Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 11. luukku – kaikkien aikojen paras joulu!

Tarpeeksi hyvässä joulukalenterissa jouluun yritetään valmistautua rennoin ottein ja nauttia juhlakauden tunnelmasta. Kalenteriluukku avataan joka toinen päivä.

Eilen suunnistin työhuoneelle jo aamuvarhaisella viimeistelemään muutamia työjuttuja. Kymmeneltä, kun olin saanut pyyhittyä kaikki to do -listani kohdat, pamautin koneen kannen kiinni, muistin nypätä roskiin vietäväksi työhuoneeni roskapussin ja suunnistin jouluvapaille.

Vaikka edessä ei tällä kertaa pitkää lomaa ole, kuten monilla sopivasti osuneiden pyhien ansiosta varmasti on, oli askel kuitenkin eilen viimeisiä jouluostoksia tehdessäni kepeä. Vaikka joulustressi on menneiden viikkojen aikana ehtinyt jo muutamankin kerran painaa päälle, kuin varkain jouluvalmisteluja oli ilmeisesti tullut kuitenkin tehtyä jossain välissä. Kun tänään palasimme joulun ruokaostoksilta kotiin, seisahduimme molemmat keittiön kynnykselle vähän hämillämme. Ettäkö huomenna vielä pieni kyläily- ja lahjakierros, eikä sitten enää muuta? Ollaankohan me unohdettu jotain?

Juuri nyt on tosi rento olo ja ihanan jouluinen fiilis. Osaltaan viime hetken säätöjä on varmaan helpottanut sekin, että tänä vuonna päätin ihan oikeasti hommata vähemmän lahjoja, enkä ole joutunut hikoilemaan yhdessäkään jouluruuhkassa. Muutamaa pelireissulla hommattua pakettia lukuunottamatta olen saanut hankittua kaikki tarvitsemani kotikaupungista, ja ne, joita täältä ei saa, olen tilannut verkosta. Itselleni merkittävän summan sijoitin lahjatavaran sijaan luonnonsuojelulle – piirakkamuijaporukan nimissä ostin Luonnonperintösäätiöltä palan suomalaista ikimetsää ja lasten kummien paketteihin varatulla rahalla aloimme lasten kanssa WWF:n norppakummeiksi. Näistä lahjoista tuli paitsi itselle ja lapsille tosi hyvä mieli, myös valtavan ilahtuneet kiitokset niiden saajilta.

Ruuhkajonotteluun en joutunut vielä tänäänkään, vaikka sitä vähän etukäteen ruokakauppaan lähtiessä pelkäsin. Mutta tämä onkin yksi pikkukaupungissa asumisen ehdottomista plussista – asiat hoituvat hirmuisen jouhevasti, myös sesonkien aikaan. Nyt on siis kaikki jouluemmeet kuusesta kinkkuun odottamassa, ja vaikka paketointi on iloisesti vielä vähän levällään, on jo aikaa oikeasti nostaa jalat ylös ja kaataa viiniä lasiin.

Tuntuu jälleen kerran ihan hassulta, että joulun valmistumisesta tai onnistumisesta tuli taas otettua paineita, vaikkakin jo vähemmän kuin vielä muutama vuosi sitten, mutta kuitenkin. Musta nimittäin tuntuu, että tästä tulee omalla tavallaan varmasti taas kaikkien aikojen paras joulu. Sekä samanlainen että ihan erilainen aiempiin vuosiin verrattuna. Mutta hyvä, ihana ja paras.

Toivottavasti teillä kaikilla on vähintään yhtä hyvä, lämmin ja hellä fiilis, ku meitsillä. (ja viinillä ei muuten osuutta asiaan… vielä)

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 11. luukku – kaikkien aikojen paras joulu!”

  1. Kiitos!

    En tiedä, onko se tämä vuosien kokemus ja jo vähän isommiksi kasvaneet lapset, mutta joulu on meilläkin hyvin hanskassa ja ”paketissa”. Vähän kynttilöitä vielä sytytettävä ja laatikot laitettava vielä uuniin..

    Hyvää joulua!

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

      Ihanaa joulua! <3

Vastaa