Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 2. luukku – joulun suosikkisoittolistat

Tarpeeksi hyvässä joulukalenterissa jouluun yritetään valmistautua rennoin ottein ja nauttia juhlakauden tunnelmasta. Kalenteriluukku avataan joka toinen päivä. 

Mulle musiikki on aina ollut tärkeässä osassa joulutunnelman nostattamisessa. Jo lapsena kävin äitini kanssa kirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja ja vanhoilta c-kaseteilta soitin lakkaamatta samoja tuttuja joululauluja vuosi toisensa jälkeen.

Lapsuudenkodissa tuttuja jouluääniä olivat esimerkiksi Katri Helena, Kirka, Vicky Rosti ja Irwin. Kasetteja oli kaksi, musta ja harmaa, jotka kaivoin esille aina hyvissä ajoin viimeistään marraskuun alussa. Olin jo pienenä taitava pakenemaan omiin mielikuvitusmaailmoihini ja saatoin hyvin viettää tuntikausia omaa joulutunnelmaani nostattaen piirtelyn, askartelun ja joululaulujen parissa.

Mulla oli tietysti myös ihan oma joululauluvihko, johon tekstasin ylös suosikkilaulujeni sanoja, usein suoraan kauneimpien joululaulujen lauluvihosta.

Olen siis lapsesta saakka ollut vähän joulupöpi. 

Vielä ollessani lasten kanssa hoitovapaalla, saatoin pyöräyttää joululevyt soimaan aikaisimmillaan jo lokakuussa ensimmäisiä joulupaketteja kääriessäni. Karkkikauppaa pitäessäni pyöritin muutaman joululevyn pitkänä ja kiireisenä joulunalusaikana putiikissani puhki ja opin esimerkiksi, että Mikko Alatalolla on joululaulu, jonka nimi on Hauskaa löylyä. En ole sittemmin kuunnellut.

Rajattoman joululevy taisi olla ensimmäinen omaan kotiin hankkimani joululevy aikanaan ja onkin omalla tavallaan aivan erityinen. Edelleen levyn aloitusraita Joululaulu herättää hyvin lämpimiä fiiliksiä.

Spotifyhin olen koonnut itselleni muutaman erilaisen joululistan: sekalaisen, chillailulistan ja oman listansa legendaarisimmille lapsuuteni joulubiiseille. Ja koska joulu on jakamisen aikaa, halusin jakaa omat suosikkibiisini myös teidän kuunneltavaksenne. Esimakua voi klikata kuunneltavaksi heti tästä ja koko listan pääsee kuuntelemaan Spotifyssa.

Nakit ja mutsin joulu

Jos tämä lista olisi c-kasetilla, sen päällä lukisi “sekalaista”. Eli kaikkia suosikkijoululauluja vuosien varrelta.

Chilli joulu

Aina ei huvita kuunnella rekiretkiä tai muuta reipasta tonttuilua. Tämä on sellanen “painelin jouluruuhkassa, oon ihan loppu ja haluun viiniä” -lista.

Lapsuuden joulu

Kop, kop, kop, kop, kop, kuuluu rappusilta! Jos jotkut biisit vievät muistoissa lapsuuden jouluihin 80-90 -luvun vaihteeseen, niin nämä. Hassua muuten, miten biisit menee edelleen ulkoa, vaikka olisi montakin vuotta kuuntelujen välissä.

Kaksi joululaulua nousee mun listoilla selkeästi yli muiden: O Holy Night ja The Christmas Song, useina versiona, sekä suomeksi että englanniksi. Nämä tuovat mulle joulun.

Mitkä on teidän suosikkijoululauluja? Tai kuunteletteko ylipäänsä joulumusaa?

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

6 Replies to “Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 2. luukku – joulun suosikkisoittolistat”

 1. Rakkaita joululauluja on paljon, mutta ylitse muiden on Tulkoon joulu, jota kuuntelin liikutuksesta nyyhkien esikoisen ensimmäisessä koulun joulujuhlassa. Kuopus oli silloin 8 päivää vanhana mukana turvaukaukalossa ja hänen nimekseen oli jo päätetty Toivo. Toivo-kuopus täyttää ensi viikolla 12v ja esikoinen lähtee joulun jälkeen armeijaan. Varustaudun ala-asteen viimeiseen joulujuhlaan säkillisellä nenäliinoja ?? mutta toivon silti kuulevani taas tuon ihanan laulun

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hei tämä on kyllä ihana, tykkään myös tosi paljon! Mulla menee kans ihan vetistelyksi nuo lasten kaikki juhlat aina. ❤️

 2. Keekeläinen says: Vastaa

  Painetaanko peukkua, täällä toinen joka aloittaa joulusoitot viimeistään Pyhäinpäivänä. Ja sen jälkeen soikin koko hereilläoloajan! Mulle on aika tärkeää, että kappale on hyvin esitetty, saa selvän sanoista ja sovituskin on tehty huolella. Raskasta joulua ja tingeltangelit ei uppoa eikä oikein se, että jokainen iskelmälaulaja tekee sen pakollisen joululevyn.

  Cd-levyjä, joulusellaisia siis, löytyy satakunta ja nyt kun hankin Spotifyn, mullakin on siellä lista. Enemmän rauhallisempaa sortimenttia, mutta kyllä eloisampaakin löytyy. YL:n Jouluyönä (Koristeissaan kiiltää kuusi) ja Alta trinita beata säväyttävät joka kuuntelulla. Sylvian joululaulu Sulo Saaritsin tai Mauno Kuusiston esittämänä pistää itkemään – tulee lapsuus mieleen. Ja kun olen puoliksi suomenruotsalainen, nautin myös sillä kielellä esitetyistä lauluista. Esim Sofia Källgren, Sanna Nielsen ja Helen Sjöholm ovat suosikkejani.
  Viikonvaihteessa olin erään lukion joulukonsertissa, jossa nuorimies esitti järisyttävän kauniin laulun Josep’s lullaby. Löytyy Spotifysta ainakin Mercy me’n esittämänä. Suosittelen! Vaan eipä tule joulua ilman Jussi Björlingin O Helga natt’ia!!

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No sä oot selkeesti ihan ammattijoululauluilija! Mä oon kieltämättä ollu hiukan sellainen tiettyihin biiseihin jämähtelijä, mutta nyt oon yrittänyt löytää itelleni uusia artisteja ja versioita vanhoistakin biiseistä. <3

 3. Kuuntelen, tietenkin, paljon joulumusiikkia. Olen yrittänyt siirtää aloituksen aina joulukuun puolelle.
  Jouluradio on yksi suosikeistani. Sieltä tulee elämään myls uusia suosikkeja.
  Rajaton pitää pintansa, jos levyltä kuuntelen (ja sieltähän minä).
  Käytössä tunnelmanluojina ovat myös lapsuuden vanhat formaatit: c-kasetit ka lp-levyt. On tunnelma kohdillaan ??

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Jouluradio on kyl hyvä! Mutta mulla meni jotenkin pasmat sekasin, ku siellä on niitä kanavia niin hitsisti, ni sit en enää osannut valita, että mitä haluan kuunnella. 😀 Nyt oon siirtyny enemmän tonne omiin listoihin, ni tulee sit ainakin varmasti suosikkeja. <3

Vastaa