Me kaksi ja Köpis

Nuo kesäkuun alun lyhyen Kööpenhamina-reissun kuvat on pyörineet silmien alla jo reilun kuukauden päivät ja aina vaan mietin, että joo, tarttis muistaa tehdä se reissupostauskin. Mutta ehkä jo totuttuun tapaan, hieman jälkijättöisesti ja hämäläiseen malliin annetaan asioiden ensin hautua tarpeeksi kauan, unohdetaan kaikki turha ja vasta sitten kerrotaan maailmalle, mitä tapahtui. Eipähän tule ainakaan liian pitkä ja puiseva juttu. Ehkä.

kopis1

kopis2

kopis3

Mun suuri haave on, että joka vuosi olisi mahdollista tehdä edes yksi ulkomaanreissu, vaikka sitten lyhyempikin. Viime vuosina ollaankin päästy ihan mukavasti viikonloppupyrähdyksille ihan kaksin. Kohteet on olleet lyhyen lentomatkan päässä, kuten just tää Kööpenhamina, Riika ja Budapest ja parhaan ystäväni kanssa viime syksynä valloitettu Oslo. Köpikseen mentiin alkukesästä siis jo toistamiseen, mikä meidän kohdalla meinaa soitellen sotaan, potenssiin miljoona.

Köpis valikoitui matkakohteeksi jo jouluna, kun yllätin miehen lipuilla Musen keikalle. Joo, tulihan ne Suomeenkin, mutta halusin ympätä samaan vähän jotain spessumpaa, joten smørrebrødia ja ølia oli tiedossa. Ja tietty loogisesti ajattelin, että kun on puoli vuotta aikaa hoidella lentoja ja majoitusta kuntoon, niin tulis ihan priimaa. Sitten niin.

kopis4

kopis5

kopis6

kopis7

Ei nyt ihan priimasta voida puhua, mutta mainiosti reissu onnistui silti. Taas tuli mukamas niitä muuttujia ja lennot varasin lopulta muutamaa viikkoa ennen ja majoituksen hätäpäissäni Airbnb:stä vasta muutamaa päivää ennen reissua. Köpiksessä sattui olemaan samaan aikaan joku valtava terveydenhoitoalan konferenssi, mikä osaltaan selitti jo varsin ajoissa täyteen buukatut hotellit. Kotimajoitus toimi meille ihan mainiosti, mutta Airbnb-kokemukset ansaitsevat ehkä ihan oman postauksensa vielä myöhemmin.

Koska oltiin tuolla lomailtu jo aiemmin (ja ollaan laiskoja lomailijoita), päätettiin ettei lähdetä väkisin kiertämään nähtävyyksiä, vaan mennään sinne mihin nenä sattuu milläkin hetkellä osoittamaan. Kööpenhamissa on äärimmäisen selkeä ja helppo metrolinja ja metrolla suhailtiinkin asuinpaikastamme Frederiksbergista muutama pysäkinväli ihan keskustaan ja toisin päin. Myös keikkapaikka Forum (joka oli muuten Tukholman Tele2 Areenan jälkeen aivan naurettavan pieni) oli myös vain yhden pysäkin päässä kämpiltä. Frederiksbergissa oli myös iso ostoskeskus, valtava määrä kahviloita ja ravintoloita ja päivittäistavarakaupat kaikki ihan hollilla, joten vaikkei ihan keskustassa asuttukaan, kaikki oli lähellä.

kopis8

kopis9

kopis10

kopis12

kopis-mina

Ensimmäisenä päivänä lähdettiin seikkailemaan keskustaan, käveltiin läpi Strøget ja syötiin Nyhavnissa. Mitä ei siis koskaan kannata tehdä, koska siellä on kallista, ehkä vähän keskinkertaista ja siellä syö kaikki muutkin turistit, mutta kun nälkä nyt sattui yllättämään juuri siinä. Osuttiin myös paikalle juuri joidenkin kansainvälisten markkinoiden aikaan ja ostettiin kämpille iltapalaksi erilaisia juustoja ja leipiä. Hypättiin muina turisteina aika spontaanisti satamasta mukaan opastetulle risteilylle, mikä osoittautuikin ihan mukavaksi tavaksi nähdä kaupunkia vähän eri perspektiivistä. Ja tulihan siinä ne pakolliset nähtävyydetkin samalla. Päivä sattui olemaan aika kylmä, joten viluksi tunnin reissulla pisti, kun en ollut tajunnut varautua, mutta muuten oli oiva veneily kyllä.

Toisena päivänä jäätiinkin hengailemaan Frederiksbergiin, istuskeltiin rauhassa kahviloissa ja shoppailtiin ostoskeskuksessa. Ehkä parasta Kööpenhaminassa on se kokonaisvaltainen inspiraatio, jonka sieltä saa mukaansa, oli kyse sitten leipomisesta, pyöräilystä, pukeutumisesta tai sisustuksesta. Ne tekee kaiken niin hitsin vaivattomasti ja ihanasti. Kaupoista innostuin eniten Tigerin tyyppisestä valtavasta säläkaupasta Søstrene Grenestä ja aivan ihastuttavasta sisustustarvikkeita ja vaatetavaraa myyvästä Bahnesta. Näitä ei ainakaan siis Köpiksen reissulla kannata missata.

kopis11

kopis13

kopis14

kopis15

kopis16

Illalla ajeltiin suoraan Forumille ja nautittiin aivan järrrkyttävän kovasta Musen keikasta. Lento kotia kohti lähti jo seuraavana aamupäivänä, joten aamiainen nautittiin kentällä ja iltapäivällä oltiinkin jo kotosalla.

Lyhythän se taas oli, mutta tyydytti reissukuumeen hetkellisesti. Pidempään haaveilemani Amsterdam on toivottavasti seuraava kaupunkilomakohde. Joskus. Ja siellä ollaan kyllä vähintään kolme yötä.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

5 Replies to “Me kaksi ja Köpis”

 1. Mä arvasin että ” siskot ” on sun makuun kun olen kuvia katsellut ☺
  Ne pullot oli kivat, itsekin hypistelin

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Joo, siis aivan helmi! Olisin varmaan tuonu enemmänkin tuliaisia, jos ei ois noita painorajotuksia laukuissa… 😉 Kiitos vinkistä, siis! 🙂

 2. Suosittelen edelleen Reykjavikia, paljon Amsterdamia mielenkiintoisempi paikka (jos et ole pilvenpösyttelijä;)) muuten et kestä olla kolmea yötä siellä (hotelliyöt kalliita ihan peruspaikoissa). Olen käynyt kahdesti A:ssa ja kerran Reyjavikissa, mut riippuu mitä lomaltasi haet. Islanti/Reykjavik on ainutlaatuinen!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No siis joo, ehdottomasti haluan käydä myös Reykjavikissa! Mutta eiiii, älkää viekö Amsterdamia multa! 😀 Oon haaveillut siitä jo niin pitkään (vaikkein pössyttelijä ookaan… muistaakseni ;)). Mutta oon kyllä joltain aiemminkin kuullut samaa. En pelaa! :/

 3. […] postaus on ollut ajatuksen tasolla teossa jo kesäkuisesta Köpiksen reissusta asti, mutta enpähän taas ole saanut aiemmin aikaiseksi. Ja toisaalta en oo ollut oikein edes […]

Vastaa