyä, talsittua villasukissa päivät pitkät poistumatta pihalle. Tuijotettua Netflixiä, luettua kirjoja, löysäiltyä koko perheellä. Huomenna koittaa paluu arkeen, onneksi tosin pehmeän laskun merkeissä. Onhan tiistaina taas vapaa. Mutta kuitenkin. On aika skarpata. Nyppiä kulmakarvat ja juoda litroittain vettä, jotta tuo joulupöhö tosta pikkuhiljaa laskehtisi.

Joulu on myös tarkoitus siivota tänään pois. Ostoskeskusjoulukuusi ilahdutti jo aikansa, nyt kaipaan taas avaruutta ja sitä “ihan tavallista”. Tulppaaniaika on käsillä, tekee mieli jo vähän kevättä. Mutta jos nyt ensin viskais ton kuusen… ja imurois seuraavat viikot niitä joka nurkasta löytyviä neulasia.

Mä päätin vuodenvaihteessa olla varsinaisesti päättämättä mitään. Koitan vaan elää, olla onnellinen ja hyvä ihminen. Keskittyä niihin asioihin, jotka on mulle tärkeitä ja eliminoida turhat ihmiset ja asiat kokonaan. Tähän haasteeseen halusin kuitenkin tarttua. Olen aina ollut kova lukemaan, mutta lukuinto vaihtelee kausittain hyvinkin paljon. Stressin ja kiireen mukaan ennen kaikkea. Nyt meinasin kokeilla, josko saisin alkaneen vuoden aikana rastin jokaiseen kohtaan. Varmasti ainakin laajentaa lukurepertuaaria tämä!

Mä haastan lukijoistani lukijat (heh heh) kanssani tähän! Meinasin koittaa ainakin muutaman kerran vuoden aikana muistaa raportoida, missä mennään. Tällä hetkellä mulla on listassa yksi rasti ja toinen tulossa. Muutama aika kinkkinen kohta tuolta löytyy… mutta se tästä tekeekin niin hauskaa! Niin ja siis luettavaa tulisi yhteensä 52 kirjaa, yhden kohdan ollessa trilogia. Yksi viikossa, saattais onnistuakin!

Oletko messissä?

(ja jos tulee mieleen jotain suosituksia, mitkä menis listaan, saa kertoa! 🙂 )

-Päivi-

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

17 Replies to “Loman lopettajaiset ja lukuhaaste 2015.”

 1. Parhaani aion yrittää että tänä vuonna ehtisin lukea. Kivasta haasteesta on kysymys. Eilen aloitin Paulo Coelhon uskottomuus kirjalla.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mä en ole vieläkään lukenut yhtään Coelhoa, vaikka on omanakin. Jospa tänä vuonna mahtuis jo “ohjelmistoon”. 🙂

 2. Mut eikös tuosta saa yhdellä kirjalla ruksittua useamman kohdan, jos hiukan harkitsee kirjahyllyn äärellä… 😉 nimim. Siitä mennään missä aita on jo nurin.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Soosoo, et saa iltaviskiä, jos fuskaat! 😀

 3. Meikä ei pysty tuohon, mietin ja mietin mutta ei vaan pysty suorittamaan lukemista. Nytkin on niin monta kirjaa kesken eikä inspistä oikein löydy, mutta olisi kyllä mukava haaste jos uskoisin lukijaminääni enemmän 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mä meen kans tosi fiiliksellä. Pyrin tähän, mutta jos ei hotsita, niin sit saa olla. Yritän kuiteski! 😀

 4. Minä oon kuule käynyt jo kahdesti jumpassakin! Kivasti lähti pöhötys poistumaan. Kuuluuko henkseleiden paukuttelu sinne asti? Ja lukenukkin oon!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Jumalauta, jumpassa! Mä kävelin tänään töistä kotiin (20 min) ja reidet oli ihan et älä saatana muija enempää, joululäski haluis mieluummin asettua aloilleen.
   Oot super-reipas, ansaitset viiniä! 😀

   1. Okei, sait ylipuhuttua 😛 Kippis!

 5. karjakko says: Vastaa

  Hei, tämä vaikuttaa hyvältä haasteelta! En jaksais millään niitä “pakollisia” liikuntaan aktivoivia haasteita… Oon nyt muuten jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutta nyt vasta kommentoin (vaikkei mitään sanottavaa paljoa olekaan). Mutta siis, sun juttuja on tosi mukava lukea!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Joo, mä en kans ees yritä niihin. Ku ei onnaa. Ja oon myös päättäny olla pakottamatta itteeni mihinkään (ku oon velliperse). 😉
   Just sopivasti sanottavaa, kiva ku kommentoit! 🙂

 6. Mukana! Luen sen verran paljon, että saatan ehkä saada melkein kaikki täyteenkin. Tosin usein dekkareita, että tarttee miettiä jotain muutakin 😀

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Siks mäkin tästä innostuin, ku jos nyt tulis valittua jotain muuta ku aina niitä tuttuja ja turvallisia. 🙂

   1. Karjakko says: Vastaa

    Mä oon sen verran urautunut lukija, että ajattelin hyväksyttää tähän myös sellaisia kirjoja, jotka oon jo aiemminkin lukenut (mutta luen siis uudestaan tänä vuonna). Mutta varmasti myös kurkkaan laatikon ulkopuolelle!;)

 7. Otan haasteen vastaan! Paitsi että ajattelin käyttää siihen vuoden sijasta kaksi… 😀 (olen realisti…)

 8. Johanna says: Vastaa

  Messissä. Mä luen kyllä paljon, varmaan ainakin kakspuolsataa kirjaa vuoteen, mutta tässä tulee ainakin erilaisia.

 9. Mukana,
  just printtasin tuon listan.
  Viime vuonna päätin lukea 52 kirjaa ja luin 53 (Hyvä minä!!),
  joten tälle vuodelle asetin tavoitteeksi sitten 60.
  Tiukkaa saattaa tehdä,
  mutta tämä lista on hauska ja motivoi kovasti.
  Nyt sitten lähden tutkimaan että mihin kohtiin tungen jo lukemani 7 kirjaa.
  Tästä tulee kivaa!

Vastaa