Terassilta, terve!

Kuten meikäläistä Instagramista seuraavat ovat stooreissa väsymiseen asti saaneet nähdä ja kuulla, meidän pihalle on viimeisten muutaman viikon aikana noussut terassi. Tai oikeastaan vieläpä kaksi.

Tämä koko projekti on ollut yksi niistä, joita ollaan suunniteltu jollain tasolla jo muutosta lähtien, eli varmaankin lähemmäs kahdeksan vuotta. Suunnitelmat ja ajatukset pihasta ovat tuona aikana ehtineet muuttua sen sata kertaa, aina terassin mallista sen sijaintiin. Ylipäänsä koko pihan käyttöä ja käytännöllisyyttä on mietitty päämme puhki kaikki nämä vuodet, etenkin tietysti kesäisin. Piha on todella pieni (mun onneton viherpeukalo tykkää!), eikä oikeastaan mitenkään naapurin pihapiirin kanssa rajattu, joten kokonaisuuden hahmottaminen ei ole ollut pelkästään helppoa.

Ja sit on tietysti myös sellainen fakta kuin raha. Pelkän tavallisen terassikannen tekeminen ei varsinaisesti maltaita maksa, mutta koska haluttiin miettiä koko piha-alue uusiksi sitten kerralla, sen tekemiseen tarvittiin pelimerkkejä vähän enemmän. Niinpä terdehommat ovat siirtyneet vuosi vuodelta jonkun toisen prokkiksen, reissun tai minkä milloinkin tieltä.

Pihan parantelu budjetoitiin lopulta tälle kesälle, kun on ne rippijuhlatkin edessä. Bileet on itseasiassa oikein hyvä syy saattaa roikkuneita hommia loppuun.

Itse työt aloitettiin kuitenkin jo viime syksynä, kun villiintynyt nurmikko, rikkaruohoja väleistään puskeva laatoitus ja umpeen sammaloituneet kulkuväylät käytiin kaivamassa auki. Samalla luotiin suuntaviivat uusille nurmialueen rajoille ja sora-alueille. Lopulta päätettiin rakentaa pihaan yhden terassin sijaan kaksi. Isomman terassin lisäksi kuistin portailta pääsee nyt suoraan pienelle “cappuccinoterassille” (isäni osasi fiksusti nimetä oikein, toisella terdellä juodaankin vaan skumppaa!) ja pikkuterdeltä näppärää laatoitusta pitkin pääterassille.

Pohjatyöt saatiin siis kuntoon jo syksyllä, vaikka rakentamaan alettiin vasta toukokuun alussa. Isäni teki valtavan työn pihassa arkipäivisin meidän ollessamme töissä, ja nyt, nyt terassit on vihdoin valmiit. Ja mää oon niin onnellinen!

Uutuuttaan hohtavan paviljongin alla on jo nukuttu päikkäreitä, tehty töitä, nautittu aterioita, juotu aamukahveja, pussailtu ja nautittu valoisista kesäilloista. Tosin paras vaihe on vasta edessä, nimittäin sisustelut ja kukat. Aion toki hankkia kasveja runsain mitoin, vaikken minkään valtakunnan viherpeukaloa omaakaan. Onneksi kesä on niin lyhyt, että joutavatkin parissa viikossa kuukaudessa lakastumaan.

Kunnollisia ennen ja jälkeen kuvia on siis tulossa vielä erikseen myöhemmin! Kyselin myös Instan puolella kiinnostusta koko prokkiksen budjettiin ja siellä selkeä enemmistö kaipasi muun tarinoinnin oheen myös lukuja. Niinpä ajattelin omassa postauksessaan avata myös tuota rahapuolta. Itse olen ainakin kovin kiinnostunut rahasta – harmillisen harvoin remppajutuissa nimittäin puhutaan suoraan niihin uponneista euroista.

Mutta nämä siis luvassa vielä, kunhan saadaan viimeisteltyä paikat kuntoon, nyt kamat ovat edelleen riipinraapin ja osa on vielä kaupassakin. Nyt kuitenkin ehkä vielä pienet iltaistunnot tuolla koivujen huminan alla, ikiomalla terassilla. Ah!

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

9 Replies to “Terassilta, terve!”

 1. Ihanan tunnelmallisen näköinen tuo teidän terassi! Itse olen haaveillut samanlaisesta jo yli kymmenen vuotta, mutta ei olla saatu aikaiseksi. Pitääkin näyttää nuo teidän kuvat miehelle, jos hän innostuisi. (Nuo kaivurikuvat jätän näyttämättä, ettei säikähdä. :))
  http://www.lily.fi/blogit/haitulan-keinussa

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hahah, no siis noi kaivurit muakin ahdisti! Tai siis ei itse kaivurit, mutta niihin uppoava raha! Mutta nyt, kun homma on jo melkein valmis, oon hemmetin tyytyväinen, että tehtiin alusta asti kunnolla.

   1. Haitulankeinussa says: Vastaa

    Sietää ollakin, näyttää tosi kivalta. Aattele kaikkia tulevia kesän juhlia, aamukahvihetkiä ja grilliherkkuhetkiä. Kivaa kesää teidän perheelle. Sun blogi on ihanan aito ja sydämellinen!

 2. Kyllä on makee!
  Meilläkin pihasuunnitelmat on vuodesta toiseeen vaan suunnitelmia. Mitään suurta ei voi aloittaa ilman kaivuria ja toisaalta mitään niin ylivertaista ideaa ei vielä ole, että ihan kaivurin tilaisi… kerran jo melkein aloitettiin, mutta budjettiarviot olivat niin huikeita, että jätettiin homma sikseen. Ehkä vielä joskus…

  Ja ne kukat ja istutukset. Niille kannattaa varata iiisoja ruukkuja ja hyvää multaa. Pienet söpöt ruukut ovat aina joko liian kuivia tai liian kuivia. Eiku… Samoin huono ja halpa multa on heti kuivaa. Joten suuret ruukut ja kasvit valon mukaan.

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   No just tollai meilläkin oli: aina vaan suunnitelmia. Nyt on ihan utopistinen olo jopa, kun noi tuli valmiiksi. Että ei hitto, nyt ne terassit vihdoin sit on siinä!
   Ja kiitos ruukkuvinkistä! Mutta kyllä ne kuolee kumminkin. Mää oon ihan luovuttanu kasviosaamiseni kanssa…

 3. ihanan näköiset terassit..toivotaan hyviä kesäkelejä jatkossakin

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Kiitos! Ja niin totta tosiaan toivotaan. <3

 4. Ihanan tunnelmallinen tuo vika kuva ?

  Meillä terdeprojekti olis ajankohtainen mökille, jossa haastetta riittää maaperön takia (vanha suo). Joten pelimerkkejä tarvitaan ja paljon!

 5. […] P.S. Muutamia kuvia prokkiksen varrelta löytyy edellisestä terassi-postauksesta. […]

Vastaa