Kun pikkukaupunki uuden ravintolan sai

Uganda maailmankartalle! huusi hän sohvakammiostaan juustonaksupussin alta huomatessaan, että pikkuruinen rantakaupunki oli saamassa uuden ravintolan. Eikä mitä tahansa ravintolaa, vaan modernin aasialaisen ravintolan. Oranssi naksutahna suupielissään hän lähti levittämään ilosanomaa eteenpäin.

Ymmärrätte varmaan, että 15 000 asukkaan syrjäisessä rannikkokaupungissa uutuudet katukuvassa noteerataan varmasti lähes jokaisen asukkaan osalta. On selvää, että pikkukaupungeissa palvelutarjonta ei yksinkertaisesti voi olla lähellekään yhtä laaja kuin suuremmilla paikkakunnilla, joten erityisesti kun joku uskaltautuu täällä toteuttamaan unelmiaan (niinkuin eräskin karkkikauppias kerran…), on siitä suotavaakin pitää hieman meteliä.

kimchi1

kimchi2

Minä pääsin etuoikeutetusti tutustumaan ennakkoon tähän uuteen aasialaisravintola Kimchiin ja olin koko lounaan ajan kyllä varmasti kuin pikkutyttö innosta punaisine poskineni. En vaan voinut uskoa istuvani keskellä pientä Uuttakaupunkiani maistelemassa tuoreita, aasialaisia makumaailmoja, ilman ainuttakaan katosta roikkuvaa punaista paperilyhtyä. Maistelin susheja, paistettuja nuudeleita, korealaisittain valmistettua kanaa ja puunkorvasieniä. Kuulostaa varmaan typerän arkipäiväiseltä monelle, mutta täällä uutta, erilaista ja kertakaikkisen ihanaa.

Kimchin liikeidean takana ovat tuoreus, lähellä tuotettu ruoka ja myös aasialainen tapa ruokailla ja jakaa ruokalajit yhdessä. Tarjolla on monenlaisia pieniä annoksia yhdessä jaettaviksi. Arkisin tarjolla on lounasta ja viikonloppuisin a la cartea. Erikoisuutena päästiin kokeilemaan Hot Stone -menetelmää, jossa asiakas käytännössä paistelee ruokansa pöydässä itse tulikuuman kiven päällä. Kivellä parissa minuutissa valmistuneet ohuet marmorihärän fileet olivat uskomattoman mureita, eikä erilaisissa kastikkeissa ja tahnoissa säästelty. Nytkin on pelkästä ajatuksesta jo syljeneritys maksimissaan.

kimchi3

kimchi4

kimchi5

Tuoreus on ravintoloitsija Kimmo Lahdelle kunnia-asia ja hän lupasikin, että ruoanlaitossa ei käytetä lainkaan pakasteita, eikä ravintolassa ole myöskään mikroa. Vauvanruokapurkit hän lupaa lämmittää vesihauteessa, joten myös pikkulapsiperheet uskaltavat ravintolaan astella. Lastenlistalta löytyy mm. kalaa ja kanaa, jotka todennäköisesti ainakin meidän jälkikasvuun uppoisivat.

Itse ravintolatila oli ilmeeltään moderni ja viihtyisä, tosin pinkit syklaamit muoviruukuissaan toivat hieman yllättävän mummolafiiliksen muuten harkitun oloiseen kokonaisuuteen. Mutta nämä on näitä pikkujuttuja, eikä itse ravintola ollut tuolloin vielä edes auki, joten huomisiin avajaisiin mennessä viimeistelyt ovat varmasti jo kohdillaan.

kimchi6

kimchi7

kimchi8

Mä toivon tosi kovasti, että uusikaupunkilaiset ottavat myös tämän ravintolan omakseen, kuten muutaman muunkin viime vuosina perustetun uutuuden. Sen sijaan, että huudellaan poteroistamme että mahtak sin mittä asiakkai riittä, pidetään itse huoli siitä, että riittää. Käykää oikeasti rohkeasti kokeilemassa. Tämä on uutta, freesiä ja ihan törkeän hyvää!

Mikä?

Ravintola Kimchi

Missä?

Sepänkatu 1, Uusikaupunki

Mitä?

Lähialueen tuotteista valmistettua ruokaa aasialaisittain

Avoinna?

Arkisin lounas 11-16

Viikonloppuisin a la carte klo 21 saakka

Miksi?

Koska hyvää, uutta ja rohkeaa!

Kannattaa tulla kauempaakin!

-Päivi

P.S. Jostain syystä bloggari oli ainoa, joka uskalsi nauttia lasillisen pressilounaalla tarjoiltua viiniä. Toista en enää kehdannut…

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

8 Replies to “Kun pikkukaupunki uuden ravintolan sai”

 1. Kirsi Lindroth says: Vastaa

  Upeaa luettavaa taas kerran, kiitos perjantai-iltapäivän naurun pyrähdyksistä Päivi <3

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Mukava kuulla! Ja kiitos teille kutsusta, nautin suunnattomasti! 🙂

 2. Hieno juttu, että on tällainenkin uusi ruokapaikka Ugandas. Kiitos mukavasta kirjoituksestasi taas kerran. Olisinkin ilman sitä ollut ihan pimennossa 🙂

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hienoa, jos tämä on valaissut uuden paikan ilosanomaa eteenpäin. 🙂

 3. Vau! Tuota pitää testata kun seuraavaksi tulen käymään kotikotona. Hei Poris on jotain 80 000 asukasta ehkä ja täälläkin on ravintolatarjonta onnetonta. Ketjuja kyllä riittää mutta persoonallisia ravintoloita saa hakea. Onneksi on Reposaaren Merry Monk, Blind Burger ja Bucco. Siinä ne tais ollakin….

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Täällä on näin pieneksi kaupungiksi oikeasti tosi kivoja paikkoja, mutta niin kivaa kun joku uskaltaa kokeilla jotain ihan erilaista ja tarjolla on vaihtelua pizza- ja burgeritarjonnalle (joskin se on kyllä hyvä ja monipuolinen). Toisaalta pienuus voi olla etukin, täällä kun noita ketjurafloja ei Hoolla alkavaa purilaisketjua lukuunottamatta ole… 🙂

 4. Kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Blogissa oli herkuillisen näköisiä kuvia. Nam!
  Hienoa, että kesäkaupunkiinni tulee persoonallisia ja kansainvälisiä ravintoloita. Aion käydä bongaamassa, kun tulen taas Ukiin.

 5. Toi on niin totta: “Mahtak sin kukka mennä?” *sitä lausetta tässä on kuunneltu jo toista viikkoa mutta onneksi myös niitä toisia että: “Pöytävaraus on jo tehty tai että hyvää oli!”
  Nyt on sitten näytön paikka tästä edespäin monta kautta, että tulee tutuksi ja erityisesti hyväksi todetuksi. Kun meitä on niin vähän. Tässä kaupungissa.

Vastaa