Huoleton mökkiloma nollaa arjen pehmittämän pään

Kaupallinen yhteistyö: Lomarengas

En väitä, etteikö olisi ottanut päähän, kun viime keväänä pandemian levitessä peruuntui ensin yksi… sitten toinen… ja lopulta kolmaskin keväälle ja alkukesälle varattu ulkomaanmatka. Vaikka sitä miten takaraivossaan hoki, että reissut eivät nyt ole niitä tärkeimpiä asioita, oli pitkään odotettujen lomien peruuntuminen valtava pettymys. Etenkin, kun lomamatkoja on mahdollista tehdä harvakseltaan.

Mitä pidemmälle tilanne eteni, sen selvemmäksi alkoi käydä, että aurinkorannoille ja Keski-Euroopan suurkaupunkien turistirysiin ei hetkeen yksinkertaisesti ole asiaa. Vaikka kotona hyvin viihdytäänkin, alkaa samojen seinien sisällä työskentely, harrastaminen, eläminen ja oleminen käydä pidemmän päälle aika yksitoikkoiseksi. Ainakin meikäläisen pää kaipaa uutta maisemaa tuulettuakseen aina välillä.

lomarengas

lomarengas

mökkiloma

Me päästiin haukkaamaan happea ja nollaamaan ajatuksia mökkilomalle yhdelle Lomarenkaan (joka on siis tämän postauksen yhteistyökumppani) tuhansista mökeistä. Toiveissa oli rauhaa ja hiljaisuutta, ulkoilumaastoja, lempeitä löylyjä ja rentoutumista. Ensimmäistä kertaa ikinä piti myös ottaa huomioon, että mökki olisi myös lemmikkiystävällinen, koska tietysti Lyyli lähti viikonloppulomalle mukaan.

Vaikka me ei varsinaisesti mitään retkeilijäporukkaa olla, tietynlainen erähenkisyys mökkiä valitessa viehätti. Päädyimme runsaan tunnin ajomatkan päähän, Turun kupeessa sijaitsevaan Kurjenrahka-mökkiin, joka tarjosi täydellisen arjesta irtaantumisen muutamaksi päiväksi.

coton de tulear

lomarengas

Lomarenkaalla on mistä valita

Lomarenkaalla on lähes 4000 vuokramökkiä ja vapaa-ajan huoneistoa ympäri Suomen aina etelän kesäpaikoista pohjoisen hiihtokeskuksiin. Valikoimaa on valtavasti ja jokaiseen tarpeeseen – loma-asuntoja löytyy isojen porukoiden hulppeista huviloista pieniin erämökkeihin. Yksityisten omistajien mökit on siis koottu kätevästi yhdelle sivustolle, laatutarkastettu ja luokiteltu Lomarenkaan toimesta ja myös vakuutettu, jos vaikka jotain harmillista sattuisi mökkilomalla tapahtumaan (ja miksi muuten usein juuri silloin sattuukin…).

Mökin saatavuus haluamalleen ajankohdalle on helppo tarkistaa Lomarenkaan nettisivuilta, samoin hinta juuri valitsemalleen ajankohdalle. Varaaminen käy yhtä helposti klikkailemalla suoraan sivujen kautta, tai sähköpostitse Lomarenkaan asiakaspalvelusta. Itse en esimerkiksi huomannut, että meidän mökin sai useammaksi päiväksi viikonlopun hinnalla, ja olin positiivisesti yllättynyt, kun asiakaspalvelusta huikattiin mahdollisuudesta pidentää mökkilomaa samalla rahalla. Niinpä me vietettiin muina sulovileeneinä lopulta Kurjenrahkassa yksi ekstrayö, kun kerran samaan rahaan sai!

lomarengas

mökkiloma

Täydellinen nollaus ennen arjen alkua

Meidän viikonloppuloma koostui juuri niistä aineksista, joita siltä toivottiinkin: takkatulen loimotuksesta, ulkoilusta, nuotiomakkarasta, kirjoista, puusaunan pehmeistä löylyistä ja yhdessäolosta. Aamuisin nukuttiin pitkään ja nautittiin aamukahveista pitkän kaavan mukaan avotakan loimotuksessa. Tilavaan mökkiin olisi mahtunut seitsemänkin henkeä, mutta meillä isommat teinit jäivät naapurin papan avustuksella talovahdeiksi ja me lähdettiin matkaan nuorimmaisen kanssa kolmistaan. Aika mukavaa oli vielä ennen arjen pakerrusta päästä antamaan jakamatonta huomiota teini-iän portteja kolkuttelevalle kuopukselle, ja perjantainen etäkoulupäiväkin onnistui mökin pirttipöydän äärestä ihan yhtä hyvin kuin kotoakin.

Mökki oli täydellinen juuri tällaiselle irrottautumisviikonlopulle – kaukana kaikesta ja tarpeeksi askeettinen. Sähköt ja vesi mökissä oli, kuten myös astiat ja muu tarpeellinen, joten ruoanlaitto onnistui helposti. Ennakkoon päänvaivaa aiheutti hieman se, mitä kaikkea mukaan tarvitaan: pakatako mausteet, suodatinpussit ja kelmut, vai löytyisikö mökistä. Nämä seikat olisi vaivatta voinut tarkistaa mökinomistajaltakin, jonka kanssa asiointi sujui erittäin hyvin ja mutkattomasti, mutta pakattiin kassiin kuitenkin varuiksi myös suolat ja pippurit. Mausteita mökissä ei ollutkaan valmiiksi, mutta suodatinpussit, leivin- wc- ja talouspaperit ja polttopuut löytyi talon puolesta.

Takkaa ja saunaa lämmitettiinkin mökillä joka ilta, mutta sen verran jänishousuja oltiin, ettei kipaistu löylyistä lampeen vilvottelemaan vaikka vasta äskettäin jäätyneeseen veden pintaan olisi helposti hakannut kastautumisen mentävän kolon. Ehkä ensi kerralla.

lomarengas

mökkiloma

Onnistunut mökkiviikonloppu herätti jo pientä kuumetta kokonaiselle kesäiselle mökkiviikolle. Itä-Suomen suunta kiinnostaa, samoin etelämmän pikkukaupunkien kyljissä sijaitsevat loma-asunnot. Ja voi, miten mielelläni kokoaisin ystäväporukan kesäiselle huvilalle viikonlopuksi hauskanpitoon, kun tämä koronankurimus on viimein ohi. Omaa mökkiä meille tuskin koskaan tulee, mutta tällainen satunnainen vuokramökki on meille mökittömille erinomainen vaihtoehto.

–Päivi

Ja p.s. Sitten kun kaikki tulette kesällä kotimaanmatkallanne tänne Suomen Costa Bravalle, elikäs Uuteenkaupunkiin, niin Lomarenkaan mökkejä löytyy muutama myös täältä. Vink, vink.

P.S. vol 2: Kotimaassa matkaillaan todennäköisesti tulevanakin kesänä ahkerasti, joten varaukset kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin.

 

 

 

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Huoleton mökkiloma nollaa arjen pehmittämän pään”

 1. Hei! Oliko tästä kuinka pitkä matka kurjenrahkan luontopolulle? Oliko siisti mökki ja vesi juotavaa? Piti tsekata mökki, kun vaikutti hyvältä ja olisi kyllä meidän perheelle otollinen kohde. Ja mökkivuokrausta harrastellut. Ihanat kuvat olette ottaneet! 🙂 Helena

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Moi! Me ei käyty Kurjenrahkan luontopolulla, koska sinne oli useamman kilometrin matka lopulta ja päädyttiin ulkoilemaan siinä lähimaastossa. Runsaan puolen kilsan päässä vielä mökkimailla oli kiva laavu, missä käytiin paistamassa nuotiomakkaraa. Maasto oli aika soista osittain, eli vedenkestävät kamat on in! 😁
   Mökin vettä me käytettiin peseytymiseen, mutta juomavesi vietiin mukana, mikä oli hyvä päätös. Johtovedessä oli vähän ikävä haju, mutta peseytymiseen oli ihan bueno. Sauna oli ihana, hyvät löylyt!
   Mökin siisteys oli ok-tasolla, mutta ei mitenkään tip top. Hyvin “erämökkimäinen”. Meille toimi tähän erakoitumiseen tosi hyvin! ☺️

   Voit laittaa lisääkin kyssäreitä vaikka sähköpostilla, jos vielä haluat kysellä lisää: nakitjamutsi@gmail.com

Vastaa