Portaikon seinille elämää + alekoodi Deseniolle!


Kaupallisessa yhteistyössä Desenion kanssa

Musta tuntuu, että alan olla sellainen ikuisuusprojektien erikoisasianainen. Kauas ollaan tultu niistä ajoista, kun tössöttelin sisustuksen kanssa melkein viikottain (ehkä välillä jopa päivittäin) jotain uutta, tuunailin ja vaihtelin huonekalujen järjestystä. Tämä elämän hektisyys on selvästi vaikuttanut myös siihen, millä silmillä kotia katsoo – häiritseviinkin juttuihin tottuu äkkiä ja kun kotona viettää koko ajan vähemmän aikaa, ei pienet puutteet tai keskeneräisyydet juuri ehdi siinä edes haitata.

Yksi koko tämän kahdeksan vuoden asumisen ajan “vain tekemistä vaille” ollut projekti on yläkertaan johtava portaikko. Portaikko remontoitiin heti tuolloin muuton aikaan samoin kuin muutkin eteis- ja käytävätilat, eli lattiat, paneelit ja katto maalattiin ja seinät tapetoitiin. Mutta sitten se jäi sellaiseen odottavaan “ja tähän tulee sit jotain kivoja tauluja” -tilaan, tiedättehän? Kun mua nyt pyydettiin mukaan tähän kaupalliseen yhteistyöhön Desenion kanssa, tiesin heti, että juuri portaikko on se, mikä laitetaan nyt viimein kuntoon.

Luulen, että yksi syy, miksi olen tämän projektin kanssa vetkutellut, on tuo nousevan seinäpinnan haastavuus. Olen aina ollut aika epävarma isompien taulurykelmien asetteluista ja koska portaikossa on seinäalaa runsaasti ja vieläpä ylöspäin nousevasti, en oikein ole tiennyt, miten aloittaa.

Deseniolla on onneksi älyttömän käteviä vinkkejä tauluseinien rakentamiseen ja lähdin suunnittelemaan portaikon ensimmäistä kollaasia sivuilta löytyvien mallikuvien perusteella. Tarkoitus on jatkaa tätä tauluseinää pikkuhiljaa ihan portaiden alatasanteelle asti ja ripotella joukkoon myös muutamia mustavalkoisia valokuvia meidän reissuilta ja toilailuista. Mutta tähän alkuun olen jo ihan valtavan tyytyväinen! Ihan erilainen kodikkuuden ja viihtyisyyden fiilis heti, kun seinätkin on viimeistelty.

 

Tuskin tulee minut tunteville kovinkaan suurena yllätyksenä, että keltaistahan minä halusin. Tuo monien vihaama väri kun on ollut oma suosikkini ihan jo lapsuudesta lähtien (olen edelleen katkera siitä, kun yksi kaverini sai aikanaan paikallisen pyöräliikkeen ainoan keltaisen Helkaman ja minä jouduin ottamaan pinkin!), mutta olen kotona käyttänyt sitä aika arasti. Syksyisin usein vaihdan olkkariin keltaiset tyynynpäälliset ja ostan maljakkoon keltaisia kukkia, mutta muutenhan tämä meidän torppa on sisustettu hyvin tylsillä maanläheisillä perussävyillä.

Keltaisen värin lisäksi halusin seinälle asioita, jotka jollain tavoin kuvaisivat juuri tätä näiden vanhojen seinien sisällä elävää porukkaa, meidän perhettä. Kehyksistä löytyy nyt siis esimerkiksi sekä oma voimahedelmäni ananas että kirjoituskone, joka symbolisesti liittyy omaan arkeeni ja sielunmaisemaanikin. Kerrostalon katolle kiipeävä pariskunta edustaa ehkä sellaista meidän porukan pöhköpäisyyttä, ja samoin kuin käsi kädessä -kuva, myös meidän yhtenäisyyttä ja toistemme tukemista.

Ja kattokaa nyssitä! Voisin vaan istua tässä portaalla ja tuijotella ananaisuutta ja tuota ihanasti vaaleasta seinästä pompahtavaa keltaista koko päivän. ? Jos joku teistä tykästyi juuri johonkin näistä meidän seinää koristavista julisteista, ne löytyvät siis Desenion verkkokaupasta. Vasemmalta ylhäältä alkaen: Stay Brave, Watercolor Hands No1, Away, What’s Your Story, Let’s Do Stupid Shit Together, Pineapple B&W ja toisella seinällä A thousand Birds. Tuo verkkokaupan valikoima on niin valtavan laaja ja monipuolinen, että siellä meinaa iskeä suoranainen runsaudenpula, mutta itseäni puhuttelee erityisesti juuri nämä erilaiset graafiset julisteet.

Tuosta tilauksesta on vielä pakko myös sanoa sen verran, että vaikka olen Deseniolta tilannut ennenkin, yllätyin, kuinka julisteet toimitettiin perille oikeasti vain reilussa vuorokaudessa. Varsin toimivaa palvelua, sanoisin.

Mikä ihaninta, Desenio halusi muistaa myös meitsin blogin lukijoita loistavalla alekoodilla, joka on voimassa kolmen päivän ajan alkaen än-yy-tee-NYT, eli 18.-20.9. Eli koodilla NAKITJAMUTSI saat 25 % alennuksen Desenion verkkokaupan julisteista aikavälillä 18-20.9.* Ihania ideoita ja lisäinspistä saa myös Desenion some-kanavista, eli kannattaa laittaa seurantaan @desenio sekä Instagramissa että Facebookissa. *Alennus ei koske kehyksiä tai handpicked-/collaboration-osioiden julisteita.

Jos siis syyskoti kaipaa vähän piristystä, nyt olisi aika pööfekt hetki laittaa tilausta menemään! Voi olla, että meidänkin tauluseinää jatketaan heti nyt saman tien, kun alkuun viimein päästiin.

-Päivi

It's only fair to share...Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest

5 Replies to “Portaikon seinille elämää + alekoodi Deseniolle!”

 1. Ja kyllon hjuva ?

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Täng juuu! Mustakin on ihan sikahyvä! <3

 2. Ihailin tauluja ja vanhaa portaikkoa, kun seuraani liittyi 8-vee miehen alku. “Mikä paikka toi on?!” “No se on ton tädin koti.” “AI OVVAI!!!!???? Mut toihan on joku jeesus-paikka!!” “Miten niin?” “No ei KELLÄÄN voi olla noin hienoa kotia, ja kynttilöitä ja tuluja. JA koto, kun tossa yhdessäkin taulussa Jeesus selvästi pelastaa tuon yhden kakkiaisen!!” Että siinä sulle rehellistä palautetta…. 😀

  1. nakitjamutsi says: Vastaa

   Hahaha! En kestä, ihana! <3 Ehkä paras (ja rehellisin) kodistamme saatu palaute. 😀 Terveisiä nuorelle miehelle!

 3. […] kauniisti ja ymmärtävät tehdä sen fiksummin (yksin), suosittelen katsomaan inspiraatioksi Päivin ihanan porraskäytävän lopputuloksen sekä sommitteluvinkit Deseniolta. Itse julisteet saat sitten tilattua -25% alennuksella […]

Vastaa