Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 4. luukku – glögi-illan helpot porohyrrät

Tarpeeksi hyvässä joulukalenterissa jouluun yritetään valmistautua rennoin ottein ja nauttia juhlakauden tunnelmasta. Kalenteriluukku avataan joka toinen päivä.

Olen kyllä monenlaisten leivonnaisten ystävä, mutta erityisesti suolaiset piirakat ja muut pikkusuolaiset ovat sellainen mun heikko kohta. Näin joulun alla, erilaisissa pikkujouluissa ja illanistujaisissa on kiva laittaa pöytään jotain pientä ja helposti valmistuvaa tarjottavaa.

Kokeilin rullailla voitaikinasta napakan suolaisia porohyrriä, joiden savuinen aromi sopii musta erinomaisesti juuri mausteisen glögin kaveriksi. Oli tosi nopeat tehdä muutamasta raaka-aineesta! Ronkeleille (niinku vaikka meidän muksuille) saa kätevästi omat versiot vaikka pelkästä tuorejuustosta, kinkusta ja juustosta, variaatioita voi tietysti kokeilla ihan loputtomasti oman mielikuvituksen mukaan.

Helpot porohyrrät

1 ptk (500 g) voi- tai torttutaikinaa
100 g ruohosipulituorejuustoa
150 g kylmäsavuporoa (ihan leikkelehyllystä löytyy)
puolikas paprika
pieni sipuli
Emmental-raastetta

Levitä taikinat pöydälle sulamaan noin vartiksi. Kauli sopivasti sulaneita taikinalevyjä hieman suuremmiksi ja levitä koko taikinalevylle tuorejuustoa.

Pilko poro, paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi ja levitä pohjan päälle silmämääräisesti sopiva määrä. Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja rullaa levy rullalle. Leikkaa rullasta reilun sentin mittaisia viipaleita ja asettele ne hyrriksi pellille.

Paista 225 asteisessa uunissa 12-15 minuuttia. Jäähdytä ja nautiskele glögin kanssa hyvässä seurassa. ❤️

Mulla poroa oli 100 grammaa ja sitä riitti reilusti kolmelle levylle, kahdelle levittelin lasten toiveesta metwurstisilppua. Mutta jos kaikkiin haluaa poroa, kannattaa varata sitä hiukan enemmän, jotta riittää.

Mutta hei, nam!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Replies to “Tarpeeksi hyvän joulukalenterin 4. luukku – glögi-illan helpot porohyrrät”

  1. Wau!
    Saako jo heti huomenna tehdä?

    1. nakitjamutsi says: Vastaa

      Aina saa tehä vaik heti! Joko ehdit kokeilla?

Vastaa